reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Większość butów ma gore- tex :) Sympatex to sobie zrobił Bartek i tak nazwali swój nieprzemakalny meteriał lub jakaś firma go robi na wzór gore-texu :)
Jakby ktoś chciał wiedzieć co to za cudo
Gore-Tex – Wikipedia, wolna encyklopedia

Cała więc reszta to twory już danych firm także nazwy mogą się trafić różne .

Co do butów to ja bym też bo obcym dziecku nie wzięła choć u mnie też stoją śliczne ale niet :)
Jedne niedawno kupiłam ale były nowe bo baba dostała a dziecko nie zdązyło ubrać .

A sory poprawka mam jedne od koleżanki dla Oli na zimę ale wiem że jej mała ma zdrowe stópki a butki miała zaledwie kilka razy na nodze . mamy ecco . Ecco właśnie ma w swoich butkach gore tex

reklama
Co do dwóch par to też uważam że zbedne . jak buty są dobre to nie przemokną wystarczy że w cieple postoją chwilkę i są suche nawet z wierzchu . a dzieciaki w zimę i tak wychodzą na chwilkę , bo paniom też się nie chce kwitnąć na dworzu , a tym bardziej ubierać w te kombinezony dzieciaków . więc z reguły kombinują jak tu nie wyjść :-D

co do materiałów to gore tex, sympatex, aquatex, itp to materiały, które oddychają - czyli przepuszczają wilgoć która zbiera się pod kurtką, w butkach i wydala na zewnątrz oraz nie przepuszcza wilgoci i wiatru z zewnątrz.
Ja jako, że dużo się wspinam mam połowę garderoby tego tymu materiałów - jaby robili szpilki to też bym kupiła

kamisia - moja też ma quad, ale ją zupełnie nie kręci. Czasami z niego na chwilę korzysta..

aniez - taczka to jest to;-) Lence na placu zabaw baaaaaaaaaaaaardzo się podobała:-) Jak na USG wyjdzie, że w brzuszku siedzi chłopiec to wtedy jestem skłonna Lence taczkę kupić:-D

taczke tyz mamy i kosiarke ale to nie robi takiego wrażenia bo nie wydaje dźwięków i samo nie jeżdzi:)
Wczoraj moje dziecko dorwało moje klocki- JENGE i dziś o mało sobie nogi nie złamałam bo porozrzucał je po całej chacie :)

my wczoraj kupilismy Julce duże klocki - w samochodzie ryk - bo tata zabrał, więc trzeba było jej ten wielki wór połozyc na kolana - w domu - szał.
Spać poszła z klockiem w rączce :)

Nata, Pola tez lubi klocki.
Jedne mamy drewniane, i te sa cool do ukladania, natomiast takie plastikowe, normalnie do laczenia to jeszcze nie laczy, ale bawimy sie tak, ze ja lacze kilka/kilkanascie klockow, a Pola je rozczepia. Poki co- jej idzie szybciej, i strasznie sie zlosci na mnie jak musi czekac az polacze ;-)

reklama
a mi dzis rozwalila sie torba w ktora pakowalam wszystko na wyjazdy do Olsztyna :( zahaczylam o dzrwi wysiadajac z pociagu i jest do wyrzucenia :( to byla torba ta z kompletu od wozka, wytrzymala poltora roku, ale zadowolona z niej bylam bo musze miec taka ktora sporo pomiesci bo ja zawsze biore pare zabawek dla Olki na cwiczenia, dwie-3butelki z jej jedzeniem, piluchy, chusteczki, dokumenty, portfel itp...teraz dupa zimna bo akurat splukana jestem a torba niezbedna.,... musze sie za czyms rozejrzec szybko, a w czwartek to chyba sie w dwie albo trzy zapakuje hehe

wiem ze ten temat byl juz kiedys ale moze ktoras mi poleci jakas super ekstra pakowna torbe? najlepiej z dlugim paskiem co by mozna bylo ja nosic jak listonoszke

Do góry