reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe zakupy :)

reklama
Zgadza się Marika ;-) a sprzedawca sprawdzony, bo kupowałam u Tej Pani w sklepie internetowym, tylko juz nie ma tego sklepu... i ceny bardzo niskie i jeszcze jest taki sprzedawca timur00 też sprawdzony po raz kolejny zakupy u niego zrobiłam... a ceny no cóż ma wyższe ale przy większej ilości to nawet koszt przesyłki się opłąca.... :tak:

mila ja w ten dzień wyjścia ze szpitala to byłam taka radosna, słoneczko kwietniowe dawało po niebie obok mąż i teściowa i pieprzona babcia tak palnęła...nie tyle co byłam zła ale było mi przykro że mój mąż słyszy czyjś taki " złośliwy tekst"..powiedziała babcia prawdę trzeba się zgodzić z tym ale ja bym nie potrafiła tak bezczelnie palnąć-wystarczy że i tak nie czułam się atrakcyjna bo rozstępy, dodatkowe kilogramy w dodatku cała obolała z wielkim materacem między nogami.... było mi przykro-taki policzek w mordę jak to się mówi..(do dziś to pamiętam-bo takich rzeczy się nie zapomina(a szkoda)

Zebrra, pytałaś kiedyś jaki wózek wybraliśmy. ABC Design Rodeo. Może nie ten kolor, ale raczej na taki wózek się zdecydujemy:

Ufff :huh:. Policzyłam część ubranek dla dzieciaczka. Z tego wynika, że w rozmiarze 56-62 mam:
bluzeczka z długim rękawem - 2 (r. 50, 62)
koszulka z krótkim rękawem - 1 (r. 56)
spodnie długie - 2 pary (r. 56, 62)
śpioszki - 4 pary (r. 50/56, 56, 62/68)
kombinezon - 2
śpioszki - 1
body z długim rękawem - 4
body z krótkim rękawem - 6
body na ramiączkach - 1
śliniaczek - 1
komplet: śpioszki, kaftanik, czapeczka rozmiar 62 - 1
komplet: śpiochy, czapka, rękawiczki - 1
komplet: śpioszki, kaftanik, koszulka rozmiar 56 - 1

I tyle. Coś mi brakuje?

Ankami - ładny ten twój wózeczek. Ja jakoś nie mogłam się przekonać do trójkołowców. Jak się prowadzą po drodze? Dobrze??
Ja chyba nadal zostanę przy tym:

Fajne zakupki, wózeczki ładne :tak:
mój wózek trzykołowy prowadzi się super :-D każdy kto przyjdzie w odwiedzinki to sobie po domku naszym jeździ, a miejsca mamy sporo, i jest zachwycony, mamy podwójne obrotowe przednie koło z blokadą - to ważne.

Anna- brakuje Ci pajacyków, no i bluzeczek/kaftaników więcej by się przydało :tak:

Anna, jeszcze nie kupiliśmy tego wózka, więc właściwie nie wiem, jak się prowadzi na drogach. W sklepie wydawał się stabilny. Rozważałam też zakup takiego jak ten Twój - to Alu Sprint, prawda? Ale jakoś ten Rodeo chwycił mnie swoim wyglądem, no i muszę znowu włączyć jeszcze na chwilę racjonalne myślenie, żeby nie zafiksować się na estetyce ;)

Tak, to Alu Sprint. Podoba mi się w nim to, że jak już dzidzia wyrośnie z budy to ściągamy ją i zakładamy spacerówkę. I to samo robimy z fotelikiem do samochodu. Zabieramy tylko stelaż do samochodu i później możemy podpiąć fotelik do niego. Nie zabiera miejsca w bagażniku i możemy szybko złożyć sobie wózeczek :tak:.
Tylko w tej spacerówce zastanawiam się czy nogi nie będą dziecku wisiały. Tak dziwnie to wygląda na zdjęciach...

reklama
Ladniutki ten wózeczek!
A czy macie już jakieś doświadczenia co do przekładanej rączki???
Nas ostatnio sprzedawca przekonywał, że ważniejsze są skrętne koła w wózku, bo się łatwiej prowadzi niż przekładana rączka. Mi się jednak zdaje, że to ważne, żeby maluchowi w buzię nie świeciło i nie wiało, jak można rączkę przełożyć???
Co myślicie?

Do góry