reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
Agnieszka u nas planowane,stwierdzilismy zeby isc za ciosem, a poza tym wlasnie chcialam zeby oba bobo sie razem chowaly, im weselej,rodzicom prosciej (z czasem:-D) a poza tym etap niemowlectw,pieluch itd itd,nie przespanych nocy skrocony do 3-4 lat a nie rozciagniety na 5-7

witam swoją imienniczkę;-)
a tak swoją drogą to nie wiem nad czym się zastanawiać, noc poślubna niedługo i piękny prezent ślubny na pamiątkę tak uroczystej chwili, jedno dzieciątko to malizna, i tak jak pisze Sugar nie myśleć tylko działać :tak: sama bym juz się zdecydowała gdyby nie problemy ciążowe, ale myślę że już niedługo zacznę przygotowania, no cóż u mnie to nie takie propste.......

moja też się wierci w nocy i marudzi np dzisiaj pytam ją czy chce pić, ona że tak , więc jej przyniosłam, a ona że nie chce pić , że chce nionio / monio/, więc dałam i poszła spać dalej:sorry2:, i ogólnie to tak od 2 to coś tam kwęka do 5.30 -6.00 pije mleko i zazwyczaj jeszcze troszkę pośpi, ale ostatnio ma po butli ochotę na siku, wychodzi z łóżeczka drepta do pokoju do nocnika.....niestety nie jest samoobsługowa jak Manka:confused:

nonku bidulko....wracaj do zdrowia.....minimalizacja kaszki górą hip hip hura;-)

Kasia pisz jak będziesz miała wyniki ...Piotruś buziak dla Ciebie dzielny chłopak

Pingwinku napisz jak będziesz jechała rodzić będziemy trzymać kciuki żeby szybko Sara się urodziła:tak:

Dita ....a może bym na Twoim miejscu poszła dumna z siebie , zrelaksowana, w makijażu i ślicznej fryzurce.... żeby Twój wygląd mówił " tak się żyje" a wy robaki pracujcie do utratu tchu, wijąc sie o marny dzień urlopu;-)... no bo co skoro nie potrafią uszanować drugiego człowieka:sorry2:, praca to dużo, ale nie wszystko...

hejo :-)

nonek, no nie wiem, w ciazy z Fiolem regularnie sie mustelowalam i mialam rozstepy, ale malutkie i po 4 mies w ogole nie bylo ich widac. a teraz mam grube glizdy po bokach, duzo powyzej bioder, i pod pepkiem - nijak ich sie nie schowa. ohyda :dry: takze ja strasznie zaluje, ze sie nie smarowalam regularnie, wlasnie odpuscilam na takiej zasadzie jak ty, ze niby kwestia skory.. :-(

kasia, pingwinek,
znam ten bol ;-) mi pod koniec ciazy z Masiem cos wlazilo tak w prawa pachwine, ze nieraz normalnie tracilam wladze w nodze - fajnie tak, idziesz, a tu nagle noga ci sie 'lamie' i ch, nic sie nie da zrobic przez chwile ;-) mialam tak codziennie pod koniec, po 2-3h chodzenia, a nawet zwyklego krzatania sie :sorry2: brrrrrr. a kosci 'u dolu' to tez myslalam, ze mam juz polamane :dry: :-D

agnieszka
, u nas tez wpadeczka ;-) i tez uwazam, jak sugar, ze to najlepsza opcja! mi byloby sie pewnie trudno zdecydowac, studia, praca, nowe mieszkanie i spore koszty. nawet mimo planu, ktory zawsze mielismy, zeby byla przerwa max. 2 lata. tak wiec ogromnie, ogromnie sie ciesze z tej wpadeczki :-) tym bardziej, ze wypadla akurat na maj, jednak naprawde, co to za luksus urodzic wiosna, malo ciuchow, szybciochem mozna wyjsc, zero czapek, srapek, rekawic, szali, 50-ciu kocykow :sorry2:
no i w ogole tez polecam rodzenstwo :-) ja teraz mam obraz, Filip tak szaleje ze swoja kuzynka Amelka, tak sie uwielbiaja, kochaja, przytulaja, czasem sobie strzela po razie i jest spokoj :-) a jak sa razem to generalnie dzieci mamy z glowy, moga sie soba zajmowac nawet pare godzin z rzedu :-)

my myslimy o 3-cim powaznie ;-) znaczy nie tyle myslimy, co je juz planujemy. ale za 3-5 lat najwczesniej :-) i powiem wam, ze poki co w ogole nie mam cisnienia na dziewczynke :-) chlopcy jednak sa zajebisci i tyle :-D wiec bedzie co bedzie :-) zeby tylko moje synowe byly fajne.. ;-)

u nas Fiolek dzis nieco histerycznie wszedl do przedszkola, juz przy bramie ryczal i tak coraz bardziej, a jak pania zobaczyl to 'mama, nieeeee!!'.. wiec i mi sie serce krajalo.. ale jako ze dzis przynieslismy 5 roznych pilek do przedszkola i klocki, to sytuacje szybko udalo sie zalagodzic :-) i jutro idzie moj nunus na drzemke pierwszy raz, bo ja ide do fryca..

a tak w ogole to super mi sie podoba nowy rytm dnia :-)

sugar podbilam, azazol to ja

Co do smarowania przeciwrozstepowego to bardziej dziala na sumienie niz na skore, wystarczy nawilzac skore a ladowanie kasy kremy w rozstepy mija sie z celem, rozstepy i tak z czasem bieleja i zplycaja sie to naturalny proces a nie zasluga kremu
na rozstepy polecam krem z mocznikiem i wit A na recepte, koszt 5zl dziala cudnie

Dita cepan dopiero gdy blizna bedzie dobrze wygojona nie wczesniej, i nawilzac, nawilzac i pokochac

Pingwinku Kasiu ja juz nie moge sie doczekac Waszych dzieci
Sciskam kciuki za niemeczącą koncowke ciazy i lekki porod

Kasia u nas taka goraczka ostatnio u 3 dzieci znjaomych zwiastowala zapalenie jamy ustnej ktore bylo z racji wirusa bardzo popularne

My dzis po dentyscie maly plakal bardzo, wyrywal sie i ma nos zapisowany i policzek, babka stwierdzila ze w tym tempie szybko bedzie po zebach

My dzis po dentyscie maly plakal bardzo, wyrywal sie i ma nos zapisowany i policzek, babka stwierdzila ze w tym tempie szybko bedzie po zebach

Ja to sobie w ogóle nie wyobrażam jak Alicję na fotel posadzić, ostatnio jak byliśmy z Babcią to nawet nie chciała zerknąć na babcię w fotelu, mimo że ją tak spokojnie namawiałam........ale cuda zdziałał kubeczek z myszką, która w łapkach ma pastę i szczoteczkę ,dostała go w gabinecie od P. dentysty, od tamtej pory mycie zębów jest co prawda szybkie ale skuteczne, ona nie za bardzo się przykłada, ale mi oddaje szczoteczkę i ja jej myje, mówię jej że P. kazał myć ząbki, a ta myszka na nią patrzy i mówi panu czy myjesz czy nie;-)

Rozstępy smarowałam troszkę ale zwykłymi balsamami i oliwką dla dzieci, czy mam rozstępy?....mam ale jakoś na plaży jak się rozbierałam to uwierzcie mi ani razu o tym nie pomyślałam, bardziej mnie denerwuje kilka fałdek tu i ówdze
A pozatym myślę, że jak przed ciążą się dba i używa balsamów to większa gwarancja że będą mniejsze rozstępy, niż w trakcie ciąży i po używać specyfików do tego celu przeznaczonych. Ja to ogólnie nie lubię sie balsamować:confused:
......a jak jesteśmy przy pielęgnacji to zauważyłam że jak piję mielone siemię lniane to mam super pazurki , jeszcze nigdy takich nie miałam, twarde, zdrowe i biała płytka na końcach, defakto siemię piję na te dolegliwości w klatce, co prawda ustały ale siemię jeszcze piję.

Aenye myślę że się szybciej zdecydujecie niech no tylko Maks podrośnie;-)

hali halo
ja przez całą ciążę z Mają się oliwkowałam, balsamowałam, masowałam brzuch szczoteczką i doopa rozstępy pojawiły się jakoś w 8 miesiącu co wtedy mnie załamało, teraz to olewam, i tak za gruba jestem na bikini ;-)

aenye mi też się marzy 3 dziecię, tak za jakieś 4-5 lat ale już sie raczej nie zdecyduje bo po 1. mój mąż jest jaki jest :baffled: po 2. z innym facetem nie chcę bo swoje by faworyzował, moje poszłyby w cień a tego nie chcę no a powód nr 3. to mam czas do 30, póxniej musze się poddać zabiegowi podnoszenia narządów płciowych (obniżyły mi sie przez dźwiganie w połogu po Mai i po dźwiganiu w ciąży) a po tym zabiegu o dzieciach mogę zapomnieć... tzn w ciąże zajdę, ale nie będę mogła urodzić, bo będę mieć wszyte jakieś tasiemki podtrzymujące i gin mówił, że by mnie rozerwało :szok:

co do tej mojej diety to robiłam ją rok temu i nic takiego się nie stało, dała piękne efekty więc łudziłam się, że i tym razem tak będzie, zwłaszcza, że za niespełna 3tyg mamy chrzciny a ja nie mam sie w co ubrac, ładnych rzeczy w takich wielgaśnych rozmiarach tez nie ma, ale daje sobie na dystans schudnę z czasem, nie będę się katować, teraz zjadam tylko 1 kromkę dziennie chleba razowego czasem jakiś jogurtnaturalny lub owoc i to mi wystarcza... czuję jak mnie żołądek boli- ale to dobry znak bo się kurczy (mam nadzieję :laugh2:)

pingwinek, kasia_z trzymam kciuki za mega szybkie i w mairę łagodne rozdwojenie :-)

agnieszka.kk my się jeszcze nie znamy, Karoilina jestem, miło mi ;-)

sugar jak cchesz żeby Ci jeszcze aukcje podbić to krzycz! ;-)

hejo z wieczora!

nieistotna
, splycaja sie i bieleja, ale nie az tak ;-) moje pieknie wygladaja teraz, po 2 miechach, w porownaniu oczywiscie z tym, co bylo :baffled:
wspolczuje problemu prochnicowego :-(

agutka
, ja mysle, ze to na pewno zalezy od rodzaju skory - ja mam bardzo sucha i wrazliwa. ale na pewno skorze mozna pomoc. a samo nawilzanie nie starczy, trzeba jeszcze skore ujedrnic, a zwykly krem nie ma odpowiednich skladnikow.
alez zazdroszcze tym, ktore nie maja rozstepow.. ja ju do konca zycia bede naznaczona ciazami :dry:

dzisiaj ogladalam zdjecia, jacie, jaka ja bylam laska, jak Fiolek mial 7 miesiecy!!! :szok: moze za 3 miechy tez bede tak wygladac :-D hehe, powiem wam, ze juz cos drgnelo, 2kg juz mam mniej ;-) i wreszcie widze 5 z przodu :-D

dobra, ide na lody ;-) malaga carte d'or, jak ktos ma ochote na chwile rozpusty, polecam....................

Hej, hej:-) witam się z frontu:-D

Kasia fajnie, że to nie ukł. moczowy
a może jakieś zębole mu idą i ma jakiś stan zapalny?

Kasia, Pingwinek jeny:szok::szok::szok: to już tuż, tuż...
ja pamietam, jak 11 lat temu o tej porze odchodził mi czop
i dopiero spakowałam torbę do szpitala
potem się przeszlismy do szpitala spacerkiem /bo się łudziłam, że jednak mi przejdzie:laugh2:/
a to jednak był już poród, i za 15 godzin i 20 minut urodzę Asię:-)
ech.... a teraz jej piersi urosły i @ dostała, o rany:szok:

Nonek bidulko kochana, odpoczywaj od jutra na maxa:tak:
Kasu fajnie, że w pracy OK
Aga gratulacje z okazji zbliżającego się ślubu

Dita dawaj jakieś namiary na tą firmę, zadzwonię i wyciagnę Twoją kasę:tak: A co!

Edit: a ten Internet przez komórę potrzebuję w pracy
do czytania BB :):):)

Ostatnia edycja:
reklama
cosmolady-bardzo mi milo Cie poznac:-)
kate_less-dziekuje za zyczenia
Kurcze a ile zalatwiania z tym slubem jest to szok,na szczescie tylko sukienka do kupienia mi zostala,obraczki(kupujemy w sobote:-))no i garnitur dla meza i wszystko kupimy tu w UK bo jest zdecydowanie taniej a tak to wszystko jest juz po zalatwiane.Tak sobie mysle jak to bedzie i czy nie bede plakac:dry:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry