reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

ja dla Weroniki mam ten i on zawiera parabeny:wściekła/y:

Załączniki

• 2008062312_krem_przeciw_odparzeniom.jpg
    2008062312_krem_przeciw_odparzeniom.jpg
    16,5 KB · Wyświetleń: 25
reklama
Jeśli o mnie chodzi to napewno nic nie kupię od Nivea :no: (nawet pojedyńczej rzeczy) Pisałam o liście ze szkodliwymi kosmetykami, na której królowała właśnie firma Nivea kilka dni temu Justa widzę tez o niej pamięta
Narazie zaopatrzyłam się w super-pharmie w Bubchena, bo jest na promocji Dziewczyny tu chwaliły

Ja też nic nivea nie kupię. Dla Weroniki mam bo kupowalam jeszcze przed tą aferą z kosmetykami i bylam nieświadoma. Sprawdzilam przed chwila też krem do twarzy bambino i tez zawiera do świnstwo:wściekła/y:, także corci balsam do cialka z nieva...ach...szlak by trafil.

skomplikowana ta nivea:eek: lepiej nic od nich nie kupowac, na jednych pisza tak na innych inaczej, to nie dla mnie:no:
a co do chusteczek to mowicie ze te od pampers sensitiv? czy jakie? widzialam ze u nas w szpitalu tez ich uzywaja, to chyba dobre sa....

Moje chusteczki bambino i bella happy silk&cotton tez maja :eek:

mowisz ze rozmiar 74 bedzie ok tak na zime? ja wlasnie ostatnio widzialam taki sliczny kombinezonik, bardzo przeceniony, ale taki zimowy i wlasnie rozmiar 74 i nie wiedzialam czy go brac czy nie??
a co kosmetykow od nivea to przeciez wyszlo gdzies ze sa najgorsze i nie kupujemy ich dla dzieciakow...

Mam nadzieje ze dobry bedzie, a na jesien tym bardziej(on dosyc cienki jest) poza tym moja Mala tez raczej mala bedzie;-)
A co do kosmetykow to te ktore kupilam z tego co przeczytalam to sklad maja ok. Pewnie jak bedzie juz Dzidzia wyprobuje kilka firm i zobacze co nam bedzie odpowiadac. Narazie nie chce mieszac firm zeby ewentualnie pozniej wiedziec co uczula a co nie. Bardzo duzo pozytywnych opini tez slyszalam o marce rossmana, ze dobr i tanie kosmetyki.

Ja też nic nivea nie kupię. Dla Weroniki mam bo kupowalam jeszcze przed tą aferą z kosmetykami i bylam nieświadoma. Sprawdzilam przed chwila też krem do twarzy bambino i tez zawiera do świnstwo:wściekła/y:, także corci balsam do cialka z nieva...ach...szlak by trafil.

Moj Bambino pielegnacyjny do twarzy tez ma, za to ochronny nie ma... Oliwki Nivei i J&J nie maja...

ja tez mam i moj nei ma...

nawet jest na nnim napisane ze nie zwiera parabenow alkoholu i barwnikow

wiecie co? mam w domu nivea przeciw odparzeniom jedna stara a druga nowa bo zmienili opakowanie ale ten sam krem tez hipoalergiczny i tp
i sie okazalo ze wprowadzili wersje bez parabenow bo widocznie fama poszla ze tamte sa zle i ludzie nei chcieli kupowac i te stare teraz musza wyprzedac wiec trzeb uwazac na promocje :)
ja mam jedna tubke nie napoczętą kupiona masowo na jakiejs wyprzedazy i jest w tym starym opakowaniu i ma parabeny :-(
w sumie to sie ciesze ze jest lepsza wersja bo lubilam ten kremik i sie sprawdzal u Hani tylko te nieszczesne parabeny mnie wkurzyly

Z Nivea mam tylko szampon. Nie mam w planach już niczego od nich kupić. Co do kosmetyków to się nie dziwię, że pakują tam takie świństwa, ale do chusteczek?! :szok: Może lepiej dupkę przemywać wodą? Chociaż ja już mam 6pak pampersów sesitive, 2x4pak pampers clean&play i 1 paczkę happy(która zawierają te świństwa).

reklama
Posprawdzałam resztę kosmetyków. Więc tylko te chusteczki z happy u mnie mają parabeny.
Szampon z Nivea nie ma, Krem ochronny Bambino nie ma. Mydełka nie mają.
Więc nie jest źle :-)

Do góry