• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Mika - wszystkiego co najlepsze!!!

Katjuszka - może w tym smogu rzeczywiście coś jest?! Albo po prostu mamy wredne i marudne dzieci? Bo ciągłe tłumaczenie że to skok, zęby, brzuch, pełnia księżyca i cholera wie co jeszcze to chyba już oszukiwanie samej siebie...

reklama
Rila ja to tłumaczenie traktuje jako deskę ratunku która jeszcze mnie chroni przed białym domkiem bez klamek ;-)
Teraz czekam na odmianę na roczek. Bo te wszystkie stwierdzenia że będzie lepiej po 3 msc, po 6 msc, jak zacznie siedzieć i milion innych bzdur tez mnie trzymają jakoś. Teraz magiczny roczek ;-)

AGUNIA o miękkiej podeszwie nic nie mówiła ale fakt kiedyś czytałam o tym że takie są dobre,natomiast kazała za kostkę i pięta ma być cała sztywna nie tylko sam tył tylko boki też.

KATJUSZKA zdania lekarzy i rehabilitantów są podzielona jak w każdej kwestii,każdy robi jak uważa.
Ja już nie tłumaczę mojej bo patrzą na mnie jak na wariatkę,a to się drze bo chora,a to jej zęby ida a to nie wyspana po prostu rozwydrzony bachor i tyle.

Rila wszystkiego najlepszego.

MIKA dla Ciebie podwójnie;-) i mąż ma z głowy 2okazje za jednym zamachem.

Ja dzień kobiet już sobie poplanowałam,m wstał z gorączka i bólem gardła,angina i pojechał do lekarza właśnie a mnie od nowa gardło boli,chyba nie doleczyłam tamtej.

Hej foremki.
Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia kobiet.
Mąż z tej okazji gotuje mi obiad :)

Rila, Mika - wszystkiego najlepszego! :-)
Balety, nie ważne czy alkoholowe czy nie, grunt żeby były udane.I

Agunia - dokładnie takie mamy buciki jak opisujesz. To są te tzw pre-walkers. W nich się naprawdę wygodnie raczkuje i bez problemu wstaje i chodzi. Myślę że usztywniane i za kostkę to już jak dziecko pewnie chodzi.

Ale tu macie rację, kogo się nie zapytać to ma inną opinię. A przede wszystkim samemu trzeba obserwować jak dziecko stawia stopy i jak zauważymy że coś jest nie tak to wtedy udać się do ortopedy. Zresztą pomyślcie, że przy większości z nas (myślę o takich staruszkach jak ja urodzinach w czasach komuny) rodzice nie mieli praktycznie żadnego wyboru a nie znam chyba żadnej osoby z mojego pokolenia, która by koślawo chodziła, a pamiętam jak w podstawówce badali czy mamy płaskostopie to może że dwie osoby miały na 30.
Teraz to wszystko komercja, kupuj rodzicu jak najdrożej bo jak kupisz tanio albo nie daj Boże czegoś nie kupisz to skrzywdzisz dziecko na całe życie. Rozsądek, to chyba nas ratuje i obserwowanie swojego dziecka.
I ja doceniam też porady z forum. Jednak grupa osób, które wychowuje dzieci w tym samym wieku jest naprawdę dobrym źródłem wiedzy.

A z dobrych wieści, bałam się że teściową znów szwagierka ściągnie na trzy miesiące ale się na to nie zanosi bo to ona wybiera się do Polski z dziećmi więc...ufff. Chyba jestem bezpieczna....Chyba....:confused:

Ostatnia edycja:
Dziękuje Kochane za życzenia :) tak sie dziwnie jakoś złożyło, że jako wcześniak trafiłam w 8 marca. Wiecie dla męża super, jeden prezent na dwie okazje :)dla mnie no cóż juz sie z tym pogodziłam :p

Rila - wszystkiego najlepszego dla Ciebie :)
"Okrągłe" tzn 20-stka Ci stuknęła ;)

Wybywamy niedługo do restauracji na urodzinowy obiadek wraz z koleżanką, coś czuję, że bedzie jakaś niespodzianka bo "dziwnie" sie zachowuje :D szczerze to ja nie lubię niespodzianek - relacje zdam pózniej ;)

Milenka - jak mąż ?

Witam :-)
My korzystamy z ładnej pogody i jak najwięcej czasu spędzamy na dworze.

Mika, Rila wszystkiego najlepszego.
A dla całej ferajny kwiatuszki z okazji naszego święta WP_004439.jpg

Wczoraj byli u nas znajomi, więc dzisiaj na spokojnie ;-)

Moja na razie ma jeszcze zimowe butki, ale tylko czasami jej zakładam na spacer. Z reguły ona i tak śpi na spacerach, wiec ma szmaciaki. A w domu to w samych skarpetkach śmiga. Jak już zacznie sama chodzić to kupię jej jakieś buciki. Też nie mam zamiaru wydawać nie wiadomo ile. No i chyba trzeba będzie kupić 2 pary, bo jedne trzewiki za kostkę na chłodniejsze dni, a drugie jakieś przewiewne na lato.

Katjuszka a po co masz chodzić na rehabilitacje skoro nie ma takiej potrzeby.
Ja też kupię buty na swoje własne wyczucie ;-)

Załączniki

• WP_004439.jpg
    WP_004439.jpg
    62 KB · Wyświetleń: 39
Witam się po tygodniowej przerwie:)
Wybaczcie ale nie doczytam więc tylko z ostatniej strony:)
Mika, Rila wszystkiego najlepszego:)

Mowa o butkach jak widzę. My nadal w szmaciakach zimowych chodzimy bo K glownie spi na spacerach wiec jest ok:)

Niestety wrocilismy od rodzicow wczesniej bo juz w piatek bo K sie rozchorowal:( Jeszcze tak to nie byl chory:( Kaszel silny, szczekajacy, katar, goraczka:( Poszlam z Nim do lekarza u rodzicow to mial tylko lekki kaszelek a teraz przez weekend sie rozkrecilo. Musze jutro na kontrole z nim jechac ale boje sie bo jeszcze nie byl szczepiony na odre a jak niedaj Boze cos takiego zalapie w poczekalni:( Czy ktoras sie orientuje, moze Ty Marcia czy lekarz moze odmowic wizyty domowej jesli goraczka jest taka 37 z kilkoma kreskami? No i czy wszystkie domowe wizyty sa platne?
Ja tez dziwnie sie czuje ale ratuje sie Tabcinem zeby jakos funkcjonowac.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry