reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam :-)
Przydałoby się odpocząć ale nie ma jak. Zaraz jeszcze znajomi przyjdą.
A właśnie się dowiedziałam, że chrześniak ma szkarlatynę :szok: mam tylko nadzieję, że żadne z dzieci mi nie zachoruje zwłaszcza mała.

reklama
Moje dziecko spało dzisiaj w dzień 1,5h zamiast 5. Ciekawe co noc przyniesie... logika podpowiada że w związku z tym powinno spać długo i bez pobudek, ale ja w głębi serca nastawiam się na bezsenną noc... Trzymajcie kciuki. Zdam relacje jutro.

TRUSKAWKOWA fajna kuzynka,pewnie myśli że skoro oni chorowali to czemu inni mają być zdrowi;-)

MARCIA super że chłopaki się wyzbierały,szalejcie na sankach bo zima w pełni.

JOULUATTO ja jestem zmęczona młodą bo dałą w kość i obżarstwem:sorry2:

VILTUTTI Olo sypia 5godzi w ciagu dnia?:szok:To już sie nie dziwię czemu w nocy nie che spać,moja przeważnie 2 40minutowe drzemki ma,jak prześpi 3h to jest sukces wielki i rzadki.

Ja dzisiaj miałam koleżanki w gościach,dałam młodej butlę i wywaliłam w wózku do tatusia do pokoju,żeby posiedziec w spokoju.A ona zjadłą i zasnęła na 2,5h:szok:a tatuś zadowolony potraktował to jako czas opieki nad dzieckiem bo przecież jej pilnował jak spała,siedzac przed kompem:dry:

A sylwestra standardowo,mąż w pracy a ja sama z dziećmi.

Ostatnia edycja:
RILA nawet nie wiesz jak Cię rozumiem;-)

MAGDA jak Wam się spodobała gra 5sekund?Wiesz jak ja zawaliłam,na gwiazdkę miał byś super farmer a przyszedł farmer ranczo,nawet nie zajarzyłam,dopiero jak syn wybuchnął płaczem że takiej on nie chce:zawstydzona/y:.Wymyślił sobie że bedzie kolekcjonował gry i farmer wylądował na półce a on juz mysli jaką następną mu kupić:baffled:

Rila, a w kość dał duży mężczyzna czy mali?

Madzikm Julek podobno miał nietolerancję laktozy, ale byłam w sobotę u lekarza i powiedział żeby podawać mu produkty mleczne, bo skoro nie chce pić mleka to może w ten sposób dostarczymy mu wapnia i niezbędnych składników, a on jakoś źle nie reaguje. Poza tym po zważeniu i zmierzeniu Julka okazało się że jest dużo poniżej 3 percentyla więc mam mu serwować jak najbardziej kaloryczne posiłki i stąd to masełko.

Truskawkowa ludzie to jednak nie mają rozumu.

Viltutti kciuki mocno zaciśnięte.

Milenka nie ma to jak męska logika.

U mnie kolejne sukcesy. Julek zjadł 180 ml kaszki na kolację, poszedł spać bez cycka i zasnął sam jak go odłożyłam do łóżeczka :-)

AGUNIA super,widocznie twój cyc tak zle na niego działał:-p,teraz facet zmienił się o 180stopni:tak:

Niech mi ktos powie co zrobić żeby moja się zmieniła,żre jak opetana,w nocy znowu po 2razy wstaje na butlę i nie ma opcji ze tknie herbatę,i dzwignąć sie nie może:no:

Milenka gra super, jedna z fajniejszych w jakie graliśmy, a kolekcję mamy sporą. Pytania są o różnym stopniu trudności, w łatwą wersję i Zosia z nami gra tylko więcej czau jej dajemy na odpowiedź. Kupa śmiechu za każdym razem, pytań bardzo dużo, więc się nie powtarzają.
Z gier polecam Zasady gry w Rummikub, super i dla dorosłego i dla dziecka
Tatuś farta miał, a przydałyby mu się intensywne 2h z córcią

Brawo dla Julka:tak:

reklama
No i już wiem wszystko.
Noc jak każda inna :( czyli 6 pobudek na żarcie...
Milenka, my to mamy problem z żarciem i wielkim dupskiem, które już trudno wcisnąć w jakiekolwiek portki. Prawie wcale nie chce jeść innych rzeczy poza mlekiem i kaszkami wyciskanymi z tubki. Ani słoiczki, ani gotowane - doprawione lub nie. Już mnie fantazja wielokrotnie ponosiła i dawałam mu już dziwne rzeczy i nic. Nawet małego chrupka kukurydzianego nie zje całego. Tylko mleko i mleko... I staram się nie nie karmić częściej niż co 3h a i tak jest wielki (150ml na raz zjada)
W nocy dostaje za każdą pobudką 100ml mleka, ale proszku jest tam tyko 2 miarki. Bardzo rzadko daje się oszukać piciem, ale wtedy wypija go ponad 100ml i często wymiotuje.
Ja to mam problem ze spasionym dzieckiem :/

Do góry