• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

MadzikM lepiej ze chociaż na rękach usnie.. bo ja moja trzy razy nosiłam i tylko w drzemkę zapadala ale nie zasnęła.a rzuca się potwornie.. teraz rano to nie byłam w stanie jej utrzymać.. najbardziej frustrujące jest to ze jej to rzucanie przeszło prawie całkiem na jakieś dwa tyg i wróciło ze zdwojoną siłą.. mąż dziś poszedł spać do innego pokoju ale rano mówił ze i tak nie spał tylko słyszał jak skrzeczy .. pomijam czkawke o trzeciej ;)

Może nam to jakoś zostanie wynagrodzone? ;)

Ja się trzymam wersji mojej przyjaciółki inteligentne dzieci nie śpią :-)

reklama
Tak, moje dziecko budzi się co godzinę do półtorej i do tego 10-20 minut na karmienie, przewijanie i uśpienie... jestem jak zombie inie wiem co zrobić żeby spał dłużej. Wczoraj wlałam w niego tak ok. 180ml mleka przed spaniem, to zapodał tak spektakularnego pawia, że jeszcze pościel w nocy prałam...
No i os wczoraj wrócił "stary" Olek... ale sądzę że to zasługa zębów :cool:

Viltutti - niestety, jak dzieć ma małą pojemność żołądka to nic się na to nie poradzi:no: Emma je po 90ml, jak raz na ruski rok zje 120 to jest święto. Szukając pozytywnych stron mówię sobie, że jedzenie częściej małych posiłków jest zdrowsze, a jak dojdziemy do etapu jedzenia kanapek na kolację to może te nasze dzieci zaczną dłużej spać:tak:
I mam pytanie. Ty naprawdę co godzinę zmieniasz pieluchę w nocy czy ja źle zrozumiałam?

Viltutti witaj w klubie - nasze chlopaki sie zmówili :) u nas dzisiaj ..uwaga!! 9 pobudek, w tym od 3:30 do 4:45 zabawa i gaworzenie. Ja własnie wstalam a Mlody dosypia jeszcze. Oszaleje. Dostal tez jakiegos katarku nad ranem i psikam sola morska, jutro szczepienie wiec lekarz przebada a poki nie goraczkuje to chyba nie ma co panikowac. Jakie macie sposoby na katarek?
i mam pytanie wlasnie o inhalacje - jak to sie robi takiemu maluszkowi?

Wszystkim niewyspanym mamom zycze duzo czasu na odsypianie - u nas normalnie jest doba, a nie dzien i noc, bo inaczej bym nie dala rady:
A mamom wyspanym zycze aby dzieci sie nie zmieniały :)

Nie, w sumie to tak ze 3 razy tylko, czyli co jakieś 2 lub 3 godziny... Oleś lubi na wieczór dużo pić, a co za tym idzie, jak starałam się przewinąć go tylko raz, to miałam i prześcieradło do zmiany, bo pampes w rozmiarze 4 nie ogarnął...

A zanim nasze dzieci dojdą do etapu kanapek, to matki mogą się im wykończyć ;) Ja żeby funkcjonować po tych nockach, to w dzień wypijam ok. 5 dużych kaw... a co tym idzie, pod wieczór serce mało mi nie wyskoczy a łepetyny mało nie rozsadzi...

Też wydedukowałam, że w sumie to zdrowiej jeść mniej a częściej i tym się pocieszam.

My inhalowaliśmy Olcia tak: posadzić, żeby w miarę pionowo był, i u nas sprawdzała się końcówka przeznaczona do trzymania w buzi, tylko my przystawialiśmy małemu pod nosek i taką skoncentrowaną parą dmuchało a młody oddychał. Bo nawet nie liczyliśmy na to, że maseczka dla dzieci spodoba się mu.
No i tylko solą fizjologiczną, bez żadnych olejków.

reklama
Ehhh pobudki nocne... Pomyślcie teraz że to co macie co noc mnożycie przez dwa i macie czarno na białym moją sytuację;-) Ja 8 razy a mój M 4 wstawaliśmy do Maluchów. Na szczęście u nas wystarczy podać smoka lub zmienić pozycję zaklinowamemu w poprzek Smykowi.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry