• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam :-)
My dzisiaj idziemy na kontrolę do ortopedy, ale dopiero po 12. Ale stwierdziłam, że i tak rano nie będę nic w domu robić, odwiozłam starszą do szkoły i pojechałam do rodziców.
Nie chcę zapeszać, ale u nas noce dużo lepsze, pobudka o 2, flacha i co prawda pół godziny usypiania, ale potem spała do 6:30. Jak tak ma być co noc to mi odpowiada :tak:

Agunia ja miałam uczulenie na gluten, a dokładnie chorowałam jako dziecko na celiakię. Dlatego bałam się, że moja może mieć. Ale 2 miesiące minęło i nic się nie dzieje.

reklama
ufff, nadrobiłam Was.

Ząbkowanie na tapecie widzę. U nas też. Młoda od jakiegoś czasu dostaje nurofen na noc, bo inaczej jest gorzej niż źle. Wczoraj byłam z nią u lekarza, bo gil żółty, a do tego jakiś kaszel. Osłuchowo czysta, ale smarki są. Do tego wylazła jej prawa dolna jedynka, widać taki kawałeczek malutki, ale jest. Lekarka mówiła po zajrzeniu w paszczę, że ząbkowanie w pełni.

Leków nie chce brać, bo pluje nimi, szaleć można.

Sandra te siateczki można znaleźć w aptece albo sklepie z dziecięcymi artykułami. A na pewno na allegro.

Viltutti może u was te zęby tak czadu dają?

Witajcie

U nas pogoda ładna ale zimno. Ważne, że nie pada. Jak tylko się Dzieć obudzi zamykamy na spacer a po południu jedziemy jakieś ciepłe butki/bamboszki kupić bo kończy sie sezon samych skarpetek. U nas muszą być zawiązywane bo F tak grzebie nogami, że skarpety ściąga.

U nas pobudka o 3:30 a potem na dobre o 7.

Zmykam pralkę załadować i zacząć obiad robić

Pozdrowienia

ze skarpetkami mamy to samo - u nas daja rade rajstopki dla chlopców - tego nie sciagnie tak łatwo :)

Edysiek jak u lekarza?

Agunia fajnie ze w pracy odsapniesz. Tez z jednej strony chcialabym wrocic do pracy, ale z drugiej nie wiem co jeszcze zrobic z dzieckiem i tak sie odwleka.

Sandra ja kupilam siateczke w smyku a kolejna w biedronce. Mozna tez na allegro zamówic jak pisza dziewczyny.

U nas noc lepsza niz zwykle - tylko 4 pozbudki, Mlody spi z nami bo ja nie mam sil teraz do niego wstawac. Ale chyba zeby i tak mu daja popalic. teraz ucze go chwile zajmowania sie samym soba. Bo w koncu nie mam chwili nawet zeby cos zjesc jak on spac nie chce - a spi minimalnie.

Agunia - z tymi badaniami to chyba u takich maluchów problem jest, chyba że tak jak Marcia pisze prywatnie uda się zrobić. Pamiętam jak pediatra mi w Polsce powiedziała, że najczęściej wyniki są niemiarodajne więc się ich nie zleca. A jakie objawy u Julka?? Z tego co pamietam to Julko z mlekiem krowim też miał problem bo Ty chyba na diecie beznabiałowej byłaś?
A powrót do pracy jest super - i mimo że mi się tęskni za Emmą to nie na tyle żeby z tego mojego pół etatu zrezygnować:tak: Tak mi dobrze:-D

H hi hi doigrałam się i ja:tak: Kubuś szaleje, jęczy, płacze i złosci sie calymi dniami przez zeby:eek: Wszystko na nie i gryzie. Nic go nie bawi. Dzieki Bogu noce jeszcze przesypia:tak: Reszte potem bo juz mialczy:/

Witam w klubie Kroczku:baffled: U mnie ryk i krzyk i wszystko na NIE:wściekła/y::wściekła/y: Obiad,kaszka,soczek bleeee nawet kisiel zrobiłam z przepisy Magdy Ciosek, mało tego-cukru dodalam i.....podziękował na starcie:angry::wściekła/y::wściekła/y:
Gdzieś to mam, nie dostanie nic poza mlekiem przez kilka dni, a zaraz jade po starszaka to kupię chrupki i...nurofen:eek:

reklama
U ortopedy wszystko w porządku. Jak zacznie chodzić i będzie mnie coś niepokoić to mamy przyjść. I jeszcze powiedział, że mam małej nie stawiać na nóżki i nie używać chodzika.

Moja dalej obiadów nie chce jeść, zje trochę i pluje. A najgorsze to, że to dziadostwo nie chce się odpierać, ledwo co z vanishem schodzi. A Wy co stosujecie na trudne plamy?

Na deser zmiksowałam jej banana z biszkoptem i też mało co zjadła.
Butlę jakoś ciągnie, ale to i tak dopiero po kilku próbach zaczyna pić, ale jak zacznie to już jakoś idzie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry