reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

koriander heheh ta fasole znam i tez lubie ale nie wiedzialam,ze tak w Pl sie nazywa ...A super ze spodenkami ja ostatnio kupilam 2 pary dlugich ale z cienkiej bawelny i nic innego juz nie nosze,brzuch odpoczywa a maly nie jest.

reklama
Witam dziewczynki w ponury i deszczowy dzień..
Magda nie martw się na zapas, teraz nerwy są niewskazane dla Ciebie :-) Trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku :-)
Ehh.. Od wczoraj robotnicy mieli robić nam balkon (cały się rozlatuje). Przyszli na chwilę, coś postukali i tyle.. :sorry: Dziś cały czas pada dosyć mocno, więc na pewno się nie pokażą. W takim tempie to do końca lata go nie zrobią :wściekła/y: A mamy zamiar z mężem zrobić jeszcze generalny remont mieszkania. Coś mi się widzi, że zaczniemy dużo później niż planowałam :confused2:
Dla poprawy humoru wzięłam od Was przykład i poprosiłam wczoraj męża o kupienie truskawek :-D Na obiadek był makaron z truskawkami, a dziś już od rana wcinam resztę, tylko muszę trochę mężowi zostawić, bo się na mnie obrazi ;-)

Witam Was mamuśki.
Kurcze w ogóle sił nie mam na nic ani na czytanie,ani na pisanie kompletny brak weny.Ta pogoda mnie dobija.Ciągle deszcz i zimno mam wrażenie że to jesień za oknem a nie wiosna:confused2:
Dziś na obiad tylko zupka jarzynowa.

Vici wrocic bysmy chcieli ale chciec a moc...to wiesz.Tutaj jestesmy sami (procz znajomych),wszystkie babcie i ciocie i reszta rodziny w PL.Moj maz jest w UK 10 lat a ja 7,i chyba nie wrocimy..Moi rodzice strasznie namawuaja,ich jedyny wnuk tutaj z nami i nastepny w drodze:-) Staramy sie byc u nich jak najczesciej ale wiadomo jak to jest.Po tylu latach dalej sa wielkie lzy na lotnisku jak trzeba wracac...

Aniaa mam nadzieje,ze jednak zrobia wam ten balkon i remont sie nie przesunie.
Kogasica my tu tez sami...znajomych mamy ale w sumie nie ma tego duzo bo mezus jakos broni sie przed niemickim ;-) choc i paru Austryjakow bywa u nas
pieknaszyszunia zdrowka zycze

Ja obiad podzsykowala wczoraj -zeberka dzis musze tylko sos zagescic i bedzie cacy a na surowke mam cukinie z jogurtem...teraz zjadlam 2 lody na patyku i dopchalam morelami...pekam :rofl2:

Kogasica - rozumiem Cię też od domu daleko mieszkam i mam to samo na lotnisku łzy jak grochy, mnie nikt nie naciska na powrót ,bo wiedzą ,ze jest mi lepiej :-) Dziewczynki ja wczoraj miałam racuszki z jabuszkiem pychaa nie wiem czy dzis nie będzie powtórki :tak:

ponieważ jestem juz na zwolnieniu to zaczynam gotowanie :-) wcześniej jedliśmy to co było w lodówce.
Dzisiaj jest pomidorowa (taka prawdziwa) z ryżem i sałatka Cezar
udało mi się dzisiaj kupić truskawki za 6zł/kg dlatego myślę jeszcze nad deserem :-D

reklama
Witam
Jakos weny mi brakuje ostatnio, ale jak zobyczylam jak kolezanki pisza skad sa...
Vici i Kogasica ja tez z okolic, chodzilam do liceum do Zabkowic Slaskich i podobnie jak Wy wyjechalam. Od 12 lat mieszkam w Berlinie, ale nasza sytuacja jest chyba najlepsza, bo my w 3,5 godzinki jestesmy w "domku" (maz jestz Wroclawia). Polska w dalszym ciagu jest naszym domem i kiedys na pewno tam wrocimy, ale jak na razie perspektywy zarobkowe nas przerazaja, ale kiedys....
Mnie tez cos gardelko boli (uzywam Tantum Verde) i dostalam jakiejs alergii i kicham caly czas.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry