Dita, i wlasnie za to cie kocham :-) jestes cudna i dzielna, i odwazna dziewczyna i tyle :-) ja nie wiem, co bym zrobila..
moj men tez jakis taki dziwny do prezentow.. a moze ja dziwna..?
u nas zawsze bylo tak, ze na wszystkie swieta - prezenty (mikolaj, bn, wielkanoc, urodziny, dzien dziecka, mamy, taty, walentynki) - i nawet, jak bylysmy male, to robilysmy cos same. jak bylam w liceum np. to tez nie kupowalam nic, tylko robilam - malowalam butelki, obrazki olejne, robilam sama ramki do zdjec, szylam misie itepe. spedzalam nieraz kilkanascie godzin i to bylo naturalne dla mnie. samo pakowanie prezentow na swieta bn zajmowalo mi cala przedwigilijna noc (zreszta do dzis uwielbiam slicznie pakowac, mam rozne fajne patenty ;-) ) takie czasy ;-)
i dla mnie bylo strasznie dziwne, jak zaczelam byc z D - dla niego nie istnialy prezenty w swieta inne niz bn i urodziny. chociaz to ;-) hehe. polegalo to na kupowaniu czegos niepotrzebnego, drogiego itepe. i musialam go uczyc wszystkiego. na poczatku mi sie chcialo, ale potem.. skonczylo sie na tym, ze mowimy - o, musimy isc na zakupy i kupic ci cos ladnego, a moze chcesz juz cos, a moze przelozymy to na nastepny tydzien/miesiac, bo teraz nie ma kasy/czasu itepe..
kiedys to bylo nie do pomyslenia, zawsze kazdy robil niespodzianke, planowal fajny wieczor, niewazne, czy to byl srodek tygodnia, czy niedziela.. czy byla kasa, czy nie, cos sie improwizowalo.
teraz to takie odarte jest juz z niespodzianki, spontanicznosci.
troche zal :-) no ale coz..
a w ogole podziele sie z wami fajnym pomyslem na prezenty dla rodziny!!! wymyslilam to wczoraj w nocy, gdy myslalam o tym, skad wezme kase na prezenty dla rodzicow z obu stron, babc, siostr, dzieci itepe.. i wymyslilam - dla doroslych beda
1. albo kalendarze ze zdjeciami Filipka (jak rosl przez kolejne miesiace)
2. albo fotoksiazka - roczek Filipka!!!
dla rodzicow i babc jeszcze zrobimy takie fotoksiazki ze zdjeciami ze slubu, bo wstyd sie przyznac, jeszcze nie mamy wywolanych.. ;-)
koszt ok. 40zl/szt, slicznie wychodzi, bo widzialam juz cos takiego, a kazdy sie ucieszy :-)
tylko to trzeba szybko zrobic :-)