• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witajcie

My juz na nogach od 5 rano ;-) a i tak noc super bo tylko 3 pobudki.
ja juz jestem przyzwyczajona do tych pobudek, bo starszy do 3 roku zycia budził sie na picie z 2 razy w nocy.
Tak więc KROCZEK ciesz sie że Kubuś daje ci sie wyspać:-)

Ja proszek nadal uzywam Lovelli, mam duzy zapas, a mam zamiar prac tak do 1 roku osobno. U mnie akurat nie ma problemu z wypełnieniem pralki bo czekam az sie nazbiera duzo i wtedy piore, tak srednio 1 w tyg.

Marcia ja tez kupiłam wczoraj ta siateczkę i dzisiaj chce mu dać, zaczne od jabłka, tylko czy jabło surowe czu ugotowane dajecie?

Mój narazie z cyca nie ryzygnuje, i mam nadzieje ze przynajmniej jeszcze do 1 roku bedzie na cycu. Średnio tak w dzien ok 3 razy pije no i w nocy. I oczywiście cyc to tez dla niego lek na każde zło. Rosnie mi 2 cycus mamusi:-)

Sandra - mój przez to że jest ze mna cały dzień i na cycu wiec daleko nie moge sie oddalać. Ostatnio była u mnie moja mama na 2 dni przyjechała i zostawiłam go nakarmionego z nia i pojechałam na zakupy. To niestety po 10 min zaczął płakac i musiałam szybko wracac bo nie udało sie jej go uspokoić.
Ale moze to dlatego że głownie jestesmy sami, M wraca do domu ok 19-20 gdy mały juz przysypia, moja mama daleko mieszka a z tesciowie maja swoje życie, praca.

A ja dzisiaj z małym sama bo M pojechał do Krakowa ze starszym na wycieczke, wracaja wieczorem.

reklama
OLIWIA twoi na wycieczke do Krakowa a my w przyszłym roku do Wrocławia chcemy skoczyć:tak:.Byliśmy na rynku w Krakowie 2tygodnie temu i szok,tak dawno nie byłam i ile fontann porobili i podziemne muzeum planujemy nastepnym razem zobaczyć.

KROCZEK miłego weekendu i super że Kubuś taki grzeczny.

EDYSIEK to ci córa dorosła,ale najważniejszy czas karmiłaś to spoko,teraz już mleko jest dodatkiem bo z dnia na dzień dzieci coraz wiecej będą jadły.

MOJEBOJE ja wczoraj też upolowałam w biedrze bodziaki i ostanią parę na 86,zgadnijcie w jakim kolorze?

Ja ostatnie 2dni korzystałam z cudnej pogody i przygotowuję ogródek do zimy,już zapomniałam jak pzyjemnie można sie zmęczyć na takich pracach:tak:,ale mąż musiał wziaśc małą bo franca jedna w wózku nie posiedzi a spać w dzień też nie chce.Dziś nic nie zrobie bo m nie ma a jeszcze sporo zostało i chyba jednak kupię dużo tulipanów może zdarzę przed zimą posadzić;-)

Witam
Udało mi się wpaść na chwilkę. Dwa śpiochy dopiero wstały i śniadanko jedzą, skowronek pierwszą drzemkę zalicza.

Edysiek Ewcia też od cyca się odstawia, w dzień z raz może parę łyczków weźmie, w nocy niestety o cycku sobie przypomina i ze 3-4 razy się budzi. Fajnie by było gdyby po odstawieniu od cycka do butli zechciała się przystawić, ale ze smoczkiem nie bardzo wie co zrobić i póki co dozownikiem do syropu jej podaję:baffled:. Nie będę kombinować z różnymi smoczkami, na tym etapie chyba nie ma sensu, zaraz i tak na jakiś kubeczek będziemy się przestawiać.

Mika ja od 2-3 m-cy piorę razem, na urlopie przetestowałam na pojedynczych sztukach pranych ręcznie, że nic małej nie jest, więc lecimy już razem, łatwiej mi tak jest.

Ewa też mamusiowa bardzo jest. Z kim innym bez problemu zostaje do momentu aż ja się pojawię na horyzoncie, albo do usłyszenia mojego głosu, wtedy nie ma zmiłuj tylko u mamy spokój.

Jutro chrzciny, obiad w restauracji więc luzik.

Milego dzionka

Witam przy kawce:tak:
U nas noc jak poprzednia czyli jedzonko o 5:00 ( a nie zapomniałam o północy jadł, ale dlatego, że gości mieliśmy i dopiero wtedy przenosiłam go z wózka do łóżeczka-matka tak zgrabnie to zrobiła, że dzieć się obudził-ale zjadł tylko troszeczkę, może z 30ml).

Marcia-tak alergolog robiła testy i nie jest na nic uczulony. Dała Nasonex i Sinupred na 6 tygodni. A jeśli się powtórzy to wybrać się do laryngologa...i obstawiam migdały, bo ja też trzeciaka miałam usuwanego...

CO do proszku to różnie bywa. Jak mam Lovele to w niej piore, a jak nie to nie:-D:-D

OLIWIA twoi na wycieczke do Krakowa a my w przyszłym roku do Wrocławia chcemy skoczyć:tak:.Byliśmy na rynku w Krakowie 2tygodnie temu i szok,tak dawno nie byłam i ile fontann porobili i podziemne muzeum planujemy nastepnym razem zobaczyć.

KROCZEK miłego weekendu i super że Kubuś taki grzeczny.

EDYSIEK to ci córa dorosła,ale najważniejszy czas karmiłaś to spoko,teraz już mleko jest dodatkiem bo z dnia na dzień dzieci coraz wiecej będą jadły.

MOJEBOJE ja wczoraj też upolowałam w biedrze bodziaki i ostanią parę na 86,zgadnijcie w jakim kolorze?

Ja ostatnie 2dni korzystałam z cudnej pogody i przygotowuję ogródek do zimy,już zapomniałam jak pzyjemnie można sie zmęczyć na takich pracach:tak:,ale mąż musiał wziaśc małą bo franca jedna w wózku nie posiedzi a spać w dzień też nie chce.Dziś nic nie zrobie bo m nie ma a jeszcze sporo zostało i chyba jednak kupię dużo tulipanów może zdarzę przed zimą posadzić;-)

niech zgadnę :rofl2: różowe :-D:-D:-D
tylko które, bo ja wzięłam taki delikatny róż - wzór z Bambi i Tuptusiem :-) te z Minnie były za różowe ;-)

Ja też na ogródku robiłam, wczoraj wsadziłam 8 róż, a jeszcze muszę mieczyki wykopać i czosnek wsadzić.

EDYSIEK na jedno jest białe w różowe kropeczki z bambi a drugie rózowe w białe paseczki;-)
Ja już 2razy sadziłam herbacianą różę i padły,mam dużo żółtych,różowych i jedną czerwoną.A tniesz na jesień czy wiosnę?

Madziolina - ja uwielbiam Kraków ale tym razem pojechali sami, bo nie chciałam z małego targac w podróż, gdyz dzisiaj i tak wracaja, bo M musi obejrzec spokojnie mecz a jutro starszy ma basen, zapłacony za cały miesiac wiec szkoda aby przepadło. Pojechali Polskim Busem, bo bilet tylko 25 zł w jedna stronę, a autem to na bramki bysmy stracili wiecej a jeszcze paliwo. A tak w autobusie rano pani podobno chodziła i dawała kto chciał kawe/herbate/ soki, bułeczki maślane, dla dzieci jakies ciasteczka, wiec chociaz spokojnie pojechali.
A we Wrocławiu dzisiaj tez super pogoda, rano bylismy juz na zakupach i w krótkim rękawku i tak mi było gorąco.
wczoraj tez ciepło było, młody bez skarpetek, w krótkim rękawku, ąz nie chce sie wierzyc ze to prawie pażdziernik.

A mama moja wczoraj tez dzwoni do mnie ze kupiłą małemu body w Biedronce, ale zostały tylko na 86 rózowe wiec wzieła. kazałam jej oddac, bo 86 to licze ze bedzie nosił jak bedzie miał ponad rok to nie ubiore go w róż. pozatym mam duzy zapas po starszym ciuchów

reklama
Ja dzisiaj średnio wyspana bo Asia obudziła się o północy i buszowała do 2, a potem obudziła się o 7 już wyspana:/ Oczywiście w międzyczasie była pobudka. Ale piękna pogoda wynagradza dzisiejsze niewyspanie. W ogóle to mam problem bo nie spodziewałam się w październiku lata i nie spakowałam jej do rodziców zbyt wielu koszule/body z krótkim rękawem. No ale może do poniedziałku starczy.

Co do proszku/płynu to nadal używam płynu bobini ale to dlatego, że lubię jego zapach. Czasami pojedynczą rzecz Asi wrzucam do naszego prania i nic jej potem nie jest. Ale częściej do jej prania wrzucam nasze ciuchy, szczególnie jakieś rzeczy których nie można z płynem do płukania łączyć.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry