reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

jagna - o ile mnie to nie wykonczy nerwowo...:P
secreto-brzmi pysznie ja jestem maniaczką makaronu
moniuś-widzisz wywiało mnie do Warszawy-od listopada tu mieszkam; o tej żelaznej też czytałam niepochlebne opinie że za wszytsko tzreba płacić, ze odsylaja jak nie dasz w lape itd; wczoraj czytalam sporo o szpitalu Sw rodziny i bARDZo mi sie spodobalo ale gupol nie spojrzalam na mape a to daleeeko;dzisiaj wpadl mi w oko na karowej ale dopiero przegladam info - ja mialam duze komplikacje w 1 ciazy i po porodzie wiec nastawialam sie na szpital o 3 stopniu referencyjnosci ale z kolei tam wiekszy przemial i szanse na porod zabiegowy, cholestaza jest jeszcze bardzo malo znana lekarzom a na Karowej pisza ze maja z tym dosiwadxzenie;
lekarza zerkne i bede miala na uwadze - od grudnia maja mezowi uruchomic pakiet ubezp dla rodizny wiec pewnie gdzies stamtad sie zalapie zeby nie placic podwojnie
córcia chodzi tu: Home - Ciuchcia Puch Puch prywatnie bo nie bylo szans sie dostac do panstwowki teraz na szybko no i ona jeszcze nie ma 2,5l;
moniuś wbijaj na wątek spotkania w stolicy trzeba by bylo jakies uskutecznic :)
koreczek - lepiej uwazaj na siebie i zostaw ta robote dla kogos innego-jak mama?popros ja o pomoc a jak reka bedzie dalej bolala to jedz na pzreswietlenie
jaspis - ja polecam to marchewkowe (z racji braku foremek muffinkowych robie w keksowce - wtedy ciut dluzej trzymasz w piekarniku) - no nie znam osoby ktorej by nie smakowalo muffinki marchewkowe z lukrem pomarańczowym i w 100% zawsze wychodzi

przed chwilą miałam strasznie boelsne ruchy dziecka i brzuch mi tak wydęło z jednej strony - ciekawe czay mała się właśnie pzrekręciła?może będę miała we wtorek usg to się przekonam bo tydzień temu była ułożona miednicowo czyli główką do góry nóżki kopiące w pęcherz

reklama
ja właśnie jem czekoladę .. może mała coś więcej się ruszy:/ albo tak jak Nikusia pisze kopie mnie w kręgosłup i nie czuję :P

Megi właśnie weszłam na twojego kulinarnego bloga :D świetne przepisy na pewno będę często korzystać:-) znalazłam u ciebie przepis na pierniczki :D jutro zrobię próbne

edit Pola się rusza i już chyba mogę się szykować na jej ciężki charakterek :>

Flower
moja też tak się kiedyś boleśnie przesunęła, że aż to było widać bo prawa strona brzucha była bardziej wypukła ...i chyba ucisnęła mi moczowód bo bardzo bolało

Ostatnia edycja:
Kainkas - Może Hania się po prostu przy truła czymś, ale najważniejsze, że już ok!
Flower - No co osoba to opinia... Mam tam przyjaciółkę i nie słyszałam, żeby trzeba było kasę komukolwiek dawać a pracuje na porodówce...Może na innych oddziałach :nerd:
Mój Domi też jak kopniaka strzeli to czasem aż się zegnę...No silne te nasze dzieci :tak:
Secreto - mówisz czekoladę ...cóż ja mogę jedynie gorzką...ale Bogu dzięki na razie chcica i zespół odstawienia cukru mnie omija... a mąż dziś zażyczył sobie rogaliki drożdżowe :cool: zwariował... wtedy to język mi do tyłka dopiero ucieknie ;-):sorry2:

Nikusia ja się właśnie bardzo boję o mój cukier bo bardzo dużo jem słodkiego i bez czekolady mój dzień nie ma sensu:P na czczo zmierzyłam sobie cukier miałam 80 po śniadaniu 110 ale najgorzej jest po obiedzie bo dochodzi do 150 potem spada wieczorem juz do 100 i być może nie powinnam tyle jeść zobaczymy co wyjdzie z obciążenia

Secreto - widzisz u mnie niby w normie 1 badanie...Ale mimo wszystko musiałam przejść na dietę :baffled:
Najbardziej wiarygodne są badania z pobrania krwi z żyły... tak mi się wydaje... Ja na razie czekam do 30 listopada i powtórka z glukozą bleee.
Jagna - ja tez to często praktykuję... idę zobaczę co mają i wtedy zazwyczaj wpada mi pomysł z obiadkiem :happy2:

ja mam goląbki, kotlety mielone, kurczaka pieczonego ( oczywiscie to resztki z niedojedzonych obiadow) oprocz tego zurek bo wczoraj m ugotował bo Julek wieczorem wołał wiec nicc nie musze gotowac :-) obrałam ziemniaki, mam buraczki więc nic nie robię, tylko musze poodkurzac bo syfek sie lekki zrobil ...........

Dobra troszkę sie ogarnelam i chate tez :-)

secreto a kiedy idziesz na obciązenie?

reklama
No nie wiem czy wy też tak macie ale ja bardzo dużo jem :P chyba więcej niż mój mąż ! :D a brzuch jak siedzę to mam wrażenie że już od mostka sięga i wtedy ta skóra strasznie boli :P

mamusia miałam mieć robione badania w czwartek przed wizytą ale chyba pójdę w sobotę, żeby wyniki już były na wizytę

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry