reklama

mamusie grudniowe:)

Roni czyli kolki Blaneczki to niekoniecznie kolki?
Dita podobno sa trutki mumifikujace co mysz zasuszaja i nie smierdzi ale wiesz ze ona gdzies trupem lezy:dry:
u na trutka odpada bo D. nie chce jej zabic
a Nat kochana
Kate Bruno juz przekonany, nie placze jak go zostawiam, mowi papa i leci do dzieci:tak:rano nas budzi i sie ubierac chce i wola 'papa auto brum brum' ze mamy samochodem jechac:laugh2:
Kasiu wlasnie tez musze napisac ze Pepe duzo mowi, w kazdym razie wiecej od Brunia:tak:

reklama
No ostatnio Piotruś się strasznie rozgadał, z dnia na dzień więcej. Jeszcze niedawno mówił niedużo normalnych słów, a teraz powtarza po nas co drugie słowo i naprawdę dużo mówi. Fajnie bo przynajmniej wiemy o co mu chodzi ;-):-) Aktualnie na topie są różne zdrobnienia. Z ciekawych babusia (babcia) i Pepuś :-D

Dita super Nat:-D fajnie to musi wyglądać:tak:
Kasu no to luzik:-)

dzieci są słodkie z tych ich gadaniem
ja to mam czasami dość i chciałabym, żeby Nata nic nie mówiła:baffled:
a jak się spotkają z Majeranką, to już w ogóle, hehe:laugh2:
ciągle gadają obie

Hehe... przez pierwszy rok się cieszysz jak zaczyna chodzić i mówić, a potem przez następne 20 marzysz żeby usiadło w miejscu i się zamknęło w końcu ;-);-);-)

Hehehe, no własnie:tak:

Dita ja to polecam w ogóle kiśle /najlepiej samemu robione/
na pewno pomagają w leczeniu żołądka, a gdy jeszcze bierzesz leki też
tani i dobry sposób na "powłokę chroniącą"

moja sis jak była mała, to miała celiakię /celiakę - nie wiem, jak się pisze, hyhy/
non stop na lekach i kiślu - rano, w południe, wieczór, przed braniem leków
i to właściwie ją uratowało przed dietą bezglutenową i przed skutkami choroby
teraz wszystko jest OK

pamiętam, jak lekarz mówił, że /jeśli nie ma zakazu oczywiście / to kisiel powinno się pijać przy antybiotykoterapii i i wogóle przy braniu leków

nie wiem, na ile to się sprawdza, bo nie miałam takiej okazji /tfu, tfu.../
ale stwierdzam, że niektóre mądrości naszych babć są naprawdę skuteczne i rewelacyjne

Nonek - jak Asia???

kolki to kolki, i to mega kolki, tyle ze lekarka kazala sprawdzic czy aby wszystko w brzusiu ok, czy jelita ok bo takie kolki podobno zadko sie zdarzaja (sama byla swiadkiem i widziala jaki ona ma brzuch, nawet sie dotknac nie dala)
trche sie martwie :crazy: zobaczymy

moje nic nie gada :-( i uwierzcie ze mnie to straznie denerwuje
pytalam lekarki mowi ze to normalne i nie kazde zaraz zaczyna gadac, a u niego doatkowo hamujaco moze dzialac siostra i mamy go nie "zmuszac" w sensie jak zechce gadac to powie
i tak jak stwierdzila ze nie jaest zle bo jah nie gada ale przyjal wobec siostry "taktyke przywodcy" z czego mam sie cieszyc i nie nazekac ;-)

Obejrzałam sobie właśnie film ,,przebudzenie" hyhyhy:rofl2:

Moja Natka to w ogóle gada już właściwie wszystko, ale ona od małego gada jak najęta. Spoko, roni, wszystko w swoim czasie. Mamy za to inny problem - młoda sepleni straszliwie. Język między zębami non stop. Cza będzie ćwiczyć.
Ala identycznie miała, wyćwiczyliśmy, ale dłuuugo to trwało i trwa nadal bo się jeszcze czasami zapomina.

Idę sobie kisiel zrobić;-)

hejo kochane
Witaj Dita-wielkie gratki i szybko wracaj do zdrowia
Witaj Kate bo wakacjach-powodzenia z gabinetem
Roni trzymam kciuki za brzuszek Blaneczki

Fajnie ze Wasze maluchy sie rozgaduja, naszej jeszcze daaleko do wyczynow Natalki Ditowej,czy Piotruli, ale nie narzekam. Dogadujemy sie z mala i to najwazniejsze. Wogole jej nie ucze po francusku, co by jej nie macic w glowie, a ta ostatnio zaczela sama z siebie w sklepie,szpitalu,wszedzie na dowidzenia mowic po francusku Au revoir,czyli dowidzenia.

moj zalapal nowe slowo "pa" w sensie patrz i teraz na spacerze jedzie z wyciagnietym palcem i mowi "pa pa pa"
ogolnie mowi
tata - czyli ojciec
ta - tak?? czyli dasz mi?
mama - ja
ma - nie ma
papa - zegnaj i spacer
pa - patrz

i to wsio heheh ale i tak zrobil sie ostatnio mega madrzejszy

ja dzis robie sesje foto Filipowi i kolegom z gory

Roni mam nadzieje ze te kolki nie maja zadnej powaznej przyczyny i szybko przejda

Kate buzka

Dita z tym kisielem to jest dobry patent :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry