• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

No zjeść potrafi, ruchliwa jest bardzo, więc pewnie szybciej spala. Zupy i kasze w każdych ilościach, ale mleka więcej nić 150-160 nie wypije
U nas to tak wygląda:
7-8 150 mleka
10-11 150 mleka
13-14 ok 200 zupy + herbatka
16 180 deserku (owoce, jogurt, kiesiel)
ok 19 180 kaszy
w nocy 2 butle 120-150ml

Dorosły też jeden pochłania mega ilości i jest szczupły, a drugi ciągle się pilnuje, liczy kalorie i schudnąć nie może

Nie wiem co gorsze niejadek, u którego każdą łyżkę trzeba wywalczyć czy taki głodomorek. Doświadczenie tylko z niejadkiem mam i ciężko mi sobie coś gorszego wyobrazić, ale chyba ograniczanie jedzenia głodnemu dziecku jednak gorsze

reklama
MAGDA Ewa mleczka pije mało w sumie,a mówią że po mm dzieci tyją,chyba zacznę wprowadzać krowie.Też mam nie jadka i złosciłam się bo wszelkie jeansy,biodrówki musiały być z szelkami i wyglądał jak głupek bo na dupsku wisiało,ale wole już tak niż grubasek który w nic się nie może zmieścić,no i odmówić żarcia głodnemu dziecku nie łatwo.

Laski robiła któraś owsiankę dla dziecka?tzn taką prawdziwą nie bobovita,gotuje się te płatki w mleku i dziecko nie zakrztusi sie nimi?

Truskawkowa - swoje przeżyłaś! Oby znaleźli przyczynę.

Milenka - jadę na płoty do koleżanki ;-) pewnie temat będzie jeden bo ma synka o miesiąc starszego od moich, no ale zawsze trochę odsapnę!

Mam męża w domu i forum czytam z doskoku, zwykle na telefonie, więc nie odpisuję za bardzo.
Może teraz coś mi się uda, bo ciągle chce coś napisać a potem zapominam co :zawstydzona/y:
U nas zima na całego, mróz i biało czyli ta jak lubię :tak: Poczekam jeszcze trochę i idę z małą na spacer, muszę w końcu iść do sklepu chleb kupić, bo do tej pory wyjadaliśmy resztki po świętach.
Na razie korzystam z tego, że jest mróz i wywaliłam pościel na dwór :-)

Truskawkowa ja mam do wyboru 3 szpitale, w 3 różnych miejscowościach, ale każdy oddalony o 25 km. Z tym, że drogi w miarę przejezdne i można szybko dojechać. Czasem w dużym mieście jest kilka kilometrów, a przez korki jedzie się ponad godzinę.

Oby szybo udało się wykryć co spowodowało duszności. Okazało się, że mój chrześniak wcale nie ma szkarlatyny (na szczęście) tylko to zwykłe uczulenie. Lekarka kazała odstawić czekoladę, orzechy i na razie też wszystkie owoce i warzywa.

Milenka
ja sama nie wiem co gorsze czy niejadek czy dziecko jedzące za dużo. Miałam do czynienia tylko z pierwszym.
I już nie chodzi o chudość, ale o to że trzeba prosić by jadło a i tak ma cię gdzieś i potrafi nie jeść cały dzień.

U nas jedzeniowo raczej bez zmian, tylko przez te święta trochę nam się poprzestawiało.
W nocy ciągle zjada 2 butle i dzisiaj pierwsza też już była o 23:30 a na noc zjada 210 ml mleka z kilkoma łyżeczkami kaszki.
Tylko obiadów ostatnio jeść nie chce.
Dziewczyny napiszcie co dajecie na obiad maluchom, no moja ma chyba dość zupek i potrzebuję jakiś pomysłów.
Madzik Ty chyba gotujesz Emmie różne pyszności.

EDYSIEK nastolatka zadowolona po urodzinach?Jak przeczytałam komentarz o strzałach amora to pomyslałam że dopiero Ci sie zacznie;-)
najlepsze jest to, że ten komentarz napisała jej koleżanka z klasy :-D
Mnie bardziej przeraził komentarz o zostaniu babcią :szok:
No ale nie ma co ukrywać, córa mi rośnie :-)

Rila udanych ploteczek :-D

Truskawkowa zdrowma dla Igora. Mojej kolezanki synek ma czesto zapalenie krtani to wlasnie mowila ze wtedy szybko na mroz go wystawia. Zdrowka dla Igora

Dziewczyny ale wam zazdroszcze sniegu. U nas lekko w nocy popruszylo i tyle. Uswiadomilam sobie ze starsxy syn jedynie w 2009 roku byk na sankach bo wtedy byl śnieg a tam zima Wrocław omija.

Edysiek ja daje malemu roźne makarony do raczki z pesto, z serem bialym, pulpeciki robilam z indyka, jadl juz ze starszym nalesniki normalnie na zwykłym mleku i nic mu nie było. A tak to zupki głownie jarzynowe barszczyk z soczewica a i pierogi ruskie albo z kasza gryczana lub z soczewica. Rybka z ziemniakami. A jak kupuje sliiczki aby miec w razie braku obiadu to kupuje juz mu takie powyzej 1 roku gdzie sa wieksze kawałki.

A chcialam sie pochwalic ze wkoncu 1 zabek wyszedl :-)
Do raczkowania ani do stania nie garnie sie. Sam tez nie siada wiec go nie sadzam wiec narazie mam dziecko jeszcze głownie lezące.

Zrobiłam dzisiaj prostą zupkę - kawałek kurzego cyca, marchewka, ziemniak i cukinia i nawet ładnie zjadła.

Oliwia ja ciągle jakoś mam opory przed dawaniem małej bardziej dorosłego jedzenia i to chyba mój błąd, bo widzę że ona woli takie jedzenie od dziecięcych papek ;-)
Gratki ząbka :-)

Moja jeszcze nie raczkuje, ale przemieszcza się pełzając więc pewnie niedługo zacznie.

OLIWIA to ty masz święte dziecko skoro chce leżeć:tak:,moja pozycji leżącej nie cierpi,siedzi albo na rączkach wisi;-)

Ja też wymiękam przy samodzielnym jedzeniu,na drugie śniadanie dostała pół kromki z masłem to w częściach na podłodze wylądowało,wnioskuje ze zjadła tylko środek z masełkiem no i jajo do tego,uwielbia.

EDYSIEK wiem że koleżanka,mnie przeraża jak teraz w takim wieku dziewczyny już myślą o chłopakach,a chrześnica mojego m14lat na fb ostatnio dała serduszko i wpis w związku z kimś tam:szok:i wszystkie koleżanki i koledzy dopisywali komentarz,szcześcia,miłości,wytrwałości:eek:,jak życzenia ślubne.
My już po spacerku,moja unieruchomiona to nie bardzo szczęśliwa,nie całą godziną wytrzymalismy.

Witajcie

Oliwia - mój ma to samo, raczej bardziej leżący niż siedzący. O raczkowaniu to nawet nie wspomnę.

My też zaliczyliśmy spacerek przy -7 :) oczywiście katar ma no ale podobno nic lepiej nie działa jak świeże powietrze. Sąsiadka jak nas zobaczyła to stwierdziła, żebym do domu uciekała bo mi dziecko zamarzło Hehehe kombinezon i śpiworek go unieruchomił wiec F sie nie ruszał.

Truskawkowa - jak Igorek ?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry