reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Mam koleżankę tutaj na wrzesniówkach która ostatnio miała problem z córcią . OkazAŁo się że małej zrastają się wewnętrzene wargo sromowe , podobno to wcale nie taka rzadka przypadłość . Była na zabiegu ale mniejsza z tym i miała właśnie rozmowe na temat pielegnacji dziewczynek . Jako że zainteresowana jestem tematem słuchałam uważnie . lekarka radziła przede wszystkim stosować kremy tłuste a nie wysuszające czyli raczej linomag , bephanten itp, i o ile u chłopców nie ma np. potrzeba rano podmywania można umyć wsio chusteczkami to dziewczynki się podmywać powinno . I nawet jak nie ma żadnych odparzeń to dopóki dziecko jest w pieluchach to właśnie smarować chociaż dwa razy dziennie czymś tłustym .

To bardzo ciekawe co napisalas :tak: Dziekuje :tak: Orientujesz sie moze czy bambino ochronny jest tlusty? Nie chcialabym uzywac caly czas bephantenu skoro to jest krem leczniczy (zeby sie pozniej przy odparzeniach nie okazalo, ze skora juz na niego nie reaguje).

reklama
To bardzo ciekawe co napisalas :tak: Dziekuje :tak: Orientujesz sie moze czy bambino ochronny jest tlusty? Nie chcialabym uzywac caly czas bephantenu skoro to jest krem leczniczy (zeby sie pozniej przy odparzeniach nie okazalo, ze skora juz na niego nie reaguje).

Nie mam pojęcia bo go nie miałam ale napewno mozesz kupić krem linomag kosztuje coś koło 8-10 zl i jest fajny.

Dostałam paczkę od r_77 :yes::yes::yes: JUPI
Wszystko w porządku. Tylko widać, że kurierzy nie dbają o paczki. Była przemoczona, ale dobrze, że pieluchy tetrowe i flanelowe były zapakowane w woreczek foliowy. Więc nic nie przemokło.
Oczywiście obiecane zdjęcie.

Kwiatuszek ja weszlam za toba na jej aukcje i zamowilam pare rzyczy..
7 szt body z krotkim rekawkiem
2 szt spodni
3 szt spioszkow, pajacykow
7szt body z dlugim rekawkiem
1 szt komplet Disney

Pierwszy moj ciuszkowy zakup!
Wszystko w rozmiarze 3-6 m.
Pobraniowa za 14 zeta

Rzeczy zamówione, bez królika ;-) Królik jest mój

Załączniki

• 100_4610.jpg
    100_4610.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 63
Rzeczy zamówione, bez królika ;-) Królik jest mój
wow super zakupy
uwielbiam fotki zakupowe
teraz ja czekam na pakę od tego sprzedawcy :-)
tak w ogóle to czekam an 4 paczki
jedna on niego
druga ubranka od dorotybatko
trzecia ta co dzis zamowilam bodziaki
a czwarta to te staniki do karmienia z amazonki (modlę się żeby to był dla mnie dobry rozmiar)

Kwiatuszek super zakupy urodzinowe. Rzeczywiście świetne ta babeczka ma rzeczy na swoich aukcjach. Ja też dziś dostałam 2 paczki z allegro z ciuszkami dla Majeczki. Czekam jeszcze na pościel (tu czas oczekiwania jest długi bo do 10dni, muszą też przygotować literki do pokoiku z imieniem dziecka-gratis). Czekam jeszcze na Dagsilowy termometr oraz koszule do karmienia.:-)

Kwiatuszek super zakupy urodzinowe. Rzeczywiście świetne ta babeczka ma rzeczy na swoich aukcjach. Ja też dziś dostałam 2 paczki z allegro z ciuszkami dla Majeczki. Czekam jeszcze na pościel (tu czas oczekiwania jest długi bo do 10dni, muszą też przygotować literki do pokoiku z imieniem dziecka-gratis). Czekam jeszcze na Dagsilowy termometr oraz koszule do karmienia.:-)
pokaz fotki ubranek :-)

reklama
Kwiatuszkuja też lubię zdjęcia zakupowe. Z niecierpliwością będziemy czekać na twoje fotki. :szok: Aż 4 paczki. Nieźle.

Znalazłam bardzo ładne meble dziecięce. Może ktoś byłby zainteresowany. TANIE MEBLE - Profesjonalny Internetowy Sklep Meblowy
W przyszłości kupiłabym takie łóżko jak tam mają. Świetne rozwiązanie. My sami mamy sypialnię i super wygodny materac. Więc mojego dziecka nie położyłabym na żadnym tapczaniku, ani wersalce. Tylko i wyłącznie wchodzi w rachubę łóżko. Ale wybiegam w przyszłość...

Do góry