reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

reklama
Zobaczcie jakie słodkie dywaniki do pokoju dziecka ma ten sprzedawca meb_com_pl Mi się strasznie podoba ten, choć nie wiem jeszcze czy będziemy urządzać pokój małej czy zostanie z nami w sypialni.
Dywan FABULOSA Haba 3089 120x120 meb_com_pl (896210818) - Aukcje internetowe Allegro

A tak wogóle to czytałam,że sporo z was robi osobny pokoik. Czy to jest praktyczne? Ja myślałam aby zrobić go póżniej bo jakoś nie wyobrażam sobie ani spania w sypialni z mężem i zostawienia małej w pokoju obok, ani też spania cały czas z małą i zostawienia męża w sypialni. Mam mętlik w głowie:baffled:

My szykujemy małej pokój. W nocy będzie spać z nami w sypilani, ale w swoim łóżeczku. W dzień będę ja kładła do spania w swoim pokoju. A plac zabaw pewnie będzie w dużym pokoju :) Planujemy, żeby mała spała tak do pół roku z nami. Później cięzko odzwyczaić. Ale co z tego wyjdzie to sie okaże.

my też robimy pokój dla Małej - wykańczamy nowe mieszkanie, więc od razu zrobimy pokoik.Na razie Mała będzie spała z nami w sypialni (oczywiście w swoim łóżeczku) myślę, że tak będzie maksymalnie do pół roku.

Zresztą maleństwo powinno mieć swój pokój (przynajmniej wg mnie)

jeszcze w sprawie staników
boję się zamówić na allegro zwłaszcza za większą kasę, bo chcę trafić z rozmiarem
a w sklepach raczej wszędzie widzę tylko canpol
widzieliście w jakiś sieciówkach jakieś inne? tak żebym poszla sobie zmierzyć i kupic

No właśnie, też bym chciała z jeden jakiś porządniejszy kupić, bo w tym canpolu to cycochy nie powiem jak wyglądają. Na noc taki może być, ale w lato do cienkich bluzek nie wyobrażam sobie w takim chodzić.

No właśnie, też bym chciała z jeden jakiś porządniejszy kupić, bo w tym canpolu to cycochy nie powiem jak wyglądają. Na noc taki może być, ale w lato do cienkich bluzek nie wyobrażam sobie w takim chodzić.

wiesz co ja chyba zaryzykuję z tym co podała Elma
znalazłam stronę sklepu internetowego tej firmy i tam jest tanszy o dyche niz na allegro i te przedluzki sa po 3,50
kupie sobie chyba taki obwod jak normalnie nosze bo po porodzie bede miala moze wieksze miseczki jak bede karmic ale obwod mniejszy bo nie bedzie juz tyle tluszczyku jak schudne no i brzuch mam teraz tak wysoko
wiec jakby co to ta przedluzka
a tak w ogole to napisalam maila do nich i jakby co to wymienia
przesylka 5 zl wiec chyba zaryzykuje
Amazonka - Staniki do karmienia, bielizna ciążowa

Elma tak się zastanawiam na tym biustonoszem bardzo mi się podoba, tylko jak się wymierzyłam to wyszło, że bym musiała 90 pod biustem wziąć a ja normalnie 80 noszę,
czy on się jakoś tak naciągnie, jakbym 85 np. wzięła?
czy tak jak podali musi być i koniec?

JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 43 - LOBBY__BIUŚCIASTYCH:) - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

bardzo polecam dobranie dobrego stanika, tzn rozmiaru, najlepiej w sklepie gdzie mozna poprzymierzac, a kobitka profesjonalnie obmierzy, a jak nie to choc probowac przez neta- ja zamienilam 90c na 80ff i jestem baardzo zadowolona:-)

Jeżeli ci odpowiedzą to podziel się tą wiadomością z nami. Też się zastanawiam jaki rozmiar kupić żeby za szybko tego nie wywalać. A wiadomo obwód pod biustem robi sporą różnicę nawet w tej samej miseczce...

Zrobiłam liste tego co już mam dla dziecka. I wiem czego musze jeszcze poszukać... Pajacyków...
oto ta lista...
body dł rękaw 6
dody kr. Rękaw 9
szalik 1
śliniaki 4
czapeczki 6
kapcie 1
rajstopki 5
skarpetki 16
niedrapki 3
kaftaniki zapinane 5
bluzeczki 4
spodnie ociep. 1
otulaczek 1
kombinezonik 1
śpiochy 6
pajacyki 1
spodnie zw. 1
półśpiochy 3
kurteczka 1
To jest właściwie rozmiar 62. Dwoje body z długim rękawem to 56, a kurteczka 80

Ostatnia edycja:
a my wlasnie wrocilismy z zakupów:-):-):-)

mam kilka nowych Margolkowych wdzianek:tak: podkłady, chusteczki i dla siebie tantum rosa i proszki do prania niemowlakowych suwenirów:-) jak mi sie bateria w aparacie podładuje zrobie fotki i powklejam.:tak::tak::tak::tak::tak:

reklama
Do góry