• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

witam

U nas wekend piękna pogoda, wiec z młodym non stop byłam na dworze. Wczoraj wyciągnełam mu spacerówkę, aby mógł sobie pooglądać swiat :) ale chyba jakos na niego to wrażenia nie zrobiło. Bardziej podobało mu sie jak nosiłam go w chuście, tylko mi plecy wysiadały ;-)
U nas tez zęby to masakra, non stop jęczy. U starszego to nawet nie zauwazyłam kiedy wychodziły, wszystkie bezboleśnie.

Wczoraj tęz testowaliśmy siateczkę do jedzenia, dałam mu narazie jabłuszko, tylko że on jeszcze nie do końca potrafi to trzymać i nie kuma że ma pchac to do buzi.

Edysiek, Milenka, Loka - ja Was podziwiam za prace ogrodowe, ja jednak jestem z tych co wola iśc do sklepu i kupić ;-)Wprawdzie mam duży ogród ale tam glównie tylko krzewy i choinki rosną.

Ok zmykam młodego wykąpać i mam nadzieję ze zasnie nie długo bo dziisja 1 drzemka była 30 min

reklama
EDYSIEK jeszcze jedno,a obierasz ząbki czy z osłonką wsadzasz?to ja też wsadzę,mało miejsca zajmie a bedzie naturalny.
Na FO pisałam przed ciążami,teraz już nawet hasła nie pamiętam,ale w dziale mój piekny ogród mam taki jeden upatrzony,co mi się humor poprawia jak go oglądam,taki gustowny:tak:,nawet szukałam go na Oazie bo ta babka przestała się udzielać na FO

OLIWIA ja też mam głownie krzewy i iglaki inne ozdobne,warzywniak mam malutki i tam jedynie wiosna mamy sałatę,rzodkiewkę,zieloną cebulkę,a potem cukinia tak się rozrasta że na nic więcej miejsca nie ma:crazy:
Też dziś zamówiłam tą siateczkę,ciekawe czy jej podejdzie.

Eh ledwo wyszlismy za brame i zaraz musielismy wracac bo mlody taki placz urzadzil w wozku jakby mu sie jakas krzywda dziala. Wczoraj tez tak zrobil. No i moja ostatnia szansa na uspienie go zniknela. W koncu padl dopiero jak pojechalismy do tesciow na obiad to przy cycu usnal i spal godzine. I to caly jego dzisiejszy sen. Za to o 20 juz oboje z Tymkiem spali co sie rzadko zdarza.

Ja siateczke od wczoraj uzywam i stwierdzam ze to rewelacyjna rzecz. Na razie dostal tylko jabluszko ale jutro z jakims warzywem sprobuje. Jablka z bananem ze sloiczka nie chcial jesc a z siateczki to sie oblizywal i rzucal na nia. Tylko musze mu troche pomagac bo mu niewygodnie do buzi wkladac.

Hej foremki
Goście pojechali, spokój nastał w Irlandii bo zabrali teściową ;-). Dziś odrabiałam zaległe pranie, bo głupio było przy gościach majtasy rozwieszać, trzy pralki poszły. Powinnam mieć od jutra więcej czasu żeby nadążyć za wami :-), choć od środy wracam do pracy ale tylko na dwa dni w tygodniu więc nie będzie źle.
Jutro doczytam co tam u was:-)

Hej Mamusie :-)
madzikm76: To teraz możesz sobie odpocząć trochę jak już wolna chatka

marcia331: Pamiętam jak u nas tak było , płakała jakby ja ktoś ze skóry obdzierał , aż mi wstyd było a ludzie się tak na mnie gapili jak bym nie wiadomo jaką matką była ,, jak miałam wychodzić na dwór to aż się bałam a miała być to przyjemność a dla mnie to był dramat .
Noc jak dla mnie ok a to z powodu że Tatuś zadeklarował że będzie wstawał no i tak było . A rano stwierdził że teraz wiem co przechodzę w dzień w dzień jak ja wstaję . Ale przydało mi się bo chociaż trochę odespałam .

My dzisiaj na urodzinach bratanicy byliśmy była nawet grzeczna tylko spać nie chciała i około 19 stej już zaczynała świrówkę
szybko zjedlismy kolację i lecielismy do domu by ją wykąpać i położyć spać . Z Wiką do lekarza jutro straciła głos więc juz będzie potrzebny mocniejszy lek .
Dzisiaj na urodzinach zobaczyłam jak Pati się czegoś boi a najdziwniejsze że to był balon a jak widziała to aż się chowała w ramionach i płakała . A wasze już się czegoś boją ?
No i mamy drugi ząbek :-):-) Miłego wieczorku wam życzę i miłej nocki wam życzę

Witam sie jako pierwsza poniedziałkowo :)

Nocka super. Pobudka po 4, a kolejna 7:30. Jestem wyspana. Słońce pięknie świeci wiec zapowiada się spacerowy dzień :)

Marcia - Ale torpeda z Ignasia :)

MADZIKM - teściowa to już tak na zawsze ? Czekamy na fotki :))
Miłego dnia

witam poniedzialkowo,

marcia no to super z zabkami :) a co do chlopaków - u nas tez jakis dziwny nastroj Mlody ma - to chyba jakis skok.

ja ogrodek mam raczej z borówkami i drzewkami, ale nie mam warzywniaka a chcialabym cos pokombinowac malego.

U nas noc jak zawsze - szalu nie bylo. Milego dnia

Marcia 6 ząbek wow, w każdą stronę synek ci idzie jak burza:tak:
Ewcia na słoiczkowe owoce strasznie się krzywiła a jak jej udusiłam jabłuszko z bananem to całą porcję w 5 minut pochłonęła

Madzik dopiero po najeździe gości człowiek docenia święty spokój i swobodę

Chrzciny b. udane. Ewa mnie zadziwiała, nie spała wcale, dopiero p o17 na pół godzinki padła, ale zero marudzenia, cały czas uśmiech nr 8, nieważne czy na rączkach czy w wózku, do zdjęć pozowała jak zawodowa modelka. W kościele cały czas gadała. do 18 obiadek w knajpie, mega wałówkę na wynos dostaliśmy, przez tydzień zakupów kogę nie robić. Potem na trochę imprezka z chrzestnymi do nas się przeniosła. Ulga, że już po, bo to zawsze stresik czy wszystko się uda, czy dzieć grzeczny będzie itp.

reklama
Witam poniedzialkowo. U nas 4 pobudki a o 6 juz wyspany, eh... no coz kiedys wam sie dzieci budzily czesto a moj spal pieknie to teraz nadrabia. Ale moze troche z waga nadrobi bo przez ostatnie przeboje z katarem i zebami.niewiele jadl i malo przybral. Wazy tylko ok 7,5kg. Na pol roku powinien podwoic wage urodzeniowa a 8,200 to on na pewno nie osiagnie.

Maz dzisiaj i jutro w domu ale pozytku za wiele nie bedzie bo tesciowi na budowie musial pomoc. A dzisiaj przyjezdzaja z pomiarami okien i musze kolor wybrac a nie moge sie zdecydowac.

Magda super ze chrzciny udane i ze ciecia taka grzeczna. Zachowala sie jak dama :-) dobrze ze juz macie to z glowy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry