• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Maluszkowe zakupy

Ninja ja nie rozwieje twego kocykowego dylematu bo sama kupowalam zawsze jak najbardziej naturalne czyli bawelniane albo welniane (jesli tak je mozna okreslic:-)).

A Julkowi tez podkladalam zrolowany recznik jak chcialam, zeby przez jakis czas spal na okreslonym boku.

reklama
ninja, jeśli kosztują 30 zł, to można zaszaleć :-) 3 lata temu był to spory wydatek, nie pamiętam ile takie coś kosztowało, ale na pewno dużo więcej. W ogóle widzę, że od czasu kompletowania poprzedniej wyprawki dużo rzeczy spowszedniało, a co za tym idzie i staniało. No i jest sporo nowości.

Ninja, te wałeczki podobno nie są wcale praktyczne. Słyszałam o nich wszystko: za grube, za krótkie, za sztywne, ale nigdy, że wygodne:no: (ale to nie moja opinia, tylko klientów sklepu w którym pracuję, czasami naprawdę fajnych i pomocnych rzeczy można się dowiedzieć). Z tego też źródła wiem, że zamiast pościeli na początek lepiej sprawdzają się śpiworki i już sobie takie śliczniusie dwa odłożyłam, teraz zastanawiam się nad rozmiarem - i tutaj pytanie do bardziej doświadczonych mamuś: czy na początek kupić malutki rozmiar, czy można zacząć od razu np od 74, bo wydaje mi się, że nie ma znaczenia czy w nóżkach będzie mniej czy więcej miejsca?? Poradźcie..:baffled:

Siwona ja bym kupila spokojnie wiekszy. Czasem masz nawet takie podpinane na dole tzn. dol sie zatacza i zapina na dwa zatrzaski - tak, ze spiworek jest krotszy. A jak takiej opcji nie ma to tez nie problem - bo wiecej miejsca w nozkach rzeczywiscie nie przeszkadza.
Ja od poczatku uzywalam takich wiekszych i problemow nie mialam:-)

mój synio dostał podobny zestaw na urodziny i jest nim zachwycony... wszystko już mam nareperowane.. najczęściej młotkiem i piłą...:-):-):-)

a w sprawie pościeli to idealnie pasowałaby do kolorystyki mojego kącika dla malucha.. tyle, że jedyna tapeta unisex w sklepie była w misie no i teraz poszukuję pościeli w misie:-):-) choć wydaje mi się, że maluch odziedziczy pościel po starszym bracie..

i żeby nie było zbyt łatwo zdecydować to powiem, że u mnie pościel służyła od pierwszych dni do około 18 mies... dla odmiany nie miałam śpiworków...

ninja ja też kupowałam i akrylowy i polarowy kocyk.. one maja troszke inne zastosowanie i możesz wtedy wybrac w zależności od potrzeb..

ninja, u mnie te grube koce akrylowe to przydały się tylko zamiast tych wałków do podkładania przy spaniu. Teraz jeden wrzuciłam w poszwę i służy zamiast kołdry. Natomiast świetnie sprawdził się u mnie bawełniany - taki kocyk zszyty z dwóch warstw, w dotyku jak grubsza podkoszulka bawełniana. Poszukam czegoś takiego na allegro i wrzucę link. A drugi kocyk polarowy, ale też cieniutki. Jak było chłodniej, to przykrywałam Przemka dwoma kocykami i wystarczało.
Podobnie jak u innych dziewczyn byłam zadowolona ze śpiworków. U nas nie sprawdził się taki rozpinany z przodu - jak tylko odpinałam do zmiany pieluszki to Przemko się wybudzał. Kupiłam potem taki zapinany na ramionkach na zatrzaski i na dole dookoła. Więc przy zmianie pieluszki po nocnym karmieniu rozpinałam tylko tą dolną część. Teraz drugi taki dokupiłam. Też poszukam jakiejś aukcji z tego typu śpiworkiem. I one zazwyczaj mają duży przedział wzrostowy. Za dużego nie radzę kupować, zwłaszcza przy troszkę większym dziecku, takim, które samo się trochę rusza, bo wpada do środka.
A teraz kupiłam jeszcze takie śpiworki-otulacze zamiast rożka. Kiedyś już o nich pisałam. Zobaczymy jak się sprawdzą w praktyce.

reklama
mój synio dostał podobny zestaw na urodziny i jest nim zachwycony... wszystko już mam nareperowane.. najczęściej młotkiem i piłą...:-):-):-)

ninja ja też kupowałam i akrylowy i polarowy kocyk.. one maja troszke inne zastosowanie i możesz wtedy wybrac w zależności od potrzeb..

Ale się uśmiałam z tego, że masz wszystko nareperowane hahaahahahahaa! To jednak odpowiedni prezent zamówiłam - taki praktyczny... :-D:-D:-D

A z tymi kocykami to strzeliłaś jak nasza Mrowa - dalej nic nie wiem :sorry2::-):-p. Opowiedz o tych zastosowaniach bo ja nawet nie mam bliskich znajomych co mogłabym się poradzić... :sorry2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry