• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Powiem wam że u nas podobnie zaczęłam kupować obiadki po 6 mc i tez się wykrzywia wypluwa wyciąga z buzi ale twarda jestem, niech coś je a nie same mleko i kaszki. A dlaczego obiadki nie odpowiadają bo są juz większe kawałki , i mem lać się nie chcę. Moim problemem są owoce i soki porażka za porażką idzie jak mi się uda to wstawię filmik co robi jak ma wypić sok
Magda ciosek a jakie podajesz jogurty? Może bym spróbowała za miast owoców, bo nie mam pomysłu jak ja przekonać . A kisiel tez mogę jej podać?

Ostatnia edycja:
reklama
O rany ale się zdrowotnie dzieje :( zabkujacym ulgi a chorym szybkiego wyzdrowienia!!!

Właśnie czytałam dziś ze dzieciaczki mogą odmawiać jedzenia przy zabkowaniu. U nas kolejna fala ząbkowania choć nadal nic nie widać :( ok 14 miałam taki koncert ze chyba w kościele mariackim było słychać... cały dzień nic jeść nie chciała. Dopiero po drugiej dawce maści zjadła i padła na drzemkę. Ale ogólnie dzień nie jest zły :)
Odnośnie pchaczy to właśnie badałam rynek bo rodzice na chrzciny chcieli kupić do znajomych i wydaje mi się ze taki smily play za 100 jest baaardzo podobny do tego vtech za 150. Tylko zwróćcie uwagę jak będziecie kupować w jakim języku zabawka mówi. Nawet na francuski się natknęłam a to zawsze jest sprytnie schowane w opisie

Ale moje młode jęczące dzisiaj... I nie jestem pewna czy na horyzoncie dolnej dwójki nie widać, bo przecież nie da spokojnie zajrzeć w paszczę, jedynie tyle co jak ryczy i rozdziawia. Ibufen na wieczór już przyszykowany, w dupie mam. Ile się można męczyć, myślę że 7 miesięcy to już dostatecznie długo...
Tak się darł, że podarowałam go dziadkom i zamknęłam się w kuchni na godzinę owocem czego jest rewelacyjny deser: ugotowane jabłko i zblendowane z bananem i odrobiną cynamonu. No pycha, małemu też posmakował :)
No i zrobiłam mleko ryżowe, ale jeszcze nie wiem w jakiej formie podam małemu, pewnie z jakimiś owocami.

Magda, jakie jogurty dajesz? Bo mój się zajada tymi z Nestle po 6m, ale mają małą gamę smaków więc chciałabym podawać mu inne, myślałam o tej serii BIO z Lidla.
No i kisiel - z torebki czy samoróbka?

Jogurty też te nestle daję - jagodowy, malinowy albo waniliowy. Już nie mogę się doczekać kiedy zwykły naturalny będzie można podać i owoce wmiksować.
Kisiel robię sama z bobofruta albo mleczny.

Mamusie- reaktywowalam moja stronke na fb, juz teraz sie nie bede ociagac, dietka latwa, przyjemna, a tez aktywnosc fiz dostosowana do maszych mozliwmsci czasowych! Polubcie prosze i udostepnijcie! <3
Wpiszcie w wyszukiwarke: Sexifitmama

reklama
Ja chyba dam jutro małemu parę łyżeczek zwykłego jogurtu naturalnego, coś mi się wydaje że nie powinien mu zaszkodzić.
W sumie mam na osiedlu ogólnopolską "fabrykę" chwalonego nabiału, więc kusi mnie żeby dawać go już młodemu, bo zdrowe, świeże i u mnie za grosze. Jak byłam na studiach to znajomi śmieli się że mam w kranie pewnie mleko i jogurt ;)
A i kisielki jutro porobię :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry