reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

reklama
O tak klocki i taczka to u nas ostatnio hity!!!

Zauważyłam,że Maja jak buduje z klocków to dobiera takie które maja taką samą długość. Potrafi wywracać je w pudle aż znajdzie kolejny o pożądanej długości, hehe. Klocki potrafią ją zająć nawet na 10-15 minut.
Z taczką gania wokół pokoju, mam nawet kilka filmików nagranych jak z nią biega, może kiedyś wrzucę, ale póki co czasu brak....

Marta ja serdecznie Ci polecam taką mamy i miesci sie wszystko doslownie wszystko czego bysmy nie chcieli tam pomiescic. Ubrania na zmiane zabawki 4 butelki puszke mleka buty przewijak pampersy husteczki i jeszcze wiele zeczy da sie do niej upchniac Torba do wózka Quinny Speedy Sx ,Buzz (1814386556) - Aukcje internetowe Allegro

Mielismy kupic te ktora miala Aniam ale akutrat nie bylo na licytacji o taka Mutsy Torba na akcesoria do wózka w wybranym kolorze - Akcesoria Mutsy - Mutsy tez super pakowna ale cholernie droga

A co do klockow Toska tez uwielbia i sobie sama kominy buduje z ogromna radoscia :-)

Ostatnia edycja:
Nata, Pola tez lubi klocki.
Jedne mamy drewniane, i te sa cool do ukladania, natomiast takie plastikowe, normalnie do laczenia to jeszcze nie laczy, ale bawimy sie tak, ze ja lacze kilka/kilkanascie klockow, a Pola je rozczepia. Poki co- jej idzie szybciej, i strasznie sie zlosci na mnie jak musi czekac az polacze ;-)

Moja dokładnie tak samo się bawi ja układam ona je rozczepia .

a mi dzis rozwalila sie torba w ktora pakowalam wszystko na wyjazdy do Olsztyna :( zahaczylam o dzrwi wysiadajac z pociagu i jest do wyrzucenia :( to byla torba ta z kompletu od wozka, wytrzymala poltora roku, ale zadowolona z niej bylam bo musze miec taka ktora sporo pomiesci bo ja zawsze biore pare zabawek dla Olki na cwiczenia, dwie-3butelki z jej jedzeniem, piluchy, chusteczki, dokumenty, portfel itp...teraz dupa zimna bo akurat splukana jestem a torba niezbedna.,... musze sie za czyms rozejrzec szybko, a w czwartek to chyba sie w dwie albo trzy zapakuje hehe

wiem ze ten temat byl juz kiedys ale moze ktoras mi poleci jakas super ekstra pakowna torbe? najlepiej z dlugim paskiem co by mozna bylo ja nosic jak listonoszke

Jakbyś chciała to ja mam na sprzedaż torbę do wózka mutsy , jest rozkładana więc może być mniejsza lub bardzo dużo używałam na wypady do wawy czyli żarcie i ubrania dla dwójki dzieci jest brązowa .
O taka

Torba Mutsy (1829144233) - Aukcje internetowe Allegro

mogę zrobić jakieś lepsze foty jakbyś chciała

Oj tak klocki to jest to... drewniane układa w wierze jego wielkości jak siedzi :szok: i kurcze idzie mu to!
a plastikowe uwielbia i składać i rozkładac... a najbardziej lubi rozwalac bratu jego budowle :baffled:

Nata, Pola tez lubi klocki.
Jedne mamy drewniane, i te sa cool do ukladania, natomiast takie plastikowe, normalnie do laczenia to jeszcze nie laczy, ale bawimy sie tak, ze ja lacze kilka/kilkanascie klockow, a Pola je rozczepia. Poki co- jej idzie szybciej, i strasznie sie zlosci na mnie jak musi czekac az polacze ;-)

te które teraz kupilismy to takie duże kloce - Julka ładnie je składa, wciska, dobiera kolorami - jestem w szoku, a duma mnie rozpiera
a jeżeli chodzi o drewniane - to mamy ale to są jeszcze moje klocki - więc 30 dychy im stuknęły - boję się, że się rozwalą

ja juz kiedys pisalam, ze z punktu widzenia rozwoju malej motoryki i wyobrazni lepsze sa drewniane, ale jak dziecko ich nie lubi, niech sie bawi jakimikolwiek :-)

Z 'duzych' my tez mamy takie Wader Klocki Zestaw Super Big opinie użytkowników - Cokupic.pl i bartek sobie z nimi radzi, cos tam wcisnie, i wyciagnie :-) drewniane lubi bardzo i albo sam uklada, albo mi podaje :-) nie uklada wysokich wiez, tylko tak po 2-3 klocki, prawie z jezykiem na zewnatrz i jest mega szczesliwy, jak sie nie rozwali.
Kuba juz wie, ze brat mu bedzie burzyl wiec, jak wyciaga klocki, zamyka sie w pokoju, oczywiscie B. jest przyklejony wtedy do drzwi z drugiej strony.... no szal jest :-D

Nata- te ukladani sa super, jest ich kilka wersji, takie do skladania figurek i takie do wkladania 'obrazkow' w odpowienie pola... bardzo je lubie, bo sa trwale i 'podreczne' tzn. latwo je ze soba zabrac :-D

A w ogole to znowu musze zrobic u baczkow porzadki, bo juz sama nie wiem, co oni maja, a czego nie ;-) sajgon totalny!

reklama
Nata te układanki są nie do zdarcia :tak: Kupiliśmy Emilowi a teraz Helenka się nią bawi :tak: zostawie dla wnuków :-D

Aniez u nas furorę robią Lego Dupo taki zestaw ze zwierzątkami z zoo i to też pozostałość po chłopakach.Generalnie stwierdzam że lepiej jest kilka złotych dołożyć i kupić coś fajniejszego bo starcza na wiele lat:tak:

Do góry