• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam się i ja!
U nas też pięknie od samego rana, całe szczęście bo po wczorajszym dniu szarym burym i ponurym miałam dość. Dzieci były marudne do kwadratu a o ząbkowaniu nie wspomnę. Męczą się niemiłosiernie :-( Dentinox pomaga na chwilę, Camilia coraz mniej, na noc jeszcze Viburcol w kroplach dostają bo by nie usnęli. Kręcą się i jęczą w łóżeczku, popłakują, a nocnych pobudek nie będę liczyć!

Chętnie wróciłabym do pracy ale jak sobie pomyślę ile bym przegapiła chwil w ich rozwoju, tym bardziej że więcej pociech nie planuję, to jednak się cieszę że wracam dopiero we wrześniu w przyszłym roku.

reklama
Agunia - Julek charakterny chłopak widzę! Mój też ładne ziółko, jak mu coś nie pasuje od razu reakcja i nie ma zmiłuj! Ale jeszcze sam się nie ubiera ;-)

Viltutti - fb rulez jak widzę! A i humor lepszy więc i Maluch będzie zadowolony bardziej jak uśmiechniętą mamę ma przy sobie.

Loka- łącze się w bólu ząbkowania !

Madzikm - biedna Ty!

Edysiek - jeszcze nie zakupiłam zimowego. Podejrzewam że jak tylko są to wybiorę z Hippa lub Bambusowe bo stosuję inne kosmetyki tych firm i jestem zadowolona.

Marcia - oby katar szybko udało się wyleczyć!

Ostatnia edycja:
Viltutti - no i patrz. Co by człowiek bez netu teraz począł. Jadł by z pachnących naczyń i zastanawiał się czego wszystko tak dziwnie smakuje ;-)

A mnie się, może i bez związku, ale przytoczę dla śmiechu, przypomniała sytuacja sprzed wielu lat, kiedy to mój tata, człowiek kompletnie niezaradny życiowo i nie odnajdujący się bez pomocy żony, postanowił leczyć rozwijające się przeziębienie i zapodał sobie rozpuszczalne wapno z witaminą C. Po wypiciu większości stwierdził, że coś mu smak nie odpowiada, wziął opakowanie do ręki i przekonał się, że rozpuścił sobie tabletkę do czyszczenia protez zębowych Corega Tabs. Jakim cudem nie skończył na pogotowiu, nie wiem, choć pewnie dlatego, że czyściło go z siłą wodospadu :-) Reklama nie kłamie ;-)

Madzikim to się tatuś popisał :-D

Viltutti widzę są to te tabletki, których sama używam do prania więc faktycznie naczynia muszą bardzo ładnie pachnieć :tak:

Rila życzę wytrwałości w bólach ząbkowania.

Ja też używam linomagu, bo ma w składzie jedynie naturalne składniki, a jak mi się skończy to przejdę na hippa.

Hej.
Nie uwierzycie. Emma poszła spać o 20:30, przewróciła się ze stęknięciem na drugi bok o 24:30, zjadła i zaliczyła nr 2 w pieluchę o 2:00, po czym zaraz zasnęła, otwarła oczy o 6:30 się jak ją wzięłam do łóżka do spała do 9:20.
I myślicie że się wyspałam???? Pół nocy miałam zatkany na amen nos i nie mogłam znaleźć żadnych kropli.:wściekła/y:

Widzę, że u niektórych z was już przymrozki. Kurczę, ale ten czas leci. Dopiero nam się dzieci na wiosnę rodziły.:-)

L-oka - oj męczy się ten twój maluch z zębami. Oby jak najszybciej się przebiły. :tak:
U nad zębów też ani widu ani słychu.:sorry:

Madzikm no co za pech:no: Taka "ładna" nocka i też niewyspana jesteś;-)

Uf przezylam wlasnie rozmowe z szefowa ktora ostatecznie poinformowalam ze nie wracam teraz do pracy. Na szczescie nie bylo tak tragicznie jak moglam sie spodziewac. Teraz juz spokojnie moge sie cieszyc czasem z synkiem.

Madzikm to super nocke miala dzisiaj Emma. Moze to jednak te kasztany??? ;-) albo zlitowala sie w koncu dziewczyna nad matka ktora chce uciec do pracy zeby od niej odpoczac ;-)

No to po bólu i teraz tylko Ty, mąż i chłopcy:tak:

Witam :-)
Moje dziecko przed 4 stwierdziło, że się wyspało :szok: Jakoś udało mi się ją ululać - leżała na mnie i tak spałyśmy do rana o ile to można nazwać spaniem :confused2:

Viltutti niezła akcja z tymi tabletkami :-D

Madzik super, że Emma coraz lepiej śpi. Czy to kasztany tak działają?
Może i ja się pokuszę, choć u mnie to raczej wina skoku.
A tato nieźle się wyleczył ;-)

Witam się i Ja :-)
U Nas nocka straszna ! dziewczyny nie śpiące w nocy wielki szacun dla Was ! Moja wstawała dzisiaj co godzinę z płaczem, chyba ząbki idą bo jeść nie chciała tylko maść na ząbki trochę ją uspakajała. Podałam jej też Camilia ale po tym wydawała mi się bardziej rozdrażnione niż przed podaniem :-( ogólnie nocka MASAKRA !

Super że wasze dzieciaczki już do siadania się garną moja dopiero zaczęła na brzuszku na rączkach się podnosić no ale najwyraźniej tak powoli jej to idzie nic na siłę :-) a waśnie czy jak wy postawicie w formie zabawy malucha na stojące nóżki to stoją wam ? bo ja ostatnio byłam w szoku jak Zuzkę tak postawiłam a ona stała na wyprostowanych nóżkach i się cieszyła :szok:
No nic idę się ogarniać i chyba odwiedzę Lidla bo są jakieś kurteczki i Tesco bo chyba od dzisiaj do 28-go jest promocja na wszystkie ciuszki 30% taniej a bodziaki musze kupić :-)
Miłego dzionka foremki :-)

witam sie tylko i zmykam na spacer bo młody tak wyje,ze uszy więdną .......

I nie wyszliśmy na spacer bo zaczęło padać i wiatr się zerwał:wściekła/y:
Coś mi dziecię jeść dziś nie chce......o 6:00 wciągnął ok 100ml i potem ok 10:00 na siłę ok 60ml:szok:
Teraz śpi, więc jak wstanie dostanie brokuła z kleikiem:eek:

Ostatnia edycja:
Witam,

Moja nocka też dzisiaj była masakryczna. Chyba jakaś plaga nastała. Julek budził się co 30 - 50 min. poprzytulał się do cycka i spal dalej. Dopiero jak go o 5 wzięłam do siebie do łóżka to pospał do 6,30.

Evelinka Julek nie staje na wyprostowanych nogach, ale czytałam, że dzieci na tym etapie już mogą tak robić. No i też się wybieram dzisiaj do tesco, bo oprócz promocji na ubranka jest też nestle sinlac po 18 zł.

Truskawkowa nie narzekaj. Mój o 6 wciągnął cycka, a później tylko 30 ml kaszki i do teraz nic :wściekła/y: W tej sytuacji wcale się nie dziwię, że waży niecałe 6,5 kg.

No a dzisiaj wielki dzień, bo za chwilę przychodzi niania, a ja uciekam do fryzjera i kosmetyczki. Już mam stresa ;-)

reklama
AGUNIA to miłego relaxu,po takiej nocce szczególnie wskazany:tak:

TRUSKAWKOWA jak ja bym chciałą choć raz ponarzekać że moja nie ma apetytu[broń boże nie ze względu na chorobę czy wirusa],na śniadanko kaszka łyżeczką cała miseczka a godzinę temu opędzlowała miseczkę zupki,gęstej z warzywkami i kaszką jaglaną no i z żółtkiem już polecieliśmy;-)

EWELINKA jak idziesz na ciuszki to mamprośbę,popatrzysz czy są w tesco te buciki zimowe emu na niemowlaki?bo widziałam na necie ze F&F ma je w ofercie,no i po ile są;-),albo AGUNIA jak też idziesz.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry