• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Chyba ta zmiana pogody tak na nas wszystkich wplywa, bo wczoraj i ja i dzieciaki bylismy jacys nie w humorach i senni. Teraz chlopaki jeszcze spia! Chociaz Ignas juz sie zaczyna krecic. A ja mam chwile na forum :-)

Truskaekowa szok z tymi terminami.

Oho przechwalilam bo Tymek tez juz mruczy. Uciekam.

reklama
A odnosnie tematu pieluch to mam pytanie. Czy zmieniacie jeszcze w nocy pampersa dzieciaczkom? Ignas przesypia cala noc z jedna pobudka ok 4-5 i zawsze mu wtedy zmienialam pieluche. Ale od dwoch dni przestalam bo wcale nie jest jakas mega zasikana. Moze gdyby budzil sie czesciej i wiecej przez to pil w nocy to by wiecej sikal ale tak to nie widze potrzeby dodatkowego wybudzania na zmiane pieluchy.

Blw wedlug.mnie fajny pomysl. Ze starszym szlam standardowo z papkami ale gotowalam sama bo sloiczkami plul na odleglosc. Teraz nie wiem czy bede miala tyle czasu a przy blw to sie raczej nie trzeba napracowac :-) musze jeszcze dokladniej zglebic temat bo tylko glowne zalozenia znam ale nie.wiem wszystkiego.

Witam :-)
U mnie całą noc lało i dalej pada. Nie mam nic przeciwko chwilowemu ochłodzeniu.

Dzisiaj znowu 3 pobudki, ale już co 3 godziny - o 12, 3 i o 6, a potem spanie do 8. Tak więc jestem nawet wyspana.

Marcia ja zmieniam pieluchę zwykle jeden raz a czasem nawet dwa. Moja często robi kupę, a do tego ma wrażliwe dupsko i ciągle walczymy z odparzeniami.

Marcia - ze mnie taka wyrodna matka, że już od chyba miesiaca nie zmieniam w nocy pampka. Bo u nas w środku nocy pieluszka jest niemal pusta. A kupę to w nocy robił tylko w pierwszych tygodniach.
Co do blw naprawdę polecam. Pomijając wygodę to chyba jest z tego trochę więcej radości. No i podstawowy plus - w czasie jedzenia to dziecko jest zajęte a nie Ty :-D Oczywiście pozostaje problem mentalny - "przecież ona nic nie zjadła". Bo zawsze wydawało mi się, że po "karmieniu" jedzenia było więcej niż przed. Tylko zawartość pieluszki wskazywała, że jednak coś zjadłała.

Witam,

U nas pobudka dziś o 5 rano więc chodzę nieprzytomna. Teraz Julek padł, ale mi już się spać odechciało z nerwów, bo padł dopiero po godzinnym zawodzeniu, a ja nawet nie wiem dlaczego, bo po wczorajszych sensacjach z jego brzuszkiem bardzo uważałam i zjadłam tylko dwie suche bułki przez cały dzień. Ech, ile stresów przynosi macierzyństwo...

Marcia ja już od dawna nie zmianiam pieluszek w nocy. Nie są za bardzo zasikane więc szkoda mi Młodego rozbudzać.

U nas kupa jest raz dziennie, maksymalnie dwa razy i to nigdy w nocy.

Nie dodalo mi wczoraj posta a pisalam ze chyba i u nas zabek idzie!!! Dziaslo przy lewej dolnej jedynce twarde i opuchniete a nad prawa normalne miekkie.

Hej laseczki.
Ja też mega nie wyspana-chociaż nie wiem dlaczego, bo młody tylko o 4 sie obudził.
A wiecie, że sama się dziś zastanawiałam czy wszystko jest ok, bo ja właśnie też w nocy pamperka nie zmieniam:tak:
Dobra ja lece się szykować bo chyba skoczymy dziś gości zaprosić na chrzest.

A o tym blw pierwszy raz słyszę:szok::szok: Nie znam zasad-musze poczytac. Tak czy siak u nas zbytniego problemu nie było z jedzeniem-juz kaszki jadł rączkami, a majac roczek sam jadł-oczywiście za każdym razem był brudny jak świnka-ale baaaardzo szczęśliwy:-D:-D

Aha mam zamiar kupić Młodemu cosik takiego(zasypia z pieluszką, a boję się aby nie okręcił sobie wokół szyi)http://www.polskaanglia.pl/navi/teddykompaniet/TED01487_zyrafka.jpg

Ostatnia edycja:
Witajcie

U nas nocka super. Zasnął po 21 a obudził sie o 5:30, zjadł i spał do 8:30.

Marcia - jak zakładamy po kąpieli i wymiana dopiero koło 6 ale tez nie zawsze i tak juz ponad miesiąc.

Do pozniej bo młody marudzi - drzemka sie zbliża.

MADZIKM - co się z Tobą dzieje ? Może już w Polsce jesteście ?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ostatnia edycja:
Melduje sie ze zyjemy,podczytuje was w miare ile sie da ale zazwyczaj na pisanie juz czasu brak. u nas troche sie dzieje,ale mysle ze poradzimy sobie "jakos". Corcia kochana,coraz bardziej bystra,na spacerkach nie spi tylko zwiedza,najlepiej na raczkach:) co do nocnych pieluszek ja tez nie zmieniam bo do poki sie calkiem nie rozbudzi rano pieluszka prawie sucha. o i juz sie budzi.

reklama
A my juz po rzczepieniu, maly strasznie plakal, ale to moze dlatego, ze za pol godz mial jesc. Juz w domku zjadl i jest ok. Ale lekarka powiedziala, ze ma za krotkie wedzidelko, i mozemy miec powod niejedzenia z piersi

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry