• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Agunia zaciekawiłaś mnie tym piaskiem akurat pepco mam pod ręką to muszę się wybrać :)

Djmka fajna ta kuchnia i cena dobra :tak:

Kroczek w plecach jeszcze coś trzeszczy ale jest już ok za to teraz gardło mi wysiadło :-D normalnie to zaczyna być zabawne bo jak nie jedno to co innego :baffled: A i Kuba kicha prycha i z nosa mu leci, mam nadzieję że małego nie zarazimy bo dopiero co antybiotyk skończył :confused2:

U nas noce raz lepiej raz gorzej, teraz je raz ok 5.30 i czasem budzi się z płaczem ale szybko zasypia.

reklama
katjuszka moja 15kg a na pewno mniej je niż twoja[tzn ja pilnuje żeby mniej jadła bo możliwości ma ogromne],czyli teoria się potwierdza,moja będzie po prostu gruba bo bardziej przykrócić już jej nie dam rady;-)
Ja też kupuje sokoliki bo mają mało kalorii:-p,a moja lubi do drugiego dania,pomidorki z posiekaną cebulką i polane delikatnie jogurtem naturalnym

Milenka ja nawet tego gratisu nie widziałam ;)

Ancona cena fajna, żeby sprawdzić, czy dzieć będzie się bawił. A duży plus za składanie :)
Zdrowia dla Was.

Ja o jedzeniu Młodej nie napiszę, bo na samą myśl mam dość.

Katjuszka taaakie oczy zrobiłam :szok: jak przeczytałam ile K je różnych rzeczy, super.

H tylko mlekiem nadgania bo tak to by z głodu padł. Jajecznica już bee, warzywa owoce - czasem jabłko reszta bee, klopsiki zrobiłam co wcześniej mu smakowały teraz nawet nie tknął, jedynie jogurty mu wchodzą czasem gofra zje i jak ma "dzień" to kanapkę :/ no chyba że tata w domu to wtedy wszystko to co je tata najlepiej od taty z talerza :) szkoda tylko że M rzadko w domu.

Katjuszka - ja czytałam skład każdej jednej kaszki jaka wpadła mi w ręce, a że jestem przeciwnikiem cukru to chłopcy jedzą tylko kaszki bezcukrowe, jednoskładnikowe, gryczaną, jaglaną, orkiszową lub owsianą. Kupuję je w sklepach ekologicznych, są produkowane w Niemczech. Kukurydzianą i ryżową omijam szerokim łukiem bo bardzo mało mają substancji odżywczych.

Milenka - z tym tłuszczem to musisz uważać, złudne jest sądzenie że od tłustego mleka można przytyć a produkty light są zdrowe i wspomagają odchudzanie. Cukier to główna przyczyna nadwagi i węglowodany proste. Oczywiście pomijając skłonności genetyczne :-(

Chłopcy od tygodnia mają zastąpione mleko które spożywali na drugie śniadanie "normalnym " posiłkiem i nawet ładnie to zaakceptowali. W związku z tym jedzą tylko dwa posiłki mleczne w tym jeden z kaszką na noc z 240 ml wody. Jedzą 5 posiłków mniej więcej co 3h zaczynając o 8 rano śniadaniem a kończąc o 20 kolacją.
Byliśmy dziś na rutynowej wizycie i J 11,5 kg i 81 cm, O 12,5 kg i 83 cm.

Ledwo co wróciłam do domu a mała zołza się obudziła. Teraz leży obok mnie i zasypia. Mam nadzieję, że przez to w nocy już się nie obudzi (tak wiem, nadzieja matka głupich).
Resztę dopiszę rano, bo nie lubię pisać z telefonu.

reklama
Ooooo Milenko fajna ta lokomotywa:) Mój K zaczął wołać że chce nr dwa ale jak ognia boi się zarówno nocnika jak i nakładki na sedes.

Ancona no jakbym o swoim Kubusiu czytała:) Szkoda gadać o jego jadłospisie:/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry