• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam nowe kwietniówki,przyda sie świeża krew na wątku;-)
Ja na spanie dziennie nie mogę narzekać bo bym zgrzeszyła,o ile nie mamy rozwalonego dnia lekarzami itp to zasypia koło 10 i śpi 2,5-3h i przeważnie nie śpi drugi raz mimo że jest zmęczona,na noc zasypia o 19,30.Dzisiaj mi zasnęła drugi raz o 16 na godzinę to poszła spać o 20,30. W dzień śpi w wózku w drugim pokoju a ja mogę swobodnie urzędować w kuchni i tłuc sie garami a na wieczór nie odpuściłam i zasypia w łóżeczku,tylko te noce kiepskie.

reklama
Dzień dobry :)

Ja tylko na chwilę, bo jak jest m w domu to nic nie ogarniam i nawet czasu na forum brak.

Truskawkowa trzy godz?? To ja wredna budzę młoda po 1,5 godz popołudniu i koniec kropka.

Viltutti, Myszka ja też przy Młodej zawsze czuwam bo inaczej by 15 min pospala. A to jedyny czas gdy daje mi odetchnąć, wiec nie narzekam na razie.

Rila właśnie wpadlam o zęby zapytać ale Ty już odpowiedziałaś. Bo u nas górę widać już lekko dwa tyg a nie przebite. Takie jazdy robi trzeci dzień ze chyba się obie wykonczymy.

Witam nowe stare mamusie. Zostancie w piśmie :-)

Milenka kuchcisz że Cię mniej widać czy M bawisz? ;-)

Uciekam się wyszykowac do łóżka :-D

KATJUSZKA dostałam wczoraj @ i leci ze mnie jak z kranu,przeleżałam pół dnia a młoda skakała po mnie;-),powiem Wam ze jej taki stan rzeczy odpowiada byle móc mnie cały czas szarpać,wieszać się i nikt nie kazał jej samej się bawić.
Jutro wieczorem nie ma uproś musze 3sałatki zrobić a mój mąż idzie na 24h do pracy więc zero pomocy,a do tego w sobotę rano objedziemy cukiernię,masarnię a potem on pójdzie spać:crazy:

Witam wszystkie nowo ujawnione mamusie :-) Tą pomysłodawczynią od butelki z dzióbkiem jestem faktycznie ja. Jestem już po prysznicu więc wyciągam stópki i całuj do woli :-D

I wszystkich podglądaczy też witam i daje wam wielkiego, mokrego całuska w sam środek czółka. Tak mnie wczoraj ubawiliście, że jeszcze do dzisiaj mnie humor trzyma :tak:

Katjuszka u nas też była tylko woda, ale niedawno daliśmy Młodemu do spróbowania sok wytłaczany z jabłek (kupujemy takie w 3 l kartonach) - ciągnie je jak smok.

Viltutti muszę potwierdzić, że wyrodna i patologiczna ze mnie matka. J. zasypia koło 20-20,30 i budzi się dopiero koło 6 rano. Czasami zakwili w nocy, ale wystarczy podać mu jego ukochaną pieluchę, albo wziąć na chwilę do łóżka i zasypia w momencie. Drzemki mamy dwie trwające po 1h o 10 i o 14.

Strach się odzywać, ale u nas dzisiaj jest ok. Mały wstał o 5,40 ( i jest to jedyny minus dnia dzisiejszego), ale ma dobry humor i nawet ładnie zjadał posiłki.

No właśnie mój jest w trakcie przestawiania się na jedna drzemkę. Trzeci dzień z kolei ani myśli spać po południu, tak więc przeciągam mu tą ranną tak do 11-12 i widzę że śpi po 1,5h, gdzie do tej pory 1h to cud był.
Dziewczyny a czy Wasze dzieci też tak wędrują po łóżeczku przez sen? U nas ochraniacze pozakładane a on tak tłucze glowa ze az nas budzi.. Dziwny gość, wrazen szuka.
Zdrowia dla wszystkich chorowitków, już wiosna coraz blizej to moze wyginą wszelkie prątki i zarazy!

Dirka - mój w śpiworku śpi a kręci się jak kołowrotek :)

Agunia - co jak co ale Ty z Twoją pozycją urzędową nie masz sie czego bać, jeszcze nas będziesz ratować [emoji106]

Ostatnia edycja:
reklama
Dziękuję za miłe przyjecie:) pozwolę zatem sobie czasem coś do Was skrobnac. I nie powiem, ale ułożyło mi ze nie jestem jedyną podczytywaczka

Kajtuszka próbowałam butelki ze slomka i niestety mały tylko ja gryzie. On ogólnie nie jest zainteresowany jedzeniem i piciem. To nasza zmora i ciągła walka praktycznie on narodzin, ale oczywiście wszystko z uśmiechem na twarzy
Agunia ogromne podziękowania za ten pomysł z butelka. Niestety pije z niej tylko wodę. Przelewa łam do niej i mleko i soki i niestety wtedy po pierwszym lyku się wzdryga i koniec picia. Ten 3 litrowy tez kupujemy w biedronce i pije go sama;)
Myszka mój nadal ma dwie drzemki, koło 10 i 15. Do około 8 miesiąca spał w dzien tylko i wyłącznie uwaga.. na poduszce do karmienia. Dzisiaj już jestem w stanie prawie zawsze go odłożyć do lozeczka, ale dosc często się budzi i nie potrafi sam zasnąć mimo że jest zmeczony

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry