• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Edysiek, dzięki za informacje o tym krochmalu, słyszałam wcześniej że to dobre na odparzenia, nie pomyślałam, że na potówki również.
Dzisiaj jest lepiej, co prawda obudziła się po 4 i potem buszowała i bawiła się ponad godzinę sama w łóżeczku, ale jak ją uśpiłam po 6 to spała do 10:30 i na razie humorek jest ok.
Ze mną gorzej, właśnie zaczęła mi się miesiączka a myślałam, że przy KP trochę dłużej będę miała z tym spokój:/

W aptece mozna kupić gotowy krochmal w saszetkach. Wygodne to bo tylko do wody wsypujesz ale też i nie tanie bo 10 saszetek kosztuje ponad 30 zł.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Agunia - widzę ogorki na tapecie. Ja dziś u teściowej zbierałam. Już są w słoikach :-)
Sleep&play nie testowałam ale wsrod znajomych nie cieszą sie najlepszą opinią...

Mika - taniej wyjdzie jak kupisz kg mąki ziemniaczanej, mieszasz kilka łyżeczek z zimną wodą, potem dodajesz wrzątku (mieszając) i możesz wlewać do wanienki. Przynajmniej wiesz że nie ma w tym żadnych udziwnień

Mojeboje - no mnie też dziś miesiączka nawiedziła, do tej pory miałam plamienia a teraz tak jak dziewczyny pisały - jakby ktoś kran odkręcił :-/

a mam pytanie - kiedy sadzacie dzieciaczki w siedzonkach do karmienia? bo ja bym w sumie rozlozyla swoje ale nie wiem czy nie za wczesnie.

Nie wiem jakie masz krzesełko, ale wydaje mi się że można sadzać dopiero jak dziecko będzie samo siedziało. Ja myślę, że będę karmić małą w leżaczku na pół siedząco.

Moje dziecko chyba za wcześnie pochwaliłam bo coś mi się zdaje że ma skok. Nic tylko się awanturuje o jedzenie a je jak smok:)

A tak przy okazji to czy Wasze dzieci też budzą się w dzień z takim strasznym płaczem jakby koszmar im się śnił?

U nas też są awantury o jedzenie i nie może się najeść.
Mojej chyba śnią się koszmary, bo przez sen potrafi płakać :baffled:

W aptece mozna kupić gotowy krochmal w saszetkach. Wygodne to bo tylko do wody wsypujesz ale też i nie tanie bo 10 saszetek kosztuje ponad 30 zł.

Po co przepłacać ;-) Tym bardziej, że pewnie sporo chemii w tym jest.

Agunia - widzę ogorki na tapecie. Ja dziś u teściowej zbierałam. Już są w słoikach :-)

Ty bierzesz od teściowej a ja ostatnio 2 wiadra do rodziców przywiozłam. I jak tak dalej będą rosły to będę rozdawać.
Już mam zrobione 50 słoików.

Oprócz takich zwykłych w occie mam zrobione Wielkie Żarcie - Przepis - Ogórki chili ekkore i Wielkie Żarcie - Przepis - Ogórki po żydowsku - PYSZNE
a mam w planach jeszcze zrobić kwaszone, a potem Wielkie Żarcie - Przepis - Ogórki królewskie Mari wg ekkore
Jeszcze polecam ten przepis Wielkie Żarcie - Przepis - Ogórki z czosnkiem - sałatka na zimę robiłam co roku, ale w tym roku chyba odpuszczę, bo mi się przejadły ;-)

MOJEBOJE,ZUZANKA jakiś dzień dzisiaj bo ja tez w końcu@dostałam,po 4dniach spóznenia;-).

EDYSIEK kusisz tymi ogórkami,tylko zastanawiam się czy jest sens robić,skoro i tak ogórki muszę kupić pryskane ze sklepu:baffled:.

LOKA ja mam krzesełko regulowane ale jeszcze nie planuję wsadzać małej,karmię ją na leżaczku a na krzesełko jak skoń:tak:czy 6miesięcy

AGUNIA Sleep&play jak dla mnie nie warte uwagi,syn je przesikał za każdym razem,pampers zrobił tańsza wersję chyba,to już dady lepsze od tego badziewia.

POLISIA MARCIA wy w jednym wieku dzieci macie,chyba bym nie dała rady z dwoma takimi maluchami ;-)za wygodna jestem

U nas sie ochłodziło i dobrze bo już mnie męczą te upały,też słaba ostatnio jestem,zmęczona i w głowie mi się kreci,chyba hormony się normują po ciąży.

Ostatnia edycja:
hej laseczki
Ja tylko na chwilkę.
Przeczytałam "Was" tak mniej-więcej(ze wskazaniem na mniej):baffled:

Agunia pampersów sleep&play nie polecam na tym etapie(tak tańsze, ale więcej zużyjesz). U nas sprawdziły się jak starszak był już na etapie zakładania pampersa tylko na noc.

Edysiek podeślij mi ze 2 kosze ogórków(u nas lipa-2 razy siane i nie urosły)

Nie pamiętam co kto jeszcze pisał.:-p

Coś o spaniu było....o matko...mój dziś budził się o 3, 5 i 6;30:szok: Ale generalnie jakiś harmonogram dnia już ma:tak:
wstaje ok 8 a spi 3 razy w ciągu dnia(10, 13 i 16) a wieczorem zasypia między 20a 21.

Kobiety ale ja dziś szoku doznałam-byłam obgadać menu na chrzest(wszystko już mam załatwione) i wiecie co zrobiłam??? Zamówiłam już sale na....komunię starszaka:szok::szok::szok: tak tak na 2019 rok:szok::szok: A np na 2018 juz wszystko mają zajęte:szok::szok:

Z nowości-mąż mi rano wrócił:tak::-):-):-):-)

Rety jakis beznadziejny dzien dzisiaj. Chodze nieprzytomna i wszystko mnie wkurza i wyprowadza z rownowagi. Do tego Tymek chodzi i smeci a Ignas malo spal i tez co chwila poplakuje. Mam mnostwo rzeczy do zrobienia a sily zero. Ogorkami tez powinnam sie zajac ale poczekaja do jutra bo nie mam produktow do nich.

hej

Cześć:)

Właśnie burza się gdzieś kotłuje:)

Moje dziecko chyba za wcześnie pochwaliłam bo coś mi się zdaje że ma skok. Nic tylko się awanturuje o jedzenie a je jak smok:)

A tak przy okazji to czy Wasze dzieci też budzą się w dzień z takim strasznym płaczem jakby koszmar im się śnił?

Mnie włosy też wychodzą garściami i to wina hormonów bo pewnie znów się regulują:)Ja póki co nadal czekam na okres bo ciągle go nie ma:)

u nas tez burzowo :) a co do spania i placzu - owszem , czasem sie zdarza :) czasem nawet przez sen sobie poplacze chwile i pi dalej, nie wiem - moze minie.

Nie wiem jakie masz krzesełko, ale wydaje mi się że można sadzać dopiero jak dziecko będzie samo siedziało. Ja myślę, że będę karmić małą w leżaczku na pół siedząco.

U nas też są awantury o jedzenie i nie może się najeść.
Mojej chyba śnią się koszmary, bo przez sen potrafi płakać :baffled:

Po co przepłacać ;-) Tym bardziej, że pewnie sporo chemii w tym jest.

Ty bierzesz od teściowej a ja ostatnio 2 wiadra do rodziców przywiozłam. I jak tak dalej będą rosły to będę rozdawać.
Już mam zrobione 50 słoików.

Oprócz takich zwykłych w occie mam zrobione Wielkie Żarcie - Przepis - Ogórki chili ekkore i Wielkie Żarcie - Przepis - Ogórki po żydowsku - PYSZNE
a mam w planach jeszcze zrobić kwaszone, a potem Wielkie Żarcie - Przepis - Ogórki królewskie Mari wg ekkore
Jeszcze polecam ten przepis Wielkie Żarcie - Przepis - Ogórki z czosnkiem - sałatka na zimę robiłam co roku, ale w tym roku chyba odpuszczę, bo mi się przejadły ;-)

krzeslo mi sie nie rozklada wiec tez pewnie zaczne w lezaczku :)

co do ogorków to jestes niesamowita :) ja nie mam czasu na kilka sloików :P pewnie kwestaia zorganizowania :D

hej laseczki
Ja tylko na chwilkę.
Przeczytałam "Was" tak mniej-więcej(ze wskazaniem na mniej):baffled:

Agunia pampersów sleep&play nie polecam na tym etapie(tak tańsze, ale więcej zużyjesz). U nas sprawdziły się jak starszak był już na etapie zakładania pampersa tylko na noc.

Edysiek podeślij mi ze 2 kosze ogórków(u nas lipa-2 razy siane i nie urosły)

Nie pamiętam co kto jeszcze pisał.:-p

Coś o spaniu było....o matko...mój dziś budził się o 3, 5 i 6;30:szok: Ale generalnie jakiś harmonogram dnia już ma:tak:
wstaje ok 8 a spi 3 razy w ciągu dnia(10, 13 i 16) a wieczorem zasypia między 20a 21.

Kobiety ale ja dziś szoku doznałam-byłam obgadać menu na chrzest(wszystko już mam załatwione) i wiecie co zrobiłam??? Zamówiłam już sale na....komunię starszaka:szok::szok::szok: tak tak na 2019 rok:szok::szok: A np na 2018 juz wszystko mają zajęte:szok::szok:

Z nowości-mąż mi rano wrócił:tak::-):-):-):-)

wow, 2019 powiadasz.. to moze tez powinnismy juz cos szukac :) milego czasu z mezem

u nas dzisiaj lepiej, Mlody pospal troche a aj a w koncu pierwszy raz cos sama ugotowalam od poczatku do konca :) no bedac tylko z Mlodym, bo jak maz jest to on sie nim zajmuje a ja pichce. Takze powoli mały sukces :)

reklama
Witam :)

oj ciezko jest rzeczywiscie, juz 3 noc niewyspana. Mlody u as budzi sie teraz co 3-2h w nocy, a o 4 rano juz jest wyspany. Ja nie mam sily i mam nadzieje ze to sie zmieni bo oszaleje.

zazdroszcze :)

U nas dzisiaj spokojnie, za to jutro mamy szał. Od rana jedziemy z autem do mechanika a po 13 mamy szczepienia. Znowu bedzie krzyk. No i musze z pediatra omowic wyniki badan oraz pogadac o rozszerzaniu diety. Dziiaj otworzylam takie jabluszka z Hippa i sama wiekszosc zjadlam ale dalam na łyzeczce Mlodemu troche - chyba smakowały :) Mam nadzieje ze nic mu nie bedzie od tego. I kupilam juz kleik ryzowy. Ale chyba zaczne od kaszki mannej.

a mam pytanie - kiedy sadzacie dzieciaczki w siedzonkach do karmienia? bo ja bym w sumie rozlozyla swoje ale nie wiem czy nie za wczesnie.

Milego dnia!

czy te sloiczki/zupki to nie sa po 4 m-cu???

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry