reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamo, popatrz co juz potrafie!!!

reklama
kurcze jakie te wszystkie dzieci zdolne, gratulujemy tylu nowych umiejętności :tak::tak::tak: u nas ogólnie leniuchowanie jeśli chodzi o słownictwo za to mamy opracowany dosć ładny układ taneczny :-D:-D

kurcze jakie te wszystkie dzieci zdolne, gratulujemy tylu nowych umiejętności :tak::tak::tak: u nas ogólnie leniuchowanie jeśli chodzi o słownictwo za to mamy opracowany dosć ładny układ taneczny :-D:-D
He,he Kuba też,może na jakąś zabawę ich wyslemy.:-D:-D
Kubula dziś próbował powiedzieć okulary,no i mówi cos w stylu "lolary,lolary":tak:

Brawo dla Kubusia i Wikusi :tak: Oli z "mlekiem" się nie wysila, mówi poprostu na nie "mniam mniam" :-D
Z nowych słów doszedł nam "łujek" (czyli wózek), "oć tu" (czyli chodź tu). Teraz wiecznie woła "Lulech oć tu" (Lulek chodź tu) i cały dzień krzyczy i piszczy. Normalnie łeb kwadratowy :nerd: Na babcię już nie woła "baba" tylko "ciapcia" :-D

Kasiad ja jestem w szoku jak Oliwka łączy wyrazy w zdania pojedyncze.Super.
U nas tylko "tata aaaa"co znaczy "tata śpi" lub "tata brum,brum",czyli,że jedzie samochodem.:tak:

Ja nie wiem nawet, czy ona sobie zdaje sprawę, że to jest zdanie, słyszy ode mnie takie wyrażenie i je powtarza. Oprócz tego "Lulech oć tu", jest jeszcze "tata aaa" tak jak u Kubusia i "tata nie ma" jak Tomek wyjdzie z domu. Żadnych innych wyrazów nie łączy.

Ja nie wiem nawet, czy ona sobie zdaje sprawę, że to jest zdanie, słyszy ode mnie takie wyrażenie i je powtarza. Oprócz tego "Lulech oć tu", jest jeszcze "tata aaa" tak jak u Kubusia i "tata nie ma" jak Tomek wyjdzie z domu. Żadnych innych wyrazów nie łączy.
Ja myslę,że jednak świadomie łączą te wyrazy,bo nigdy nie mówię"tata aaa" tylko najwyżej,że "tata śpi":tak:

ja tez jestem w szoku ile potrafi OLIWKA!!!!gratulacje!:tak::-)
I KUBUS tez sie super rozgadal!!!:tak:

my daleeeeeeeeko w tyle;-) Laila pomiedzy 3 jezykami wybiera sobie najlatwiejsze wyrazy np jak ja o cos pytam nie powie TAK tylko A (po arabsku tak) a i tak wszystko pokazuje a nie probuje nazywac
chyba musi sobie wszystko powoli w glowce poukladac;-)

a no i stwierdzam ze arabski jest chyba dla dzieci latwiejszy na poczatku
BATA- kaczka DEB-mis TETA- babcia itd a taki trudny jezyk sie wydaje...hi hi

Ostatnia edycja:
reklama
Ale sie dziś ubawiłam.Jak byłam u rodziców na obiedzie to Kuba po obiadku ciągle ciągnoł wszystkich za ręce(moich rodziców i mnie)i chciał sie bawić w kółko graniaste.:tak:I tak bez końca....:tak:Oczywiście wszyscy razem musieli sie bawić.Normalnie ubaw po pachy.:-D

Do góry