reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Ja mam karuzelkę z tej serii co pierwsza huśtawka - sprawdziła się rewelacyjnie, a teraz nie mogę jej odzyskać, bo obecny użytkownik się bardzo przywiązał :confused:

reklama
Kiedys obiecalam pokazac fotki pokoju Konstancji. Niestety pokoik jest bardzo maly... Na zalaczonych fotkach oslawione lozko. Do pokoju jeszcze dostawimy komode.

5v6hdi..jpg

29xxa8l..jpg

piszę patrzac na swoja liste w notesie:
Infacol
saszetki Plantex
Gripe Water
Aphtin
Bepanthen masc, (sutki i pupa)
woda morska do nosa, spray np marimer
sól fizjologiczna np physiodose
paracetamol czopki
tantum rosa
gaziki leko
maść majerankowa

reklama
Ja w aptece kupilam:

* kompresy niejalowe 5cm x 5cm, 100 sztuk - do przemywania oczu
* kompresy niejalowe 7.5cm x 7.5cm, 100 sztuk - do przemywania buzi, ale takze pupy jakby gdzies tam cos przyschlo niezauwazone w poprzednim przewijaniu ;-)
* sol fizjologiczna Gilbert NaCl, 30 ampulek - do przemywania oczu, buzi, pupy (gdyby cos przyschlo to mam te sol pod reka i nie musze biegac po wode)
* puder - na razie nie uzywalam, ale moze w lecie jak bedzie bardzo goraco to sie przyda - w przypadku dziewczynki tylko do faldek skornych, a nie do pupy
* oliwka Nivea - do masazu, na ewentualna ciemieniuche
* krem ochronny Bambino do pupy
* krem pielegnacyjny Bambino do smarowania calego cialka po kapieli
* linomag - do pupy, stosuje raz dziennie
* bepanthen - na moje brodawki, ale tez na odparzenia pupy
* parafina - do kapieli, o niebo tansza niz Oilatum
* waciki - do przemywania intymnosci mojej coreczki, ale mozna nimi tez myc buzie
* Vita K+D - podaje sie dzieciom karmionym piersia od 8 doby zycia
* chusteczki nawilzone do pupy
* gaziki Leko - do pepka, ale planuje uzywac dopiero jak odpadnie kikut
* patyczki do uszu z ogranicznikiem - do mycia malzowin usznych i za uszami i faldek na szyi

Na razie wiecej nie pamietam ;-)

Do góry