reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Edysiek - ależ piękna ta princeska:szok: Kinga będzie pięknie wyglądać.
A ja może dziwna jestem ale moja córa prawie wogóle nie ma sukienek:zawstydzona/y: Po domu wyciera rajstopy a na spacer zakładam jej na rajstopy spodnie jakieś. Nawet jak w gości idziemy to najczęściej gaciory są na tyłku bo tak jej jest najwygodniej. Zresztą ja sama rzadko kiecki noszę i zauważyłam że tak samo córkę ubieram - na chłopaczarę:-D Mąż tylko jest nieugięty w jedenj kwestii - mała ma mieć długie włosy i już:-p

Agunia - jeszcze za dwa lata i powie Ci Julo wreszcie o co mu cały czas chodziło:-) Może to jak w tym kawale o Jasiu niemowie:

Siedzi Jaś niemowa z rodziną przy niedzielnym obiedzie i nagle pyta
"a gdzie jest kompot?"
Wszyscy w szoku - Jasiu to ty umiesz mówić??? To dlaczego się do tej pory nie odzywałeś??
"A bo kompot zawsze był"

Może Julkowi czegoś trzeba (oprócz cyca ;-)) a że nie dostaje to dośnie się tego domaga? I gdyby tylko człowiek wiedział o co tym maluchom chodzi:tak:

reklama
Ale mi dziś chłopcy koncert zażaleń urządzili. Dali się chyba z 1,5h i do tej pory nie wiem czemu :-/ Mąż wszedł a tu ryk. Ale miał minę ;-) A ja w kojcu, jeden na kolanach a drugi leży obok i wyje. Nie wiem może ich ktoś urzekł, no zgłupiałam. Byłam u fryzjera a mama z nimi na spacer poszła, wszystko było ok po powrocie, zjedli obiad, zaczęli się bawić i bam, awantura na całego!
Ufffff mam łeb jak sklep. Teraz padli to aż ta cisza mi w uszach brzęczy!

A Emma grzeczna. Ale jak ma wrzeszczeć jak właśnie zjada półkę RTV:baffled:

A tak serio to współczuję marudnych dzieci, zwłaszcza tych podwójnych:tak:

Ostatnia edycja:
Ale moj tez na codzien grzeczny tylko te noc i dzien mial jakis gorszy.
Moze swedza dziasla, choc nie widze zebow.
Mysle, ze jak juz sie zacznie pionizowac to bedzie bardziej zadowolony ;-)

TRUSKAWKOWA moja dorwała w aucie gazetke z lidla,masakra bo zjadła kawałek,jej wszystko przejdzie przez gardło :baffled:

RILLA chciaąłbym widzieć minę twojego męża i tą scenę,ale podziwiam że opanowujesz 2takie bable;-)

EDYSIEK śliczna ta sukienka,a jakie były rozmiary?może trzeba do pepco jeszcze ruszyć;-)

MADZIKM ja miałam chłopca to już poszalałam z koszulami,biodrówkami itp,moja w sumie rzadko chodzi w sukienkach,raczej getry i bluzki bo wygodniej a rzadko jezdzimy gdzieś to nie ma okazji się stroić.

Ale zescie sie rozpisaly.

U nas noc znowu srednia czyli jakies 5-6 pobudek, ale spanie do 7 wiec bez tragedii. Tylko dzisiaj chlopaki mi sie rozregulowali. Tymek wstal o 6 i spal w dzien tylko pol godziny, a Ignas nie mial popoludniowej drzemki wiec oboje padli przed 20. Ja tez juz w lozku bo zakladam ze znowu spokojnie nie pospie.

Katiusza dokladnie wiem o czym piszesz z tym spaniem. Moj tez ostatnio rzuca sie z boku na bok, z plecow na brzuch i tylko reke wyciaga zeby mnie za wlosy zlapac. Do tego on na cycu i jak usypia to tez mnie za wlosy cciagnie, a jak mu nie pozwalam to mi skore z twarzy probuje zedrzec. Ostatnio jest wyjatkowo natarczywy i juz mnie to zaczyna troche irytowac. Najchetniej bym mu ta reke zwiazala. Lubie kp ale te jego wyczyny mnie juz denerwuja.

Rety mialam wam odpisac a tu mi.sie oczy zamykaja wiec nie dam rady. Oho i pierwsza pobudka.....

reklama
Nie wiem co to dzisiaj jest ale u mnie od południa też cyrk darł się i krzyczał wrrr później krótka drzemka i od nowa jazda na całego. O 19.00 zaczął oczy trzeć to szybciutko kąpiel mleczko i naiwna myślałam że spać pójdzie a tu guzik darł się marudził oczy tarł cały czas ale i tak łaził po całym łóżku na rękach też źle drapał szczypał i cuda wyrabiał. Najgorzej że Kuba zmuszony był sam zjeść kolację wykąpać się i ubrać bo matka musiała się zająć wściekniętym braciszkiem.Teraz już mizia się pieluchą i jest szansa że zaśnie.

Agunia dałam dzisiaj małemu jabłuszko w łapki i świetnie sobie poradził :)

Jak piszecie że przesadziłyście dzieciaczki do następne fotelika to i my już musimy kupić bo w tym strasznie się drze i nie dziwię mu się też bym się darła jakby mnie tak ktoś spętał. Zastanawiam nad fotelikiem Romer King Plus z racji że u nas nie ma isofixa a ten ma raczej dobre opinie.

Niunia mam nadzieję że synek już lepiej się czuje. Dużo zdrówka dla Was.

Madzikm niezła akrobatka z Emmy rośnie:-)

Truskawkowa u nas też paragony i gazetki są na topie :-D przy tej z lidla jak dobrze pójdzie to jest z pół godziny spokoju..

Skończyłam pisać i młody śpi :-D

Do góry