reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Katik Bartki mają sporo zawyżoną rozmiarówkę. Maja np z geoxa czy z addiasa ma teraz rozmiar 21, z cocodrillo i z elefantena 22 są troszkę za duże,a z Bartka jak wczoraj jej przymierzałam rozmiar 23, to pani poradziła abym jej wzięła 24 bo 23 tak na styk będą.

Co do prania to ja ostatnio robię taki myk jak chcę aby pranie było super czyste, szczególnie gdy nastawiam na 40-60st.
W połowie prania, naciskam pauzę i pranie się moczy przez godzinkę w gorącej wodzie.
Do prania białego używam od niedawna niemieckiego proszku : weisse reise i jestem z niego bardzo zadowolona.

Przy uporczywych plamach na białych i pastelowych ubraniach używam czasami rozcieńczonego chloroxu. Nie zauważyłam,żeby niszczył ubrania, choć niektóre namaczałam w nim nawet kilka razy.

reklama
Katik Bartki mają sporo zawyżoną rozmiarówkę. Maja np z geoxa czy z addiasa ma teraz rozmiar 21, z cocodrillo i z elefantena 22 są troszkę za duże,a z Bartka jak wczoraj jej przymierzałam rozmiar 23, to pani poradziła abym jej wzięła 24 bo 23 tak na styk będą.

Co do prania to ja ostatnio robię taki myk jak chcę aby pranie było super czyste, szczególnie gdy nastawiam na 40-60st.
W połowie prania, naciskam pauzę i pranie się moczy przez godzinkę w gorącej wodzie.
Do prania białego używam od niedawna niemieckiego proszku : weisse reise i jestem z niego bardzo zadowolona.

Przy uporczywych plamach na białych i pastelowych ubraniach używam czasami rozcieńczonego chloroxu. Nie zauważyłam,żeby niszczył ubrania, choć niektóre namaczałam w nim nawet kilka razy.

robię dokładnie tak samo!

ja mam inny problem, pod koniec sierpnia kupiłam małemu w Elefancie właśnie buty rozm 22 i już są prawie za małe. Wrzesień taki ciepły więc chodził jeszcze w sandałach. Niepotrzebnie się pospieszyłam

Dziewczyny kupiłam wczoraj Mai w tesco niekapek z canpola. Jest to najlepszy kubek jaki do tej pory mieliśmy. Maja go uwielbia i bardzo chętnie z niego pije. Polecam!!! W tesco jest promocja -30% na canpola więc kosztował 12,99
*MS*Bidon - kubek niekapek CANPOL BABIES nr.56/114 (1813534315) - Aukcje internetowe Allegro
foto_2.jpg

Rzeczywiście nie kapie z niego tak jak z Lovi 360 (ten mnie doprowadza do szału, choć Maja też z niego lubi pić)
3x360.jpg

łatwo się z niego pije ( w przeciwieństwie do tego niekapka ze słomką-z tego to nawet ja miałam problem się napić)
CANBID.jpg

Ten nie jest najgorszy,ale też zbyt łatwo się z niego nie pije:

1825693671

Butelki z kubusia waterr też są fajne,ale ich minus jest taki,że nie można ich myć w zmywarce ani przepłukać wrzątkiem.

Nie no, na zel do WC bym nie wpadla ;-)

Aniam- takie dziecko w zimie nie biega maratonu, wiec luz, nawet gdyby dziecko tej kolezanki jeden zimowy 'obow' mialo, to bym kupila, jakby bylo taniej, a pewnie bylo :-) ja nie zmaierzam popadac w paranoje, za moich czasow nosilo sie buty po rodzinie i jakos nie znam niogo z platfusem np. Ja na ten radosny marketing biore jednak poprawke.

Co do tabsow do prania- no mowilam, ze oni tam nie musza miec objetosci, prac ma, nie wypelniac kieszen pralki :-D

ta dziewczynmka z września jak szymek jest więc dzieciaki i tak mniej wiecej w październiku dopiero zaczęły chodzić . za dużo wiec w tych butach się nie naganiała . a fajowe są bo z ecco .

Co do butow na zime, to ja mam nerwy na siebie jak diabli, bo z rok temu dostalam dla Poli od kumpeli prawie nie noszone Bartki ,chyba dokladnie takie:
Sklep internetowy sklep.bartek.com.pl :: W-21532/Q34
rozmiar 21, i tak sobie wyliczylam, ze skoro Zoska jest z konca wrzenia i w nich w zime chodzila , to Polka z marca pewnie sie w ten rozmiar nie wstrzeli, i oddalam innej kumpeli...
A teraz widze, ze Polinka ma nozke malusienka, niedawno dopiero w 20 przeskoczylysmy, wiec moze byla by szansa by w tych Bartkach 21 przechodzila zime... No ale tak to jest jak sie nie pomysli.

fajjme te butki szkoda .

ja mam dla OLi jeszcze 23 po szymku jakby jednak jej jakoś super noga urosła więc damy radę .

Katik to się zrobiłaś z tymi bucikami:-( Szkoda..

A ja właśnie sobie przypomniałam, że moja mała kozaczki z Niemiec ma i też się w nie zmieści to teraz ma 20 a kozaczki są 22:-) Ewentualnie jakieś drugie na zmianę jej kupię. Czy warto kupować dwie pary kozaków??

Nie warto .

Moja Alicja śmigać będzie w butach po Igorze. Mamy bartki jesienne w rozmiarze 21 i są ok. Na wiosnę mam nadzieje, że się wstrzeli w rozmiar 23, bo takie mam dwie pary. Wszystkie w kolorach zielonkawych z beżowym, więc ok. Muszę się na strych wybrać, bo nie wiem czy mam na zimę dla niej czy trzeba będzie kupić. Igorowi na zimę już się ciocia zaoferowała kupić, więc poważny wydatek mi odejdzie:-)
Elvie ja bym drugiej pary nie kupowała, wydaje mi się szkoda kasy.

Elvie nie ma najmniejszej potrzeby kupowania drugiej pary...
A ja mam znonka... wiem że w tych butach zimowych po J. co mam jest rozmiarówka zawyżona. Na bucie pisze 25. Ostatnio oglądałam zdjęcia i kurcze wydaje mi się że to są buty jak J. miał 2,5 roku i za nic nie mogę sobie przypomnieć i znaleźć co mial jak miał póltorej roku... a już myślałam że mam byty z głowy...a tu przyjdzie mi kupić dla obu :-(

Dziewczyny pamietacie jak pisalam ze kupilam malej butki takie jesienne sa super i jestem bardzoi mile zaskoczona nie przebarwiaja sie, sa suoer wygodne i malej sie wogole w nich nie poci nozka. I z jej wysokim podbiciem super leza i nie cisna!
Polecam :-)
Dla zapominalskich to te półbuty dziecięce - Marki - DEICHMANN

To sie poczulam jak Pani z dzialu sprzedazy i reklamy :-)

reklama
Do góry