reklama

mamusie grudniowe:)

Jak jest gorączka to koniecznie trzeba podawać dziecku ogromne ilości do picia.

Nieistotku to tylko 3 dni trwa. Sama gorączka nie jest w rzeczywistości az taka straszna jak wygląda, mimo ze trzeba stale kontrolować by nie dochodziła pow. 39.8 bo to juz extremalna syt i bardzo groźna, ale ibuprofen i paracetamol potrzebują dużo wody do wypłukania. Nie martw się. Będzie ok;-)

reklama
Nieistotna Wirtulam mocno mam nadzieje że Filipek juz lepiej nie martw się to 3 dniówka a jak jest goraczka to znaczy że organizm walczy
Czarna bedzie dobrze :tak::tak:rozmowa rozmowa rozmowa i wszystko sie poukłada :tak:
U nas nocki cos sie psuja ostatnio :-( mały budzi sie często i cięzko mu usnać potem juz nie spi do 8,30 tylko do 7 :-(:szok: a tak sie cieszyłam przez ten ostatni tydzień że tak ładnie zaczął spać
Wczoraj pogoda super wiec my cały dzień na podwurku :-) mały zadowolony my zreszta tez dawno nie było u nas takiej fajniej niedzieli :tak::tak: cała rodzinka poszlismy do zoo, parku, na obiad, na spacer się udeptaliśmy ze hej :-D:-D ale było fajnie.

Wczoraj mieliśmy maly kryzys
Fifkowi skoczyla goraczka i zrobil sie taki dziwny, zaczely mu siniec raczki i nozki, uciekaly oczka i wkoncu zaczal sztywniec i telepac sie (to wszystko chyba z zimna)
oczywiscie ja wpadlam w panike i sie poplakalam, w glowie mi sie sepsa uroiła
szybko zabralam malego i pojechalismy do przychodni, ale szybciutko go puscilo i byl znow normalny
doktorka oswiecila mnie ze nie podaje sie jak mi wmowila aptekarka czopkow w zaleznosci do wieku tylko do wagi dziecka i zwiekszyla ilosc paracetamolu do 180 z 120... maly dostaje silniejsze czopki i czuje sie lepiej, szkoda ze nie wiedzialam wczesniej
dzis ostatnia doba (teoretycznie) i bedzie git :tak:

Jezuuu....:no: nieistotna - współczuję.....
A te drgawki to podejrzewam że gorączkowe - bardzo częste u małych dzieci - dlatego tak ważne jest zbijanie gorączki....
Dobrze,że już ok, tulę i Ciebie i małego:tak:

Nieistotna doskonale wiem co czułaś. Miałam tak samo całkiem niedawno z Miniutkiem. Współczuję traumy:-(
Ps. wszystkie leki zawsze do wagi, nie do wieku;-)

Mój Lil waży 22 kg a ma 3,5 roku, a Ala dity waży 15 kg i ma 6 lat, więc gdyby na wiek to trochę ...:baffled::sorry2:;-)

Nieistotku - o rany:szok::szok::szok:
ukochaj Filipka od cioci
dobrze, ze już jest w miarę OK:tak:

Patrycja - oglądałam w TV to rozdanie nagród w FPFF
ale tylko z tego względu, że myślałam, że gdzieś tam wypatrzę Ciebie
i :-(
a to, co zobaczyłam, to ŻENADA
np. Torbicka robiła też za hostessę /popychała aktorów do zejścia ze sceny:-D/
bo nikt nie wiedział, co ma ze sobą zrobić
w ogóle, to chyba taki lans by ownself
:laugh2::laugh2::laugh2:

Laski proszę Was o radę
Dawid pokaszluje ale nie wiem czy przez to że zasycha mu w gardle(okropnie się ślini)
czy może to jakaś choroba(tfu tfu) i nie wiem czy iść z tym do lekarza czy jak???
Jestem trochę zdenerwowana tym kaszlem przez to że dzieci koleżanki też pokaszliwały (ale podobno z wydzieliną był kaszel) i okazało się że mają zapalenie oskrzeli!!!! I boję się trochę o Dawidka-a i on jak kaszle to nie ma żadnej wydzieliny
a kaszel jest tak jakby suchy i rzadko się zdarza ale...... plisss napiszcie co wy byście zrobiły?????

reklama
No dobra, moje gowienko też kaszle. Po gilach kaszel i to taki, że jej spać nie daje:-(:-(:-(:baffled:
Jutro wysyłam ją z Andrzejem do lekarza:baffled::-(:-(:-(Bo ja w pracy oczywiście.:-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry