reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

U nas też wanienka najzwyklejsza w świecie. W sumie dziecku obojętne czy wanienka ma bajery czy nie. Trochę byłoby mi szkoda 250 zł na wanienkę, ale ja stare skąpiradło jestem:-p.

Zaczęła mnie powoli ogarniać panika, bo jakby nie było zaczął się 30 tydzień i w czwartek i piątek będzie pod znakiem zakupów, pozamawiamy co tylko się da.

reklama
Nasza wanienka kosztowała z wysyłką 127zł, sama wanienka 105, bo bez stelaża.
Najbardziej podoba mi się to, że dziecko może w niej później samo siedzieć i że ma te antypoślizgowe wstawki i wskaźnik temperatury i łatwo wodę będzie wylewać, bo ma korek;-)
Poza tym kolor ma fajny i nie ma żadnych kiczowatych naklejek z misiami, kotkami itp.
U mnie im mniej wzorków tym ładniej:tak:

Widzę że zakupy pełną parą:-)
Ja tez dziś day poszalałam i kupiłam małemu misiowi dwa ręczniczki- jeden błękitny , drugi żółty -oba z kapturkiem na główencje i taki słodziutki kocyk również błękitny- przyda się do wózka na cieplejsze dni.Poza tym wkłady poporodowe, gatki dla Pani mamy, wkładki laktacyjne, termometr do wanny,gruszka do noska, chusteczki do pupci,oliwkę,krem na odparzenia i to chyba wszystko uff:-)ale jestem zadowolona.
Coś czuję że jeszcze mnie dzisiaj gdzieś poniesie- bo chce jeszcze zakupić pampersiaki i kilka aptecznych rzeczy w razie co- Linomag,sudocrem ,oliatum do pępusia te waciki itp:-)

Kupujecie już kosmetyki i produkty apteczne?:szok:
Ja z tym wolę poczekać, po co ma stać.. później z dłuższym terminem kupię;-)

Ja mam opory przed tymi trojkolowcami - owszem dobrze wchodza do windy, ale wez sprobuj tym podjechac podjazdem dla wozkow gdzie po bokach masz gladko, a w srodku waskie schodki
:baffled:

To tak jak ja na początku :tak:
Wydawały mi się nie stabilne, mało bezpieczne i prawdę mówiąc oglądaliśmy na początku te tańsze i takie właśnie były :baffled:
Zmieniłam zdanie jak pojeździłam osobiście trójkołowcem chicco, slalomem...
Te podjazdy to nie problem, bo można tylnymi kołami wjechać :tak:
My mieszkamy koło Zieleńca w górach, więc tu potrzebujemy duuuże pompowane koła i 3kołówka jak znalazł ;-)

U Nas wanienka też najzwyklejsza, ale ze stelażem :tak:

Ja juz tez cala chemie i apteke mam zalatwiona. Terminy waznosci sa przewaznie do 2011, wiec zuzyje to 5 razy do tego czasu :tak:

reklama
Tez mysle o takiej wanience (bez stelaza), ktoras z Was uzywala??

ja najzwyklejsza - ufam silnemu ramieniowi K. niz jakim takim foczka czy stelaza no i tez jestem skompiradlem pod takim wzgledem i u nas bedzie taka IKEA | Małe dziecko | Stoliki do przewijania i pielęgnacja dzieci | LÄTTSAM | Wanienka tez antyposlizgowa

Wychodze z zalozenia, ze 2 miesiace mnie nie zbawia, a wole zeby potem maz sam nie wybieral kosmetykow :-p

popieram i tez to wyznaje:-)

Do góry