reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Madziolina masz złote dziecko :-) tylko pozazdrościć.

Mój śpi ok 11-12 i później 16.30-17.30 teraz coś mu się przestawiło bo dopiero zasnął to wieczorem będzie stawał na uszach i oczywiście w nocy ok 1 i ok 5 mleko z wielkim darciem a uwierzcie głosik to on ma :laugh2:

reklama
Ja na moją narzekać nie mogę ostatnio. Może to teżto, że obecnie raczej zęby jej nie męczą. Ma już komplet 1,2 i 4 czyli 12.
Łazi sobie po domu, rusza wszystko, śmieci wywala ze śmietnika, bada zawartość wszystkich szafek i w każdy kąt wlezie. Ale zwykle wystarczy tylko okiem od czasu do czasu rzucić.
Dzisiaj też sporo spała, bo najpierw dwie a potem jeszcze godzinkę. No i babcia też ją wzięła na spacer. To mogłam sobie porobić.

Oliwia super, że misja się powiodła :-)

Rila mam nadzieje, że farba poprawiła humor :-)

Edysiek jakie ciasto zrobiłaś? Szukam natchnienia ;-) 12 zębów... u nas 4 i szał trwa nadal :-(

Ancona moja tez ma głosik i drze się niebotycznie w nocy jak idę zrobić jedzenie.

K śpi dwa razy. Zasypia różnie między 9 a 10 i śpi godzinę. Potem zasypia między 14 a 15 i śpi 1,5 godz. A wieczorem to jak jej zawieje. Ostatnio miedzy 20 a 21. Niestety wróciły nocne imprezy :( a i tak wstaje po 6. Także średnio się wysypia jak na moje oko.

Zdecydowałam, że na urodziny najpierw ciacho i kawa a potem grill. Przynajmniej towarzystwo się trochę rozejdzie i mi wszyscy w domu nie będą sterczec i dziecka straszyć ;-)

Potrzebuje wiec rady. Bo my zawsze na grilla kielbaska, karkówka i sałatka grecka. Czy grilo zerczynie mogą mi doradzić coś w kwestii szaszlykow dobrych i sałatki? Nie chce tego co zawsze a koncepcji mi brak...

Upiekłam Leona siostry Anastazji i Kremówkę kokosową.
Na grilla polecam sałatkę rosyjską, prosta, 3 składniki ziemniaki, jajka, cebula. Świetnie pasuje do mięsa. Więcej szczegółów i coś o szaszłykach mogę napisać niedzielę.

Katjuszka szaszłyki możesz różne zrobić,ja bardzo lubię,zamarynowana pierś kurczaka,cukinia,papryka,czerwona i żółta w innej opcji jeszcze można cebulkę i boczek dołożyć.
Sałatkę do grila my lubimy gyros ale to też z kurczakiem jest,albo po prostu wiosenna,pekinka,papryki,ogórek,pomidor czerwona cebula.Grecką też często robię.

EDYSIEK muszę wypróbować tą rosyjską bo nie jadłam;-)

Edysiek ja mam jeszcze dwa tygodnie wiec poczekam co ciekawego nt szaszlykow. A ta sałatka rosyjska to mi się b kojarzy ze Niemcy jej dużo jedzą. Często w kantynie była. Mhm muszę ją przemyśleć bo osobiście nie lubię ziemniaków :( a czy się ją ze tak powiem zespala?

Milenka :-) dobry pomysł z ta cukinia. Nie pomyślałam. Kurczak, boczek, cebulka i cukinia. Ok. Jeden typ juz mam ;)

Ja tak na szybciutko bo padam dzisiaj, ale mi smaku na grilla narobiłyscie mmm. Ja zawsze robie takie ala szaszłyki z kurczaka. Kroi się go na cienkie długie paski i marynuje. Potem nadziewa się na patyk w formie takiej falbanki. Później dosłownie po 2 minut ki z każdej strony na grillu i gotowe..pycha. jak mam więcej czasu to pomiędzy falbanki wbijam jeszcze paprykę, cukinię i cebulkę.
A sałatka do grilla najlepiej najprostsza taka jak Edysiek pisze, u nas do niej dodaje się jeszcze brokuły, układa warstwami w misce i smaruje sosem majonezowym. Z takich wiosennych polecam sałatę lodowa, rukole, pomidorem, ogórek, serek feta, pestki dyni, suszone pomidory i sosik (oliwa z oliwek, sok z cytryny lub pomarańczy, musztarda, czosnek, szczypta chili, łyżeczka miodu)
No miało być szybko a wyszło jak zawsze, chyba musze męża na grilla namówić. Dobranoc☺

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry