reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe zakupy

Marteczka, nie załapałam się na twoje badanie rynku marcówkowego, ale też głosowałabym na żyrafki, właśnie taką pieluszkę flanelkową mam i mam też te pieski tylko na ecru i nawet bardziej mi się podobają no ale tych nie typowałaś:-) Właśnie wróciliśmy z Plejady i tego Jane oczywiście nie było i nigdy ich nie prowadzili, ale za to obejrzeliśmy sobie dokładnie tego Concorda i stwierdziliśmy jednogłośnie, że jest suuuper:tak: A jaką ma wielką spacerówkę:szok: ale bardzo zgrabną! Jest faktycznie leciutki i super się prowadzi - normalnie same plusy - nawet pokusiliśmy się o stwierdzenie, że jest wart swojej ceny:baffled::baffled: No to teraz zobaczymy jaką mężuś dostanie premię w przyszłym miesiącu i czy Filip będzie jeździł taką limuzyną:-D:-D:-D
A teraz ja proszę o doradzenie który kolor bardziej wam się podoba - zielony czy niebieski? Bo te 2 opcje bierzemy pod uwagę W�zek FUSION - concord.pl
Weronikaa ja u tego sprzedawcy kupiłam furę rzeczy i też myślałam o tych pieluszkach, ale kupiłam zwykłe flanelkowe, a zamiast tych ceratkowych, to taki podkład Pledzik do przewijania FROTTE gabka ceratka KOLORY (295372176) - Aukcje internetowe Allegro jest ciut większy i naprawdę fajny!
Sorki, znów przeginam w rozpisywaniu się na tym wątku:baffled:

reklama
Siwona mnie bardziej podoba sie niebieski
ja mam tylko 3 flanelowe i miałam je tylko ajk szliśmy do lekarza zeby położyć na przeijaku jak nie było nic w przychodni;-) no i na naszym przewijaku ceratowym tez kładłam flanelowa;-) a tetrowych miałm chyba 20 bo Meljas dość często mi ulewał i były one tylko do karmienia;-)
acha a flanelowymi przykrywałam w lecie maluszka:tak:
Ninja to masz rajtuzki typowo chłopiece:-)

Ja kupiłam 40 pieluch zwykłych białych i musze właśnie dokupić kilka flanelowych (właśnie do buźki), a poza tym oczywiście pampersiaki.

A na przewijak kupiłam takie frotkowe "prześcieradło" z gumkami (jak normalne prześcieradło do łóżeczka tylko wymiaru przewijaka).

Ninja - ale ogromniaste te rajstopki :-D:-D Pupa większa niż nóżki - słodkie są po prostu! Ale te dzidziuśkowe ciuszki są słodziuchne! ;-):tak:

Siwona - jak ostatnio mam fioła na punkcie zielonego (takiego rażącego zielonego) tak ten mnie nie urzekł. Ale niebieski super!!:-D:-D:-D

siwona - mi się bardziej podoba zielony, no ale ja w ogóle mam jazdę na każde odcienie zieleni.... kwestia gustu. Chociaż z tych kolorów, które są na stronie to wybrałabym beżowy :-D:-D:-D

No a ja kupiłam tylko dwie flanelki,chciałam z 5 ale Pani mi odradziła,powiedziała,że jak mi się sprawdzą to sobie najwyżej dokupię:tak:.
Siwona pewnie,że brałam pod uwagę te kremowe pieski ale nie byłoby do nich tego prześcieradła z falbanką;-).To może ja ci chociaż zdążę doradzić;-)?Mi się podoba niebieski i pomarańczowy:-)

weronika - 40 pieluch tetrowych??? o rany ja z Oliwia maiłąm 20 z czego 10 nie ruszyłam do dziś - to nawet tetry nie musze juz kupowac:sorry2:tylo dokupie 5 flanelowych i basta - a jak bedzie mało to sobie dokupie:tak:

pieluszki - ja na początek miałam 10 tetrowych i 2 flanelowe, ale szybko dokupiłam kolejne 10 tetrowych, a mama z flanelki doszyła mi jeszcze 3 pieluszki. Flanelowe używałam do łóżeczka - pod główkę (zamiast poduszki), drugą miałam wyłożony materac w gondoli, jak się zrobiło gorąco to trzecią położyłam na foteliku samochodowym, bo Przemko bardzo się pocił na tym materiale z fotelika. I czwarta do przykrywania zamiast kocyka jak było bardzo ciepło. A do wycierania buźki to tetrowe. Nawet nie wiem, czy flanelka też tak dobrze wciąga mleko lub inne jedzonka.

ninja rajstopki super :-)

siwona z kolorów o których mówisz wybrałabym pewnie zielony (tak jak to zrobiłam z ręczniczkiem , kocykiem, wanienką, itp.:-D) ale podoba mi sie też bardzo pomarańczowy i może jeszcze szary wzięłąbym pod uwagę :-)

reklama
Niekat - ja nie miałam pojęcia co i jak, ale tak mi powiedzieli - doradzili więc tak kupiłam. Choć kazali mi kupić z 50-60! :szok:

To od samego początku w ruchu były pampersy??
oczywiscie! urodziłam latem wiec nie narażałbym pupci mojej niuniu na odparzenia od tetry - niech mówią co chca ale jednorazowe pieluszki ( w moim przypadku pampersy potem przeplatane z huggies) sa bez porównania lepsze i wygodniejsze zarówno dla rodziców jak i dla samego maluszka:tak:ja tetrowych uzywąłam glównie do wycierania dziubka lub do bioderek ale wiesz no te terty ci sie nei zmarnują bo nimi sie myje świetnie okna;-):-p:-D

Do góry