reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Przykro mi viltutti, ale dzisiaj był chyba ogólnokrajowy dzień dobrego snu, bo Julko obudził się tylko dwa razy, wciągnął cycka i spał do 6.

reklama
Viltutti u mnie noc do przeżycia. Natomiast wieczór masakra. Jak zaczęła poplakiwac o 18:30 to skończyła o 22:30 . A wyla od 20 jak zazynana świnka. Dosłownie. A jak ja brał mąż to jak dwie świnki... także serdecznie współczuję.

Viltutti ja tez wspolczuje i naszczescie nie moge dolaczyc :)
Co prawda po kaszy zasnal nam szkrabek przed 23 pobudka na cyca po 24 ale pozniej dopiero 4:20 i 5:20 ale drugie budzenie z rozkopania sie i chlodu. Oczywiscie wstal z nami kolo 6.40 ale bez cyca o ktorego poprosil przrc 8.
Wyciagam dzis spiworki i zobaczymy jak mu sie bedzie spalo.

Witam :-)
Moja wczoraj nie mogła zasnąć i męczyłyśmy się gdzieś do 21, ale jak już zasnęła to spała ładnie., Tylko pobudkę urządziła już o 6.
Już jest po 1 drzemce i zaczyna marudzić.

U nas dzisiaj ok ze spaniem ale jego sen jest bardzo płytki, dawniej jak spał to ja prasowałam żelazkiem parowym a teraz to się boję głębiej oddychnąć. Tak na dobre to zasną po 23.

Mika to mamy podobne wózeczki bo ja kupiłam ten B-Motion 4 günstig kaufen im Buggys Onlineshop von babyone.de i prowadzi się rewelacyjnie! w porównaniu z poprzednim to jak przesiąść się z malucha do porsche ;-):-D

Doczytałam w końcu ale do odpisania przybierałam się z milion razy i już nie wiem co komu :baffled:
Mały dobrze daje w kość i w dzień oprócz zajmowania się moim skarbem nie robię nic bo nie mam jak :dry: na sekundę niemożna go zostawić bo leci i się drze. Ale muszę go pochwalić bo od dwóch dni raczkuje :-) i sam jeszcze nie siada ale dzisiaj go posadziłam i bez przewracania siedział ok 10min :tak:.

Owoce daję mu przeważnie w kawałku ostatnio ugryzł spory kawałek jabłka to memłał dobre 20min śliniąc się przy tym bardzo i w końcu wypluł. Kaki też mu dawałam i jadł, pomarańcze, banany, gruszki lubi a najbardziej mango aż się trzęsie jak widzi :).
Dzisiaj na obiad zjadł pół bułki w łapce trzymał i spory kawałek łososia za to starszy powiedział że łosoś jest beee zresztą jemu mało co smakuje za to Huberto nadrabia :-D.

Oliwia kanapkę? Taką z masełkiem i posmarowaną czymś? Mój mały wysmarował by tym wszystko dookoła i oczywiście do przebrania po jedzeniu bo cały brudny.

W weekend odwiedziłam tesco i kupiłam małemu parę bodziaków i piżamkę (pajaca beż stópek) a dzisiaj przyszły pierwsze paczki prezentowe :-) domek Little Tikes, nocnik hehe i parę innych drobiazgów dla chłopaków.

Nie mów, że masz brązowy ? Mi się bardzo podobał ale w UK nie było już tego modelu. Jest zadowolona bo naprawdę super się prowadzi.

u nas po 1 drzemce i o dziwo zapowiada się na drugą. ja od 1,5h czekam na firmę od czujki przy piecu bo dali tylko czdu a miała być czadu i gazu. w piątek nie raczyli przyjechać a dziś mieli być na 10... jadą z Poznania to może o 10 wyjechali a ja się czepiam?

Mały jadł dziś amarantus z bananem ale tylko 5 łyżeczek później 5 paluszków a później się obraził na jedzenie.

reklama
Viltutti moja też dziś koszmarnie spała :( kosmos jakiś. Zasnęła na drzemkę o 9.30, obudziła się o 10, ale jakoś na mnie podrzemała jeszcze 30 minut. Ogólnie, padam.

Moja dziś ode mnie podjadała kanapkę :) chyba jutro na śniadanie dostanie na próbę :)

Do góry