• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

A ja podobnie jak Magda nie wiem co na prezenty maja kupowac. Zreszta chyba niczym niepogardzimy bo zabawki juz sa oklepane te co ma wiec cos nowego by sie przydalo. Przydalby sie tez wozek spacerowka, komplecik do jedzenia ze Skip Hop, ubranka tez moga byc:) Takze ja zostawiam gosciom dowolnosc:)

Ehh od tego antybiotyku K popuszcza przy pruknieciu a ze oslabiony organizm to zaraz musze mu pieluszke zmieniac bo go oszczypuje. Czasami 3 razy w ciagu po, godziny. Mlody sie denerwuje, placze wyrywa a i tak czasami zdarzy sie ze nie uslysze jak pruknie i godzinke chodzi z pieluszka i zaraz czerwona dupcia:( Dobrze ze juz w poniedzialek ostatnia dawka i koniec bo mi go szkoda.

Aaa ja pytałam o kisielki z torebki bo sie tak zastanawiam czy warto. Chyba jednak zdrowiej taki samemu robiony:)

reklama
Z ubranek bardzo bym się ucieszyła, Ewcia już raczej mniej, chociaż w sumie raczej nie skuma, że to jej urodziny i zabawki powinny być. Myślałam o wózku jakimś małym leciutkim żeby latem mogła sobie prowadzać, bo tego akurat po siostrach nie ma, jakiś jeden na działce chyba się poniewiera.
Kroczek a jaki macie antybiotyk?

Magda dzięki za pomysł z wózkiem. U mnie jeszcze nikt nie pyta o prezenty, ale jakby co to podsunę pomysł, bo po starszej oddałam. Teściowa chce kupić rowerek. A co jeszcze to nie myślałam. Myślałam nad jeździkiem, ale nie wiem jak długo posłuży.

Właśnie wróciliśmy id znajomych, mała zasypia a my oglądamy Małych Gigantów. Wiele krytyki ma ten program, ale ja uważam, ża jest na miarę naszych czasów, gdzie rządzi tv i internet.

Edysiek obejrzałam fragment i jak 12latki zaśpiewały jedna Osiecką, druga Niemena to odpadłam. Obie wyglądały jak licealistki. Już chyba wolałam nieśmiertelne od przedszkola do Opola.

magda ciosek a jest jakaś strona od Twojej babeczki od tortów, bo jak piszesz że cuda i widzę cenę dobrą to może bym się u niej rozejrzała :-) (bo te 100 zł za kg które znalazłam nie powiem jest ceną wysoką) U nas nie mam nic do gadania, moja mama wręcz się uparła że Mała dostanie wózek na lalę (choć ja nie jestem przekonana do tego)

Ja ostatnio byłam na roczku i mała dostała dwa wózki ( w tym jeden od nas :) i generalnie był szał, aż z wrażenia chodzić zaczęła :D

Osobiście nie znoszę pytań "a co kupić", bo nie wiem ile kto chce przeznaczyć kasy na prezent a nie chcę postawić kogoś w krępującej sytuacji jak wspomnę o czymś za drogim na jego możliwości.

Wiem, że mały dostanie basenik lub namiot z piłeczkami i taką drewnianą kostkę edukacyjną z pętlami motorycznymi itp. Z fajnych (aczkolwiek kosztownych) pomysłów całym sercem polecam słynny już domek z Little Tikes i garnuszek na klocuszek z fp lub coś takiego. Fajne są też zabawki z firmy Wader, ale też niezbyt tanie ale baaardzo porządne. Dla dziewczynek myślę, że biżuteria w żadnym wieku i wydaniu nie jest złym pomysłem, bo jeszcze nie słyszałam, żeby jakakolwiek kobieta na świecie żaliła się że ma jej zbyt wiele ;)
z niskobudżetowych i unisexowych zabawek huśtawka jest ok.

Witamy sie i my :) Młody po rozbrykanej nocy w dzien spal jedynie 40 minut. Nie wiem skąd miał siły dziś. Co do obszczypanej pupci to My ostatnio niestety też tego doświadczylismy. Nasza pediatra nas olała - dosłownie i nie zzajrzala nawet małemu do ucha co w następnym dniu zakończyło sie priv wizytą i zapaleniem ucha no i antybiotyk.W konsekwencji biegunka i dupcia biedna byla. Pomogla nam masc tormentiol. Ekspresowo zaleczyla. Aaa no i kupilismy butki :) marny wybor u nas w Deichmannie wiec Lasocki Kids dostał. Na razie po domku byla próba chodzenia i całkiem wyszło przyzwoicie.

reklama
Edysiek ja nie nie mam tu na myśli talentu tych dziewczyn. Tego nie podważam, ale przeraża mnie, jaki repertuar zaprezentowały po występie. Chyba, że 12latki teraz tego słuchają.

Viltutti dlatego ja zawsze pytam, w jakich granicach. Wolę tak niż coś, co później się wala. W sumie takiemu maluchowi wszystko jedno. Schody zaczynają się przy starszym, który już ma jakieś swoje widzi mi się ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry