• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam :-)
Dzisiaj w nocy znowu 3 pobudki na cyca, dokładnie co 2 godziny - o 12, 2 i o 4. Normalnie jak w zegarku :confused: Pobudka o 7 i nie powiem, żebym się wyspała.

L-oka współczuję skoku rozwojowego i ząbkowania jednocześnie.

Mojeboje
spróbuj wykąpać małą w krochmalu. Bierzesz 2 łyżki mąki ziemniaczanej, rozpuszczasz w niewielkiej ilości zimnej wody i gotujesz w pół litrze wody tak jak kisiel. Potem wlewasz to do wanny tak żeby woda była śliska w dotyku. Pomaga we wszelkich dolegliwościach skórnych u dzieci, a skóra dziecka jest po tym gładziutka.
Ja to stosuję odkąd pojawiły się u nas odparzenia.

Włosy też mi wychodzą, a że mam długie to naprawdę jest tego sporo.

Milenka pewnie pogoda tez się do tego przyczynia, choć u nas w domu nie jest gorąco. Ale ja sama już jestem tą pogodą zmęczona.
Wczoraj wieczorem znowu był problem z zaśnięciem, ewidentnie wszystko ją rozprasza i potrzebuje wyciszenia.

Zmykam, bo mam dzisiaj trochę pracy, już byłam na ogródku i zerwałam całe wiadro ogórków :tak:

reklama
ojej mi też włosy lecą na potęgę i są dosłownie wszędzie!! ostatnio znalazłam je w pampersie Młodego :szok: a wcinam witaminki dla karmiacych ale ani na włosy a tym bardziej na paznokcie to nic nie daje...

Kurcze Szymek mi się chyba podziębił... kicha i pokasłuje Biedaczek a ja nie mam pojęcia gdzie i kiedy i dlaczego.. Nie wiem czy iść z nim do lekarza czy nie przesadzać i dopóki nie będzie innych objawów nie panikować

Ostatnia edycja:
Witam po koszmarnej nocy i nie lepszym poranku. Wczorajsze leczo owszem było pyszne, ale odbiło się to na brzuszku Julka. Biedactwo jest zmęczony, niewyspany i co chwilę płacze, bo go męczą bączki. Dostał już drugą porcję kropelek więc mam nadzieję, że mu zaraz przejdzie.

Oj te włosy, normalnie jakbym miała w domu psa. Są wszędzie. A że mam grube to jest ich naprawdę baaardzo dużo.

Edysiek jak ty to robisz, że o 8 masz już zerwane ogórki. Ja też dzisiaj robię, ale pewnie zanim się za nie zabiorę będzie po dwunastej.

Mika truth ;-)

Dziewczyny z dwójką, albo i większą liczbą dzieci chylę czapkę z głowy, bo nie wiem jak dajecie radę to wszystko ogarnąć. Ja od tygodnia wybieram się do reala po pampersy do spania, bo są w promocji i jakoś dojść nie mogę, a mam go niemal pod nosem. A tak swoją drogą testowałyście pampersy sleep&play, bo może jednak nie warto się fatygować.

A u nas super nocka. Filip zasnął po 21, potem karmienie o 5:30 i jeszcze śpi. SZOK !!Ale tak jak juz pisałam, poprzedni skok przespał i teraz pewnie tez tak jest.

Dziecko śpi a ja już się nudzę :D

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Agunia jak mnie mała obudziła o 7 to ją nakarmiłam i poszłam szybko na ogródek a mam koło domu.
Ja właśnie zrobiłam leczo i mam nadzieję, że córci nic po nim nie będzie :baffled: W sumie ja już wszystko jem.
Teraz się cycujemy to mogę chwilę odsapnąć ;-)
A z ogórkami zanim się wyrobię to pewnie wieczór będzie.

Edysiek mnie młody obudził o 4,20, a nawet nie zdążyłam pomyśleć o ogórkach, więc nie bagatelizuj swoich osiągnięć ;-) A co do leczo to też jem już wszystko, ale najwyraźniej zaszkodziła mu większa ilość papryki. A tak przy okazji jaki dajesz przy ogórkach stosunek wody do octu, bo ja nigdy nie zapisuję i co roku mam ten sam problem.

Mika Julek też mi ostatnio więcej śpi. I ma już swoje codzienne rytuały. Budziło się o 5-6 na kupę, później zasypia o 8,30 na 1,5 godzinki, a o 13-14 jest kolejna drzemka trwająca uwaga... 2,5-3 godziny. Oby mu już tak zostało :tak:

Witam :)

Witam :-)
Dzisiaj w nocy znowu 3 pobudki na cyca, dokładnie co 2 godziny - o 12, 2 i o 4. Normalnie jak w zegarku :confused: Pobudka o 7 i nie powiem, żebym się wyspała.

L-oka współczuję skoku rozwojowego i ząbkowania jednocześnie.

Mojeboje
spróbuj wykąpać małą w krochmalu. Bierzesz 2 łyżki mąki ziemniaczanej, rozpuszczasz w niewielkiej ilości zimnej wody i gotujesz w pół litrze wody tak jak kisiel. Potem wlewasz to do wanny tak żeby woda była śliska w dotyku. Pomaga we wszelkich dolegliwościach skórnych u dzieci, a skóra dziecka jest po tym gładziutka.
Ja to stosuję odkąd pojawiły się u nas odparzenia.

Włosy też mi wychodzą, a że mam długie to naprawdę jest tego sporo.

Milenka pewnie pogoda tez się do tego przyczynia, choć u nas w domu nie jest gorąco. Ale ja sama już jestem tą pogodą zmęczona.
Wczoraj wieczorem znowu był problem z zaśnięciem, ewidentnie wszystko ją rozprasza i potrzebuje wyciszenia.

Zmykam, bo mam dzisiaj trochę pracy, już byłam na ogródku i zerwałam całe wiadro ogórków :tak:

oj ciezko jest rzeczywiscie, juz 3 noc niewyspana. Mlody u as budzi sie teraz co 3-2h w nocy, a o 4 rano juz jest wyspany. Ja nie mam sily i mam nadzieje ze to sie zmieni bo oszaleje.

A u nas super nocka. Filip zasnął po 21, potem karmienie o 5:30 i jeszcze śpi. SZOK !!Ale tak jak juz pisałam, poprzedni skok przespał i teraz pewnie tez tak jest.

Dziecko śpi a ja już się nudzę :D

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

zazdroszcze :)

U nas dzisiaj spokojnie, za to jutro mamy szał. Od rana jedziemy z autem do mechanika a po 13 mamy szczepienia. Znowu bedzie krzyk. No i musze z pediatra omowic wyniki badan oraz pogadac o rozszerzaniu diety. Dziiaj otworzylam takie jabluszka z Hippa i sama wiekszosc zjadlam ale dalam na łyzeczce Mlodemu troche - chyba smakowały :) Mam nadzieje ze nic mu nie bedzie od tego. I kupilam juz kleik ryzowy. Ale chyba zaczne od kaszki mannej.

a mam pytanie - kiedy sadzacie dzieciaczki w siedzonkach do karmienia? bo ja bym w sumie rozlozyla swoje ale nie wiem czy nie za wczesnie.

Milego dnia!

Ostatnia edycja:
Edysiek, dzięki za informacje o tym krochmalu, słyszałam wcześniej że to dobre na odparzenia, nie pomyślałam, że na potówki również.
Dzisiaj jest lepiej, co prawda obudziła się po 4 i potem buszowała i bawiła się ponad godzinę sama w łóżeczku, ale jak ją uśpiłam po 6 to spała do 10:30 i na razie humorek jest ok.
Ze mną gorzej, właśnie zaczęła mi się miesiączka a myślałam, że przy KP trochę dłużej będę miała z tym spokój:/

reklama
Cześć:)

Właśnie burza się gdzieś kotłuje:)

Moje dziecko chyba za wcześnie pochwaliłam bo coś mi się zdaje że ma skok. Nic tylko się awanturuje o jedzenie a je jak smok:)

A tak przy okazji to czy Wasze dzieci też budzą się w dzień z takim strasznym płaczem jakby koszmar im się śnił?

Mnie włosy też wychodzą garściami i to wina hormonów bo pewnie znów się regulują:)Ja póki co nadal czekam na okres bo ciągle go nie ma:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry