reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Witam sobotnio.
Wstałam dziś z bólem głowy chyba przez głupoty które mi się śniły:eek:.

Aneta super z tą nóżką:tak:. Mój synuś ostatnio główkę wystawił aż było widac taką kuleczkę i po tej główce go pogłaskałam (mąż też zdążył) i się rozpłakałam bo takie to było wzruszające.

Jagna czyli jak w moczu mimo erytro i leuko nie ma cukru to z nerkami jest ok? Bo ja się właśnie wystraszyłam że to z nerkami coś nie tak.

Idę obiadek szykować powoli, bo mąż głodny wróci.

Jagna wracaj do zdrowia. Oczywiście dużo wody, cytrynki i żurawiny ale to przecież wiesz. Trzymaj się!

Jaspis Ty również, bo wyniki widzę odebrałaś nie za ciekawe.

Aneta tak na szybko co prawda doczytałam o Twojej małej i powiem Ci, że ostatnio miałam bardzo podobną interwencję w przedszkolu. Tylko że dziewczynka starsza, bo już prawie 5letnia. Może bez szczegółów ale tak pokrótce napiszę- mała strasznie rozdrażniona, w nocy miała straszne koszmary, wierciła się i szlochała przez sen bez możliwości dobudzenia jej. W przedszkolu też konflikty z dziećmi. A tatuś właśnie niedawno wyjechał za granicę do pracy. Mała nie wiedziała kiedy wróci- taka niepewność z jej strony (ma jeszcze całkiem „nową” 3miesięczną siostrzyczkę). Powiedziałam mamie żeby jak najczęściej rozmawiała z tatą i przede wszystkim dostała informację kiedy tatusia zobaczy. Rozmawiałam też z małą i ma dla tatusia zrobić jakąś niespodziankę, żeby mu wręczyć jak wróci. Wiem, że Twoja córcia jest jeszcze malutka, ale myślę, że też może o to chodzić. A że jest malutka to nie wie jak poradzić sobie z emocjami itd.- to wszystko jeszcze niedojrzałe przecież. Dziewczyny dobrze mówiły- dużo czułości, przytulania i dużo rozmów z tatusiem.
Co do picia z butli to doświadczenia nie mam, ale rodzicom dzieciaczków (jako logopeda) polecam w tym przepadku jakiś bidon, picie przez słomkę. Wynajdziesz jakieś kolorowe, więc dzieciom się podoba i już łatwiej idzie.

Muniuś proszę przepis Djors : Jak zrobić Sok Żurawinowy i coś jeszcze ... w necie znalazłam i też pierwszy raz robiłam. Ale wyszło nieźle- codziennie piję do herbatki i wody. Jeszcze co do zagęszczania to same pestki cytryny mają bardzo dużo pektyny. Kiedyś czytałam taki sposób, żeby je zawinąć w gazę i wrzucić do tych przetworów co gotujemy, a przed nałożeniem do słoiczków wyjąć i odsączyć. Ale te śliwki są naprawdę gęste! Żurawina zresztą też :)
a to moje wytwory :) pochwalę się :)
DSC03967.jpgDSC03965.jpg

Marcia trzymam kciuki żeby to nie było zatrucie! Jeśli się niepokoisz tym progesteronem to leć do lekarza! Dodzwoniłaś się do swojej gin?

Nika gratuluję synka :)

Agnis nic się nie martw tym kisielem- i tak wszystko oddałaś ;)

Nieznajoma basen- super. Jeśli wszystko u Was ok. Mnie tylko gin ostrzegał przed zarazami na basenie. Chciałam sobie kupić karnet ale powiedział, żebym jak będę szła zaaplikowała sobie tampon ten najmniejszy- żeby zarazki się nie dostawały… Słyszałyście taką radę kiedyś? Mnie to odstraszyło i nie poszłam :/

Załączniki

• DSC03967.jpg
    DSC03967.jpg
    27 KB · Wyświetleń: 64
  • DSC03965.jpg
    DSC03965.jpg
    26,8 KB · Wyświetleń: 66
Dziewczyny a mi wyskoczyła na policzku taka czerwona plama :-(na cały policzek i to taka gorąca. Wyszła wczoraj wieczorem ale zniknęła. Rano też jej nie miałam, ale po śniadaniu znów jest :-(Już w necie się naczytałam o ostudzie ale nie wiem czy to to może być... Może jakieś uczulenie- ale ani nic nowego nie używam kosmetycznego, ani nic nie jadłam nowego. Sama nie wiem. Kiedyś pamiętam też miałam takie plamy, to był jakiś rumień czy coś w tym stylu. Ja mam w ogóle bardzo wrażliwą cerę i delikatną. Ehhh mam nadzieję, że zniknie :eek:

Dziewczyny nie dam rady was doczytać... nie mam na to siły. Mam nadzieję, że u Was wszystkich oki!!!
Ja się przygotowuję to pogrzebu taty, więc nie bede się raczej odzywać kilka dni.
Trzymajcie się ciepło, bo podobno zima idze.

Witam weekendowo
Za oknem ponuro i zimno. Ja juz posprzatane szykuje powoli obiadek, a po poludniu idziemy na urodzinki a Madzia idze do dziadka

AnetaNorwegia zazdroszcze widocznej stopki :)) A coreczka sie nauczy, to duzy plus jak dziecko umie pic z normalnego kubka
No i udanej imprezy zycze :)

Monius dzieciaczek jest moze inaczej umiejscowiono stad Twoj maz moze nie wyczuwac jeszcze ruchow malenstwa, ja tak mialam w poprzedniej ciazy - wtedy moj maż czul przed 30tygodniem dopiero, poniewaz znajdowala sie blizej kregoslupa

Marcia30 a moze bys podeszla do szpitala na izbe z wynikami albo chociaz na oddzial ginekologiczny do jakiegos lekarza i sie poprostu zorientowala ??

Nikaa51 gratuluje synusia

Agnis to sa uroki ciazy :)) Jedne sprztataja, lataja po zakupach , spacereuja, cwicza a inne nic tylko musza lezec :))

Nieznajoma bylas w szpitalu niedawno mysle ze narazie moglabys sie odpuscic basen , chociaz wiem ze basen sluzy w ciazy :)

Katrine ale masz przetwory.... pychotka

Kamaa dla taty (*)...

Dziewczyny pamietajcie o cwiczeniach Kegla :)

Jak mi się uda to wlacze liste wyprawkowa, bo mam az takie 3 listy od znajomych

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry