• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
Milenka tak ja na parterze i właśnie dlatego się wściekłam bo co sąsiadom z góry da odcięcie gałęzi z dołu. Tak mogłam rano w piżamie pranie wieszać i nikt mnie nie widział a oglądanie samochodów na parkingu i obserwowanie kto z kim i kiedy mnie nie interesuje, zawsze to było trochę prywatności :(

U mnie też dzisiaj zimno i pada, ale podobno od jutra ma być trochę lepiej.

Rano byliśmy z Młodym na pobraniu krwi i takiego krzyku narobił, że na uciszenie dostał od pielęgniarek dwa lizaki. Ja poszłam też oddać krew, a Julko w tym czasie wrąbał je w trybie ekspresowym na pusty żołądek. Niestety z badań wyszła mu zbyt niska glukoza (ma 50, a norma jest od 70) i muszę mu zacząć podawać więcej węglowodanów i powtórzyć badania za tydzień. Nie bardzo wiem co z tym fantem zrobić, bo moim zdaniem je ich całkiem sporo, ale z wynikami do lekarza pobiegł mój spanikowany mąż i nawet nie potrafił odpowiedzieć na pytanie ile posiłków je dziecko i co dostaje :no2:

Milenka ja też jestem zwolenniczką tłumaczenia. Uważam, że mamy już na tyle duże dzieci, że wszystko zrozumieją jak im się to najpierw na spokojnie wytłumaczy. Julko też wie, że może w sklepie wybrać tylko jedną rzecz i trzyma się tego. A kubusia zazdroszczę, bo u nas wybór pada zazwyczaj na cukierki pudrowe, żelki, albo jajko niespodziankę.

DJMka, a jak katar?

Zgadza sie sąsiadom to nic nie dało ale im pewnie o to własnie chodziło żeby oni mogli obserwować ludzi na osiedlu;-) ;)

AGUNIAnie masz z kim skonsultować tego wyniku?z czym to może być związane?ok już doczytałam mąż był,poważny błąd:unsure:

Mojej dużo da sie wytłumaczyć i tfu tfu nigdy nie było akcji rzucania się czy walenia głową[może wszystko przed nami].Co do słodyczy,jak idzie z nami straszy brat to ona wybiera to co on czyli kinder bqeno albo princessa ale to na szczęście raz na ruski rok

Ostatnia edycja:
Agunia było zrobić powtórkę po zjedzeniu dwóch lizaków ;) a na poważnie oby za tydzień wynik był zadowalający.

Agunia, Milenka też staram się tłumaczyć i tłumaczyć i tak w kółko a H i tak robi swoje. To musi też zależeć od charakteru dziecka jak jest spokojne to na spokojnie wysłucha i przyjmie do wiadomości co mówi mama a jak jest tak rozbrykane jak H to jednym uchem wpuszcza drugim wypuszcza i pędzi dalej :confused2:

Ancona to cie zalatwili, ale takbwlasnoe dziala sie dla dobra ludzi :-)
Agunia to trzymam kciuki za kolejny wynik. U nas jest mega strach przed lekarzem, nie wiem jak przeżyć bilans.
Milenko córka wie co dobre, zazdroszczę wyboru kubusia bo u nas zawsze jest lizaczek :-)
Djmka to oby juz byl koniec zdrowotnych problemow.
Co do ogrzewania to jakie temperatury utrzymujecie w domu?
U nas dzisiaj nie leje tylkovtroche kropi wiec kaloszki i spacer wskazany.

Witam :biggrin2:
U mnie dzisiaj szaro-buro i zimno, ale nie pada. Padało wczoraj.
Niby na weekend u mnie ma być całkiem znośna pogoda, coś koło 17 stopni.
I na to liczę, bo już się szykuję na grillowanie w plenerze, wczoraj już mięcha nakupiłam :-D

DJMka moja ostatnio jak by była chora to miałam zwolnienie na cały tydzień, a ona już w czwartek była zdrowa.

Milenko
super, że M. taka ułożona w sklepie. Moja właściwie to nic nie woła, ale jak zobaczy że jest w koszyku to już chciałaby otwierać.

Agunia trzymam kciuki za poprawę wyników.
Ancona trochę szkoda, że poobcinali gałęzie, ale i tak naprawdę ładnie u Ciebie :tak:

L-oka u mnie z samego rana jest 19-20 stopni, a potem jak się pali to tak koło 22.
Teraz jak tak zimno to szybko rozpalamy, a jak było ciepło to tak koło 15.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry