Witajcie drogie mamuski mam bardzo wielki problem. Otoz podczas ostatniego naszego badania mojemu synku stwierdzono stulejkę!!. Pytalam naszego lekarza i myslalam że wystarczy jakiegoś prostego kosmetycznego zabiegu, masci , jakiegoś małego nacięcia,.. alez bez wariantow... a wariant tylko jedynny obrzezanie i koniec!. Nie jestem panicznie przerażona, ale... jednak mam wielkie obawy, dlatego proszę was mamuski, którzy przeszli przez ten zabieg obrzezanie o podzielenie się doświadczeniem i refleksjami!!. Moj synek w tej chwili ma 2 latki, i bardzo mnie przerażają mysli psychologiczne następstwa takiego zabiegu .. i bardzo chcialabym poznać zdanie innych rodziców na ten temat stulejki i obrzezania. Proszę o wsparcie i rade, Wiem że sa tam jakies pliusy, i korzyści i td.. ale.. Nie bijcie nie mialam w zyciu z tym doczynienia.. wiem tylko jak to wygląda i koniec.., nasz tatus jest od urodzenia obrzezany po przyczynie mmm... sam juz tego nie wie i nie pamieta! Wiem ze brzmi bardzo dziwnie, i smiesznie... smiejcie sie jak do tego przygotowac synka i po tym? i czy w przyslosci nie bedzie mial dlia mnie czegos drennego w czyms winil
reklama
olka11135
Fanka BB :)
Witajcie drogie mamuski mam bardzo wielki problem. Otoz podczas ostatniego naszego badania mojemu synku stwierdzono stulejkę!!. Pytalam naszego lekarza i myslalam że wystarczy jakiegoś prostego kosmetycznego zabiegu, masci , jakiegoś małego nacięcia,.. alez bez wariantow... a wariant tylko jedynny obrzezanie i koniec!. Nie jestem panicznie przerażona, ale... jednak mam wielkie obawy, dlatego proszę was mamuski, którzy przeszli przez ten zabieg obrzezanie o podzielenie się doświadczeniem i refleksjami!!. Moj synek w tej chwili ma 2 latki, i bardzo mnie przerażają mysli psychologiczne następstwa takiego zabiegu .. i bardzo chcialabym poznać zdanie innych rodziców na ten temat stulejki i obrzezania. Proszę o wsparcie i rade, Wiem że sa tam jakies pliusy, i korzyści i td.. ale.. Nie bijcie nie mialam w zyciu z tym doczynienia.. wiem tylko jak to wygląda i koniec.., nasz tatus jest od urodzenia obrzezany po przyczynie mmm... sam juz tego nie wie i nie pamieta! Wiem ze brzmi bardzo dziwnie, i smiesznie... smiejcie sie jak do tego przygotowac synka i po tym? i czy w przyslosci nie bedzie mial dlia mnie czegos drennego w czyms winil
Generalnie jeżeli nie chcesz to dziecko ma jeszcze czas.
Natomiast ja tam akurat żałuję, że nie można obrzezać przy porodzie jak w USA
Niewiem.. chyba ja juz jestem za stara,.. nigdy o tym nawet nie myslalam i szczerze mowiac nawet tolkiem nie wiedzialam jak to wyglada do mojego partnera, choc i mam juz 15l synka, 2l, i tylko teraz to wszystko odkrywam, ,, i odkrylam jedynny tylko plius higienna i koniec, czy ja jeszcze czegos niewiem, wiecej nam nasz lekaz nic o tym nie mowil.. i tak tez do konca nie zrozumialam od czego to powstaje? czy to cos od naszego tatusia? jezeli moj partner obrzezany to znaczy mial stulejke? nic nie zrozumialam.. np moj synek 15l tego nic podobnego niemialGeneralnie jeżeli nie chcesz to dziecko ma jeszcze czas.
Natomiast ja tam akurat żałuję, że nie można obrzezać przy porodzie jak w USA
Ostatnia edycja:
olka11135
Niewiem.. chyba ja juz jestem za stara,.. nigdy o tym nawet nie myslalam i szczerze mowiac nawet tolkiem nie wiedzialam jak to wyglada do mojego partnera, choc i mam juz 15l synka, 2l, i tylko teraz to wszystko odkrywam, ,, i odkrylam jedynny tylko plius higienna i koniec, czy ja jeszcze czegos niewiem, wiecej nam nasz lekaz nic o tym nie mowil.. i tak tez do konca nie zrozumialam od czego to powstaje? czy to cos od naszego tatusia? jezeli moj partner obrzezany to znaczy mial stulejke? nic nie zrozumialam.. np moj synek 15l tego nic podobnego niemial
O to chyba powinnaś zapytać swojego partnera.
Nie wiem jakim cudem nie ogarniasz tematu uprawiając z nim seks.
Może jest po prostu Żydem xD
Moj partner z Lotwy. ale co ja mam pytac? wiele pytalam tak nic i nie dostalam zadnej normalnej odpowiedzi.. mial juz to wszystko 60l tamuO to chyba powinnaś zapytać swojego partnera.
Nie wiem jakim cudem nie ogarniasz tematu uprawiając z nim seks.
Może jest po prostu Żydem xD
olka11135
Moj partner z Lotwy. ale co ja mam pytac?
No pytasz obce baby na forum czy Twój partner miał stulejkę.
Czekaj, wyciągnę szklaną kulę
reklama
olka11135
pytalam skad to powstaje
Może być w wyniku choroby np. cukrzycy
Ale jak chcesz się więcej dowiedzieć to jest bardzo długi wykład najlepszego lekarza w tym temacie:
Wykład dr Gastoła o stulejce - Urolog Dziecięcy dr Marek Górniak
Urologia i chirurgia dziecięca, dr med. Marek Górniak
marekgorniak.pl