• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Nie uwierzycie !!! Zostałam pierwszy raz przepuszczona w kolejce w sklepie:szok: Szok !! Może dlatego, że bujałam się na boki jakbym chciała tańczyć polkę ale Szymek tak zaczął się kręcić, że nie mogłam stać w bezruchu przy tej ladzie..

No nic rosołek się gotuje a ja myślę co tu porobić i chyba jeszcze raz przejrzę torbę do szpitala,,, nie wiem po co to robię ale jakoś działa to na mnie uspokajająco :-D

reklama
Acana- gratuluje i pierwsza w tak piekna date urodzilas! no superasnie!

Edysiek- a widzisz u mnie wczoraj bylo pochmurno, a dzis piekne slonce, przyszlo od Ciebie, hehe

marcia331
- ja juz dzis zaliczylam McD... tez czasem lubie sobie zjesc niezdrowo!

Agmaa
- mnie tez juz przepuszczaja, a nie w sumie to nie ludzie mnie przepuszczaja, tylko jak jestem w carrefurze to podchodzi pracownik i zaprasza do wolnej jasy, dowiedzialam sie, ze taka wprowadzili polityke, ale w zwyklej kolejce- nigdy... no raz jedna Pani :-)

Jeszcze do 24:00 troche czasu wiec jeszcze moge urodzic, ale pewnie tak sie nie stanie, wiec 14.04 mnie czeka! hehe
Ja juz dzis bylam w CH i polazilam, zakupy zrobilam, ale pomyslalam sobie co ja bym zrobila jakby mi wody odeszly? i sie troche przestraszylam, bo maz w pracy, ja mam 3 przystanki do domu- niby nie duzo, ale z lecacymi wodami to tak kiepsko... ale na szczescie wrocilam do domu bez akcji porodowej :crazy:

Dzis jeszcze troche uprzatne, pranie wlaczylam, wiec powiesze i wieczorkiem przychodza do nas znajomi i przyszla chrzesna kupila wanienke, ma przywiezc i kupila podobno 80 cm i ja chcialam dokupic stelaz i wszedzie znajduje na duze wanienki- ok 100cm, nie w sklepach, tylko na tablica.pl itp. moze cos znajde jeszcze :-)

buziaczki i wysylam fluidki, aby te ktore bardzo chca juz urodzic rodziiiiillllllyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!!!

Hejka u mnie się pogoda poprawiła. Rano było po prostu chłodno a teraz już trochę lepiej tylko sąsiad zaczął smoczyć na balkonie i musiałam pozamykać okna bo smród fajek do domu wchodził grrr :D

Data dziś śliczna więc zapraszamy maluszki z 40tc :D Ja sobie chętnie poczekam i po następnym weekendzie urodzę.

Agmma najwyższy czas na przepuszczanie w kolejce :) Mnie w grudniu w łodzi w kasie pierwszeństwa facet nie chciał przepuścić. Ciekawe co mu myszy zjadły he he...

Zmykam pokombinować z miejscem na ciuchy dla bąbelka bo dwa prania suche a nie mam gdzie schować. Już sobie wyobrażam cyrk z prasowaniem od poniedziałku (mąż mi wcześniej nie pozwolił się za nie zabrać twierdzi, że w razie czego sam wyprasuje)

Madziolina ja miałam takie same rozmyślania jak Ty odnośnie wód jak wychodziłam z Tymkiem na spacer. Też się zastanawiałam co bym zrobiła. I co najlepsze jak już wracaliśmy i człapaliśmy po schodach nagle czuje że mi mokro! Na szczęście tylko trochę. Chyba mi mały tak w pęcherz przywalił że musiałam mocz popuścić!!! Chociaż wcale mi się jakoś sikać nie chciało, bo oczywiście przed wyjściem robiłam. Ale aż mi się gorąco zrobiło. A jeszcze akurat mama wtedy do mnie zadzwoniła zapytać czy wszystko w porządku.

Muszę teraz trochę ogarnąć w domu no i za jakieś dwie godzinki powinien mąż przyjechać. Już się nie mogę doczekać. I chyba jednak pojedziemy dzisiaj do teściów, bo kupił im kosiarkę i nie chce jej zostawiać w samochodzie przed blokiem. A mnie to jak najbardziej pasuje. Będę spokojniejsza.

Mnie wczoraj pan w piekarni przepuścił w kolejce!!! I też był to chyba pierwszy raz w tej ciąży. No i dwa razy w biedronce sama się upomniałam żeby mnie ktoś przepuścił. A tak to zawsze zero reakcji.

Ja wlasnie wrocilam z polskiego sklepu I kupilam
tylko sol, stoi facet przedemna zaplacil obraca sie I mowi " o jak bym wiedzial ze pani ma tylko sol to bym przepuscil:O przyjemniaczek:-D
A tak wogole to teraz jak nastawilam sie ze pojde do szpitala, po poranych wspomaganiach bole porodowe zniknely:O masakra

A mi jakieś 2 razy ustąpili miejsca w autobusie, poza tym sama się upominałam tych, co siedzieli na miejscach dla ciężarnych, a w Auchan do kas pierwszeństwa wpitalałam się nawet i bez pytania. Ale tylko wtedy, kiedy były duże kolejki:)

Wkurzyłam się wczoraj na moją lekarkę, nie odebrała ode mnie 3 telefonów i potem nie oddzwoniła... No kurcze, nie podoba mi się takie podejście, ale cóż zrobić. Nie zmienię jej na innego lekarza na 2 tygodnie przed terminem :-D

oj z tymi wodami to problem ;) ja w aucie woze podkład i recznik :) ale na spacerze to nie wiem co bym zrobila.

Dzisiaj wlasnie bylam na 2 h spacerze z kolezanka. Ona tez jest w ciazy tylko w ok 14 tygodniu i ma synka 1,5 roku. Taki fajny rojber z niego :0 No i Mikołaj bedzie mial kolege/kolegów? :)
A wczensiej na KTG wszystko oki. Teraz padam juz i lece do lozka :)

Humor mam lepszy :)

Mały raczy matkę swą juz trzecią czkawką w dniu dzisiejszym :D normalnie kocham tego szkraba za szczodrość :D

Ameryka - odezwij się jak wygląda sytuacja :)

Loka - ja nawet w torebce podkład zaczęłam nosić :)

Niunia, Agmaa - ale Was zaszczyt kopnął !!! Moja kumpela twierdzi, że nie umiem wykorzystywać tego, że w ciąży jestem. Raz sie upomniałam i usłyszałam, że ciąża to nie choroba :D

Marcia - a propo piekarni....zjadłabym takiego chrupiącego, świeżutkiego rogalika z dżemem. Smak z czasów liceum mniammmmmm

Magda8805 - jak wizyta u Kornelci ? Super imię, podoba mi się.

Patuśka - dziwne podejście lekarzy. Koniec ciąży to po co sie starać - słyszałam juz kilka razy o takich sytuacjach.

Idę coś zjeść bo głodzilla mi się włączyła a przez ostatnie dwa tygodnie nic nie przytyłam.

Witam się po przejściu kryzysu postanowiłam wrócić nie wiem skąd ten kryzys chociaż próbuje się domyśleć kwiecień dla mnie to powód do szczęścia i do smutku rocznice te dobre i smutne ,ale czuję się lepiej i z tego powodu wybrałam się wczoraj do fryzjera od razu poczułam się lepiej stwierdziłam że czas trochę coś zmienić i zrobić coś dla siebie pełne obroty włączone z tego wszystkiego nadrabiam was po trochu . Aż moje dziecko stwierdziło że jestem kurką domową na napędzie hybrydowym w zapasie na elektryczny :-D:-D
Staram sie by wszystko było zrobione w szczegulności porządki w miejscach gdzie później nie będzie na nie czasu.
Acana : Gratulacje śliczna data :*

Niunia Mnie również przepuszczono dzisiaj w Lidlu ale tak to się nie zdarza udają że nie widzą. A patrzą w moją stronę ale stoję spokojnie na swoją kolej raz miałam tak że stałam w kasie dla pierszeństwa i pani mnie zaprosiła do przodu a na to koleś zaczął się wielce burzyć że kim ja jestem że się wpycham .
A na to moja córka mu odpowiedziała tak : Tej facet nie widzisz że moja mama jest w ciąży i jej ciężko i że ma przestać narzekać i o delikatnie mówiąc zatkało:-D

Mam takie pytanie dzisiaj tak się zastanawiałam o torbie dla siebie i o rzeczach na wyjście do domu bierzecie ze sobą na wyjście w torbę czy wracacie w tych co przyjechałyście rodzić czy też Panowie wam zabiorą w dniu wyjścia ?

reklama
N nareszcie wieczór:)

Plecy mi dziś wysiadają:( Byłam z mama w bibliotece do której jest 10 min drogi. Oczywiście normalnym tempem nie żółwim:tak: no i padam na pyszczek. Brzusio troszkę się spina ale nie boli na szczęście:)

Auliya znam ten ból smrodu na balkonie bo sąsiad pod rodzicami też kopci fajki na balkonie:confused2: Co jak co ale smrodka fajek po prostu nie znosze:/
A tak poza tym to gratuluję dotrwania do 38 tygodnia:) Rozumiem że masz już od jutra przyzwolenie męża na prace domowe;-)

Niunia no cóż kultura szpagatowa u tego pana:tak: wolał udać że cię nie widział:tak:

Patuśka mnie też drażni takie podejście że nie odebrała i nie raczyła nawet smsa odpisać

Sandra ja oddam ubranie mężowi do domu a potem poprosze o przywiezienie go:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry