reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
uff ale dajecie czadu :)
mój bobas ma 32 cm jesli chodzi o glowe, obwod
kawal chlopa i nogi dlugie tez

jesli chodzi o podzial obowiazkow to jest rowny i moj ukochany mi pomaga jak moze
ale ja naleze do tych pedantek co same musza i tak poprawic potem;-)
raz w tyg przychodzi pani i pomaga w sprzataniu i drobnych rzeczach w domu
ale np uwielbiam prasowac ;-)

helou :-)

u mnie w domciu podzial obowiazkow rowniutki :-) ja nawet jestem bardziej leniwa i zdecydowanie mniej systematyczna ;-) daleko mi tez do pedantek ;-) moj m za to nadrabia, chociaz on tez straszny leniuch (ciezko mu sie do wiekszych zreczy zebrac, np te nieszczesne rolety).
poza tym w moim otoczeniu nie ma takich "patriarchalnych" ukladow, serio.. jednakze prawda jest to, co babka mowi o polskim ustawodawstwie - za malo mamy jeszcze kobiet w polskim rzadzie, a mezczyznom ciezko zrozumiec nasz punkt widzenia i siedzenia :-)

co do cc - mi sie dzisiaj snil porod (chyba sie zaczela obsesja porodowo-dzieciowa), masakra! strasznie sie balam i moj m byl caly czas ze mna ;-) oczywiscie na finisz sie obudzilam ;-)
w ogole to juz mi nie zalezy, jak bedzie trzeba, bedzie cesarka i juz. niewazne!
ale zzo - o ile nie wytrzymam - wezme na pewno, z tego co wiem w wiekszosci szpitali daja znieczulenie miejscowe. a poza tym to chyba mniej boli, niz porod, co? ;-)

a do cesarki najczesciej stosuje sie tzw podpajeczynowkowe.

w ogole poszlam dzisiaj z mama do "superfryca" :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: zaplacilysmy kupe kasy, moja mama wyglada slicznie (fryzik naprawde zajebisty), a ja - po prostu masakra, dol i w ogole porazka... znaczy, nie ze wygladam zle - ale fryzura mi sie nie podoba, jest zwykla, jakas taka w ogole nie nowoczesna (a taka chcialam, po zwykla fryzure chodze do fryzjerki za 30zl!!!!!!!), zadnych asymetrii, zadnej oryginalnej linii, no po prostu ZWYKLAK i szara masa!!!!!!! moj maz jest za to zachwycony, bo od dawna mnie namawial na taka fryzurke (kiedys, chyba z 4 ata temu, mialam podobna) i mowi, ze jest super, ale on sie nie zna na modzie ;-)

no jestem totalnie rozczarowana :-/ i obzdryngolona jestem tak krotko, ze nie mam co isc do poprawki :-D ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

zdjecie cykne kiedy indziej, bo znowuz oddalam aparat :-)

Atol, a ile czasu karmiłas?

kulka Hania od poczatku byla karmiona miszanie tzn z piersi i dokarmiana butelka, urodzila sie z waga 2300 i lekarze zadecydowali ze musze ja dokarmiac zeby nie spadla na wadze zbyt duzo, jaj najmniejsza waga to 2090 wiec kruszynka, a wypisali mnie ze szpitala jak wazyla2150, wiec z piersi jadla 6 tygodni, potem przy probach przystawiania do piersi dostawala histerii, odpychala sie normalnie masakra, wiec zaczelam sciagac pokarm i dawac jej moj na przemian ze sztucznym z butli, a mialam pokarm do grudnia wiec jadla moje mleko 4 miesiace, potem juz tylko sztuczne

oczywiscie od poczatku mialam problemy z przystawieniem jej do piersi bo po c to ktos powinien mi pomoc a chetnych nie bylo poza tym moje brodawki tez nie sa stworzone do karmienia i trudno bylo jej schwycic, od samego poczatku problemy, moze przy innej opiece poporodowej inaczej by to wygladalo, nie wiem, bylo jak bylo i juz

teraz zobaczymy, chcialabym karmic piersia, juz mam troche wiecej doswiadczenia niz rok temu, ale jak beda takie cyrki jak z Hania to na pewno nie bede sie tak katowac i zadreczac, o nie

atol - kruszynka po tobie op prostu.

moja koleżanka wczoraj urodziła chłopczyka - 4000 :szok:
A ona sama chudzina , nie mam pojęcia jak tego dokonała.

reklama
ja tez musze sie wybrac do fryzjera, ale tak sie czje zeby isc juz w grudniu, bo potem nie bedzie czasu, ale nie wiem czy wytrzymam bo juz mnie tak moje wlosy wkurzaja ze hej, poza tym musze tez isc do kosmetyczki a one razem urzeduja to za jednym zamachem by bylo

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry