• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Pocieszyłyście mnie! U nas noce ostatnio też do bani. J jęczy, wierci się, śpi niespokojnie. O z kolei budzi się z przeraźliwym płaczem, czasem po prostu płacze przez sen. Na szczęście wystarczy jak do nich podejdę, podam smoczka, pieluszkę, pogłaszczę, no ale ile można? Chodzę zła, nieprzytomna i bez energii, a w pracy jej potrzebuję. Ehhhh przyszłaby już wiosna ;-)
U nas jeszcze decyzji co do prezentów brak. Ostatnio widziałam fajną kuchnio - lodówkę, która mówi, śpiewa i wydaje różne dźwięki, tylko ustrojstwo drogie bo ok 300 zł za sztukę a ja potrzebuję 2. Chyba się za używanymi rozglądnę. Co prawda nigdy nic z drugiej ręki dla chłopców nie kupiłam no ale wiem że to im się spodoba.
Prezenty dla innych na Święta odpadają bo wyjeżdżamy więc z głowy :-) Pewnie tylko jakiś drobiazg dla chłopców. U nas niezawodne są książki więc jak nic innego nie wymyślę to pewnie na tym stanie.

reklama
Wy już kupujecie prezenty, a ja dopiero powoli zaczynam o nich myśleć.

Noce u nas są ok. Czasami zdarza się jakaś gorsza, ale generalnie nie mogę narzekać. Za to humorki ostatnio ma okropne. Nic nie robi, tylko jęczy całymi dniami.

Witam z bólem głowy i wielkim bolącym jęczmieniem na powiece:wściekła/y:

MIADZIKM pierwsza kiecka super ale odważna bo ten przód krótki ale na święta pasuje extra,za to widzę Cię w tej drugiej,pamiętam z fotek że pasują Ci delikatne,jasne sukienki ale ta fajna na wiosnę i lato;-)

MYSZKA przesyłka czasowo hmm,ja czekam już miesiąc na kiecke dla młodej;-).Przypomniało mi się że jak ktoś lub cos sie spózniało to się mówi że z Chin idzie?w tym przypadku trafne w 100%:-D

Katjuszka a mogę mieć prośbę?jak przyjdzie ta spacerówka i będzie w miarę jakosci to daj linka;-),dla mnie też dużo 130zł za wózek dla lalek,jak jej sie spodoba wożenie to nawet jak sie rozleci to 20zł żal nie będzie a na 2latka kupię lepszy.

AGUNIA ja już myślę bo mikołaj za 2tygodnie,na gwiazdke zamówię coś w grudniu.

Mika miłej zabawy

ANCONA jak chłopaki?

Ja na spanie młodej nie narzekam w takim razie,turla się po łóżeczku ale śpi sama,jak sie przebudzi raz w nocy to głaskanie pomaga a wstaje ostatnio o 6,30.

Witam się i ja:)

Jejciu dziewczyny nic nie mówcie o nocach bo po łączach pójdzie a K odpukać śpi sam bardzo ładnie. Nie budzi się już w nocy wcale i wstaje 6-7. Tylko problem mam z drzemką bo śmiem twierdzić że chyba chłopak po prostu przestaje jej potrzebować. W godzinach drzemki jest pełny energii i skory do zabawy a wieczorami jak go że tak powiem na siłę uśpię chodzi spać około 21 więc to 1,5h później niż zwykle. Ja wiem że niektóre dzieciaki zasypiają jeszcze później ale K od małego był uczony zasypiania wcześniej i wolę żeby tak zostało.
A właśnie Madzkim skoro Emma dopiero o 16 robi się śpiąca to może żeby potem nie zasypiała o 23 to przetrzymać ją do tej 19 i wcześniej położyć spać? To tylko taka sugestia bo jeszcze dwa tygodnie temu sama bym miała opory ale widzę że dziecko chyba mi się znów samo przestawia więc pójdę za jego wymaganiami i zobaczę czy nie zrezygnujemy z drzemki całkowicie.
Co do sukienki to najbardziej podoba mi się ta druga kremowa czy beżowa:)

U nas dziś jest takie wietrzysko że głowę chce urwać a nad ranem nawet grzmiało:confused2::confused2:

Milenko łączę się w bólu głowy.

Mika koniecznie daj znać jak po zabawie :)

Milenka H w dzień ciut lepiej ale dalej jęczy i z rąk nie schodzi a ja jeszcze dzisiaj po kilku zarwanych nocach z bolącą głową i brzuchem bo @ przyszła to mam dość wszystkiego a z K byłam w laboratorium rano zrobiliśmy badania i wieczorem mają być wyniki tylko nr 2 zaniesiemy jutro bo nie udało mu się z rana ;-).

Byłam chwilę w Tesco zorientować się jak zabawki ale jakoś nic nie powala na kolana a ceny to nie wiem skąd oni biorą bo te same klocki oglądałam wczoraj na allegro i 50 zł różnicy :szok:.

Wczoraj znalazłam jeszcze coś takiego : Star Wars Death Star Perplexus - Gry rodzinne - dla dzieci 8+ | Zabawki Cobi co o tym myślicie? tak mi wpadło w oko może być ciekawe i mało miejsca zajmuje ;-)

Rila miałam kontakt z używanymi zabawkami i tylko raz się nacięłam na uszkodzony obwód w zabawce i bakterie zżerała prawie natychmiast. Pozostałe (z tej samej partii) są ok ale zaniechałam po tej wpadce z zakupu używanych zabawek "grających".

A muszą być dwie lodówki? Może jedna a dwa zestawy rzeczy do środka warzywka, mięsko lub inne jedzonko...

Madzik ta w kratkę mi się podoba ze względu na krój. Super odkrywa nogi :D

U mnie starszak na mikołajki dostaje siostrę i ma mu wystarczyć (zamówił sobie prezent już dawno):tak: A tak serio to myślałam o jakichś drobiazgach może jakiś mini statek starwars bo starszy zachwycony jest nimi.

Milenka a Ty mnie tu nie strasz/uświadamiaj że tylko 2tygodnie przede mną... Mam plany i to dość intensywne jeszcze na tydzień!!
Dziś na zebranie na 17 :happy: a zaraz po dzieci autobusem a tak pięknie leje...

Ja zamówiłam małej rondo kąpielowe i czekam już prawie 2 tygodnie :szok: A na pewno nie idzie z Chin.

Rila ja w tamtym roku kupiłam mojej zestaw używanych zabawek i była to bardzo dobra decyzja. Do tej pory bawi się świnką skarbonką FP a szczeniaczek uczniaczek leży.

Kroczek u mnie też wieje, a burza była o 5 rano.
Mojej chyba taka pogoda odpowiada, bo jeszcze śpi. W sumie już 2,5 godz.

Milenko dam znać odnośnie spacerowki, ale to chyba za późno będzie bo to maja moi rodzice kupić. Podrzucilam im kilka i to najdroższa za ok 80 zł była..

Mhm ciekawe z tymi drzemkami. K od zawsze dość dużo spania w dzień potrzebuje i aktualnie ma jedną ale jeszcze dwa msc temu dwie to był standard.. a teraz często jest tak ze przed 12 juz ledwo żywa i wyć zaczyna. Do łóżeczka i śpi od strzała.

W nocy tez śpi w łóżeczku swoim ale co z tego jak budzi się mega często. Wczoraj po tych dawkach leków spała tylko do 24:25 spokojnie, a potem co godzinę, dwie pobudki i wstała o 6.

Hej
Ja na szybko bo z pracy a tu zawsze mało czasu na przerwie.
Z Aliexpress jak się zamawia to zawsze sprzedawca na napisane jak szybko wysyła,( w przypadku tej sukienki jest to do 7 dni)
Do Irlandii rzeczy przychodzą pomiędzy 25-30 dni.
Jutro w Lidlu mają być fajne zabawki. Uderzam rano bo mąż chce kupić małej taką tabliczkę do rysowania z pyłem magnetycznym, czy jakoś tak.
Noc ok, tylko mnie jeden raz dodatkowo obudziła taką wichura z gradobiciem i z ulewą, myślałam, że mi okno framugą wyleci. Emmę na szczęście nie wzruszyło.

Katjuszkooo - dam ci znać co do tego skoczka później, w pracy nie mam głowy do interesów;-)

Kroczku - mnie w zasadzie pasuje, że Emma chodzi późno spać, tylko nie aż tak. 21-21:30 było super, pobudka 8:30. Ja pracuję do 2:15 w nocy, zanim się położę jest 3 nad ranem. Dziecko wstające o szóstej rano to nie moja bajka;)

reklama
Aaa no Madzikm no fakt jak masz takie godziny pracy to lepiej że dłużej śpi:tak:

Jak pewnie niektóre z Was widziały na FB zrobiłam Kubusiowi piasek kinetyczny domowej roboty i powiem Wam że rewelacyjna zabawa dla Niego a i mamusia się pobawiła:-D Sprzątania po zabawie nie ma za dużo. Rozłożyłam mu tylko kolorową matę żeby dywanu nie bardzo uflogał i tylko potem zamiotłam troszkę i wytrzepałam ubranko i matę. Polecam:tak:

Ja też jutro uderzam na Lidl ale po drewnianego żółwia z wałeczkami do układania na nim albo po tor dla resoraków:) Mam nadzieję że po 10 jeszcze coś będzie bo z K nie wyrobię się wcześniej.:no:
A tą tablicę z pyłem magnetycznym mamy i Kuba lubi się nią bawić. Bazgroli i ściera ile wlezie:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry