Jotemka
Fanka BB :)
Cześć laseczki!
witam ze świeżą kawą :-).
Dawno mnie nie było, bo czas dla mnie intensywny wyjątkowo. Wczoraj wysłałam dzieci na ferie i mam TYLKO dwójkę w domu!!!!! A w dodatku poszli do przedszkola wiec po raz pierwszy od 3 miesięcy jestem sama w domu!!!!! Do 13tej ledwie ale to i tak mega dużo.
Marcia współczuje decyzji w sprawie kredytu. Z mojego życiowego doświadczenia jednak zdecydowałbym się na kupno mieszkania. Zdrowie psychiczne rodziny jest najważniejsze, w sensie ważniejsze niż super dom. Tym bardziej, ze budowa domu wykańcza fizycznie i psychicznie małżeństwa, jest niejednokrotnie wielką próbą.
Dagmar, jak się dzisiaj czujesz?
Pisałyście o przyspieszeniu porodu. Zapomnijcie o chodzeniu po schodach , myciu podłóg etc. Jedyne co sobie zafundujecie, to mega zmęczenie i brak sił na poród. Położna mi nawet mówiła by się w to nie bawić. Skuteczne jest masowanie brodawek i podszczypywanie dna macicy. I to całkiem długo musi trwać. Choć tez nie zawsze zaskoczy. Na szczęście mi zaskoczyło ale to było 6 dni po terminie, kiedy już miałam nad sobą widmo patologii ciąży. Dopiero wtedy zdecydowałam się na ten masaż. Ani to przyjemne, ani skurcze łagodne. Nie chciałam tej patologii i indukcji bo w domu już miałam 3 dzieci. Byłam naprawdę zdeterminowana
witam ze świeżą kawą :-).
Dawno mnie nie było, bo czas dla mnie intensywny wyjątkowo. Wczoraj wysłałam dzieci na ferie i mam TYLKO dwójkę w domu!!!!! A w dodatku poszli do przedszkola wiec po raz pierwszy od 3 miesięcy jestem sama w domu!!!!! Do 13tej ledwie ale to i tak mega dużo.
Marcia współczuje decyzji w sprawie kredytu. Z mojego życiowego doświadczenia jednak zdecydowałbym się na kupno mieszkania. Zdrowie psychiczne rodziny jest najważniejsze, w sensie ważniejsze niż super dom. Tym bardziej, ze budowa domu wykańcza fizycznie i psychicznie małżeństwa, jest niejednokrotnie wielką próbą.
Dagmar, jak się dzisiaj czujesz?
Pisałyście o przyspieszeniu porodu. Zapomnijcie o chodzeniu po schodach , myciu podłóg etc. Jedyne co sobie zafundujecie, to mega zmęczenie i brak sił na poród. Położna mi nawet mówiła by się w to nie bawić. Skuteczne jest masowanie brodawek i podszczypywanie dna macicy. I to całkiem długo musi trwać. Choć tez nie zawsze zaskoczy. Na szczęście mi zaskoczyło ale to było 6 dni po terminie, kiedy już miałam nad sobą widmo patologii ciąży. Dopiero wtedy zdecydowałam się na ten masaż. Ani to przyjemne, ani skurcze łagodne. Nie chciałam tej patologii i indukcji bo w domu już miałam 3 dzieci. Byłam naprawdę zdeterminowana

majac lat 23 myśli się innymi kategoriami. teraz brałabym mały domek najtańszy w budowie.
dobrze że zakupy udało nam się zrobić
więc zostałam w domu sama z pieskiem no i szwagierką. Szwagierka gdzieś wyszła na piwko i zazwyczaj wracała ok 23 ale wczoraj jej nie było o tej godz. to stwierdziłam że idę spać jest dorosła itd. Ale jak nie ma mojego A. to pies Kuba strasznie szczeka bo wciąż Mnie pilnuje więc aby chociaż trochę pospać w nocy wzięłam go do sypialni na takie niby pięterko (6schodków ok 1,20 wys.). Nie mamy tam żadnej barierki bo jest fajna przestrzeń i kiedyś już pies nam stamtąd skoczył ale tak się przestraszył że nie podchodził do krawędzi. A wczoraj szwagierka wróciła o 1 w nocy i jak Kuba się zerwał zaczął szczekać to nagle usłyszałam hałas pisk i cisza :-( nie wiem dokładnie co się stało ale prawdopodobnie spadł z góry :-( Ja zaspana wystraszona wyleciałam szwagierka zapaliła światło a Kuba leży z pyska leci mu krew cały się trzęsie
a ze choruje Nam na padaczkę to strasznie się wystraszyłam 
Nie ruszaja sie dlugo a potem łaskawie sie przeciagna jak matka zaczyna swirowac