• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Kube nie bardzo interesuja kolory czy np malowanie ale za to niezmorgowanie zadaje pytanie " Mama jaki to kształt?" [emoji16]

Agunia super podejście. Przyznam się bez bicia że nie zawsze uda mi się zapanować nad złoscia jak cos wyleje czy rozsypie[emoji55]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Agunia rozwaliłaś mnie tym pisaniem po plamie.
U nas też nauka przez zabawę. Układając klocki pytamy się co to za kolor i tak się uczy. A najczęściej to ona sama pyta co to za kolor przy codziennych czynnościach. Kształty też tak poznała.
A najwięcej nauczyła się na tym

Ostatnio nazwała na zdjęciu wszystkie pieski z Psiego patrolu. Po czym stwierdziła, że brakuje Eweresta (on tylko w kilku bajkach się pojawia).

Załączniki

• 20170118_102100.jpg
    20170118_102100.jpg
    792,5 KB · Wyświetleń: 59
Ostatnia edycja:
Klara też przez zabawę poznaje wszystko. Kolory to zna dzięki ciastolinie, farbom i kredkom bo to jej ulubione zabawki. Kształty zna łącznie z pieciokatem, rombem i trapezem bo ma taką kostke niby sorter i dawniej bardzo to lubiła.

Postaci z bajek nie zna bo nie za bardzo ogląda. Nie lubi. Za to uwielbia ostatnio oglądać Emilke i Tosie gotujace i piekace na YT. Zna przepis na ciastka kruche dla taty i na racuchy..

Za to ostatnio coś źle w bajce przeczytalam to było od razu że to nie tak tam jest napisane.. hmm miała rację.

Ja wyrodna matka pozwalam dziecku oglądać bajki na okrągło :p
Mamy za sobą spory repertuar. Z Maszy i Peppy już wyrosła. Znudziła jej się Dora czy Tosia i Tymek. Przerabiałyśmy Kajtusia, Charliego i Lolę (którą duża uwielbiała) i wiele innych. Teraz na topie jest Psi Patrol i Stacyjkowo. Jednak lubi też Rodzinę Rabatków czy Doktor Dosię.
Taką mam małą telemaniaczkę w domu, ale u nas to rodzinne ;)

reklama
U nas bajki jak u Edysiek[emoji6] O ja niedobra matka-ale ja potrzebuje chwili dla siebie aby nie oszalec. Tak samo ze spaniem-lubie pospac,wiec w niedziele dzieci ogladaja tv,a matka spi[emoji6] A wieczorem dzieci spac,a my z m siedzimy sami. Nie wyobrazam sobie chodzic spac z dzieckiem i z nim wstawac-ani chwili dla siebie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry