Dziewczyny szalejecie - 2 dni przerwy i ponad 20 stron do nadrobienia

Na początku wszystkim dziewczynom, które są po wizytach i po USG, na których ujawniła się płeć - gratulacje - my ciągle w niewiedzy żyjemy

Na pewno nie uda mi się każdej osobiście na post odpowiedzieć tyle tego jest ale z tego co zapamiętałam to:
pinki - dzięki za odpowiedź
- w sprawie spania my ciągle próbujemy tym sposobem z tym , że córka zasypia i koło 1 w nocy zawsze wędruje do nas do łóżka - czasem nawet nie wiem kiedy , ale walczymy ciągle
mouse - pisałaś o kawie, ja z chwilą kiedy się dowiedziałam o ciąży przestałam pić. A jeśli chodzi o zadyszki i sapanie- najgorzej jak muszę na 4 piętro wejść do teściów
flower - widziałam , że zastanawiasz się nad imieniem Gabrysia - śliczne - my mieliśmy pomysł w pierwszej ciąży na imię dla chłopca Gabriel, a znajomi mają Gabrysię - urocza dziewczynka
mamusia synka - mam nadzieję, że sytuację z pupą już masz opanowaną ;-). Jeśli chodzi o wózki trójkołowe - to raczej niestabilne

A zakupy na allegro trzeba mieć pecha, żeby trafić na nieuczciwego sprzedawcę. Zawsze sprawdzam w historii opinie o sprzedawcy ale nie 2 -3 strony wstecz ale dalej. Raz miałam przykrą sytuację - nawet byłam na Policji i pisałam do Rzecznika Praw Konsumentów - skończyło się dla mnie pozytywnie
monisia - trzymam kciuki na znalezienie pracy przez męża
secreto - jeśli chodzi o ciuchy lepiej zatrzymać. U mnie zatoczyły koło - po mojej córci używały córcie 2 moich koleżanek , córcia mojego brata i jeśli my będziemy mieć 2 córcię wrócą do nas. Jeśli chodzi o takie dla niemowlaczków to nie wszystkie były "różowe" więc i jak będzie chłopiec też będą dobre
juszka - kciuki za wynik z toxo
koreczek - z biodrem wszystko w porządku?
nikusia - wspominałaś o prezentach świątecznych - mamy córki w bardzo podobnym wieku - lego friends oczywiście bardzo w temacie i u mojej. Ale nie zapomnę widoku i radości mojej córki z poprzednich świąt kiedy dostała m.in. kredki bambino w większym opakowaniu (nasza mała artystka). Z wszystkich prezentów jakie dostała cieszyła się najbardziej z tych kredek. Ja stawiam również na gry edukacyjne , książki jakieś. Mam nadzieję, że jakoś rozwikłacie temat wspólnego spędzenia świąt.
Wspominałyście o sesji ciążowej - ja chyba się zdecyduję - może w styczniu - szukam pomysłu tylko

Od wczoraj czuję już też wyraźniejsze ruchy nawet w ciągu dnia , bo do tej pory tylko wieczorkiem koło 22 -23 czułam.
Zebrało mnie na uporządkowanie spraw jakie muszę jeszcze zrobić zanim się nas zrobi więcej i zrobiłam wczoraj listę rzeczy do zrobienia w najbliższym czasie ( do świąt zostało około 5 tygodni?) typu wielkie sprzątanie, prezenty, gotowanie pierogów i pieczenie pierniczków ( moja córcia przygotowuje je z babciami ) po dalsze aż do porodu, przygotowanie rzeczy dla maleństwa, do pokoju ( muszę pościągać od brata ). Święta spędzamy na miejscu - teście i mama mieszkają w tym samym miejscu - tylko musimy ustalić gdzie w tym roku robimy - bo od lat spędzamy je wszyscy razem - nie ma biegania od domu do domu.
Ale się rozpisałam - ciekawe czy dotrwałyście do końca