• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Milenka30 wracajac do dr google - szału można dostać, bo każdą diagnozę i każdą receptę mam sama z dr google interpretowac? To po co My składki na lekarzy płacimy? Każdy niech będzie specem w swojej dziedzinie a tym bardziej pediatra. brrrrr

Co do zabawek: to właśnie malemu zamowilam tego konika do skakania bo on ma fisia na skakanie i myślę, że może mu się to spodobać. Z ukladanek to piramidka i kubki z IKEA to u nas szał niezmienny. Nasze dziecko nie ma za dużo zabawek - jakoś goście mało pomysłowi są ;)
Ooo i fajna gra: odkryć się z kołdry milion razy w ciągu jednej nocy :)

Dobrej i spokojnej nocy Mamuśki :)

reklama
Milenka jeden to takie pudełko z fp ale są podróbki dwa razy tańsze a drugi najzwyklejsza kostka za jakieś 15 zł z różnymi dziurami. Nic specjalnego. A puzzle ma takie z takimi trzymadelkami i się je właśnie do dziur wkłada na takiej drewnianej tacce.

Książeczki są obowiązkowe. Tylko musi sama wybierać, przynosi siada na kolana i matka dawaj.

Ale puzzle, sortery i książki to ciągle z niania przerabiaja. Aha... jeszcze jedno- ona wszędzie stawia babki z piasku. Tzn nie tylko w piaskownicy, ale jak gdzieś na drodze albo łące jest trochę piasku to grabki, lopatka i dawaj. Niania mówi, że jak słyszy baba i widzi piasek to ma już ochotę uciekać ;-)

A moja ma jednak jedną drewnianą zabawkę co się koraliki przewleka a na dole klocki drewniane 4 do włożenia,szału nie robi może moje dziecko jakieś inne jest;-)

MYSZKA Ja dużo sprawdzam w google bo taka prawda że więcej niż od lekarza czasem się człowiek dowie niestety.Daj znać jak się konik spodoba.Tylko ja taka wyrodna co zabawki bez okazji nie kupuje?;-)

Mika tak się zastanawiałam gdzie wam lepiej ale jak piszesz że jesteście trochę tu trochę tam to równowaga jest zachowana ;-) Bezpiecznego powrotu do domu!

Milenka o jej już o prezentach :szok::-D
Z tego co piszecie to moje dziecko ma bardzo mało zabawek :eek: i jeszcze nie myślałam o prezentach ale jakiś jeździć albo koń na biegunach chodzi mi po głowie :) a tak to H lubi Duplo i piłki we wszystkich rozmiarach. Za to K ma tyle zabawek że można sklep otworzyć i nic nie można wyrzucić bo wszystko mu potrzebne :confused2:
Milenka Ty nie kupujesz zabawek bez okazji bo pewnie Milenka dużo dostaje w prezencie a moi chłopcy jak my im nie kupimy to nic nie dostaną ot tak no chyba że urodziny mają i pod choinkę.

Viltutti dobrze że już jesteście w domciu kilka dni, nowe klocki ;-) i O znowu będzie grzeczny :)

Katjuszka udanej imprezki :-)

Edysiek a może akurat się doczekasz ;-)

U mnie dzisiaj przypływ energii wykorzystałam na wielkie sprzątanie gotowanie dwa spacery i nawet ciasto upiekłam :-D ojjj mogłoby mi się częściej zdarzać takie doładowanie hehe

Ostatnia edycja:
Witam :-)
Nie doczekałam się, bo zasnęłam :rofl2: Za to rano jak mała się obudziła mąż zabrał ją do drugiego pokoju i mogłam jeszcze chwilę pospać.

Moja ma sporo zabawek, chociaż właściwie nie pamiętam kiedy jej jakąś zabawkę ostatnio kupiłam, chyba na gwiazdkę.
Z grających najbardziej bawiła się świnką skarbonką z FP, teraz trochę jej przeszło. Za to szczeniaczek uczniaczek leży i się kurzy.
Książeczki i puzzle są ciągle na topie.
Jednak jej ulubioną zabawą jest wchodzenie do kojca, wywalanie z niego całej zawartości, potem wkładanie wszystkiego z powrotem i tak w kółko, a miała już go wynosić, bo stwierdziłam że po co on, no ale chyba jeszcze trochę postoi.

Jesteśmy na miejscu. Pogoda jak w Pl. Ciepło, słonecznie i bezwietrznie. F cały lot był tak grzeczny, że szoku doznałam.

Hmmm zabawki ...F uwielbia książeczki i ma już spore biblioteki w UK jak i Pl, inne zabawki nie robią na nim wrażenia na dłużej niż 5 minut. Książki, ksiazki i jeszcze raz książki. Każdemu powtarzam żeby nie kupować mu pierdułek i drogich zabawek tylko jak juz coś to książki. Wszyscy póki co sie dostosowują.

To moja ma mało zabawek i nie wiele jest ją w stanie zająć, nie wliczając w to rozpierduchy. Ostatnio kuchnia się jej spodobała, bo mamy po Młodym i hitem są tory z pociągiem.

reklama
Witam po weekendzie. W piątek po raz pierwszy odkąd Julko się urodził wyszliśmy z mężem razem na imprezę, a Młody został z babcią. Tak nam się spodobało, że już się umówiliśmy na przebierane halloween :-)

Co do zabawek to mamy ich multum. Kupujemy mu coś przy każdej nadarzającej się okazji. W Julku kipi czysty testosteron więc, ostatnio na tapecie mamy wszystkie ijo ijo czyli straż pożarną i policję oraz traktory, koparki, śmieciarki i całą resztę mechanicznych męskich pojazdów :-)

Truskawkowa jak sytuacja na froncie?

Edysiek strzeż się, bo mąż który oddaje przysługę czegoś będzie chcieć w zamian :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry