Dzień dobry z rana kochane Marcóweczki :* :-)
Widzę, że przygotowania do świąt wrą u większości, u nas stanęło na etapie "dokańczania" kuchni. Musimy jeszcze parę rzeczy zrobić, by można było swobodnie korzystać ze wszystkiego

Myślałam, że szybciej to wszystko będzie, ale niestety to to, to tamto i tak się przeciąga w nieskończoność, a co do wigilii, będziemy tylko ja, mój Zbysio i Mateuszek, bo babcia chce iść do sąsiadki i w sumie to nawet lepiej, bo ciężko mi na nią patrzeć po tym jak zadzwoniła na nas na policję. Nie doczytałam tego co pisałyście, bo strasznie ciężko, jestem na 1444 stronie, ale postaram się to zrobić, bo ciekawe wątki tam były i nie chciałabym ich ominąć. Dziś mam wigilię w pracy, sukieneczka, buciki, biżuteria i torebka naszykowane, paznokcie pomalowane, jeszcze tylko muszę chatę na błysk ogarnąć, bo po wigilii ma się "impreza" przenieść do nas

Razem z moim pracujemy w jednej firmie, a że on w ogóle bardzo rzadko się widuje z kolegami i w ogóle to będę musiała to jakoś przeżyć

Ostatnio nikt nas nie odwiedzał przez ten remont. Co do babci to przyszedł dzielnicowy z policjantem wtedy kiedy ja latałam na szmacie i sprzątałam, a Zby wycinał dziurę w blacie na zlew. Troszkę się zdziwił jak zobaczył nas takich jak wyglądamy no i mnie w ciąży, coś pogadał o zakłócaniu spokoju to mu wyjaśniliśmy, że my i impreza to raczej nie na tym samym wózku jedziemy, bo bardzo rzadko zapraszamy gości, jak codziennie wracamy ok. 18 do domu, ja nieraz wcześniej, on nieraz później i alkoholowe libacje to raczej tylko wymówka, że oni tu przyszli i przyznali się, powiedzieli, że to nie sąsiadki ich wezwały i że nie będzie przyjemnie jak pozwiemy tą osobę o pomówienia (rozmawiałam z kolega policjantem, powiedział, że spokojnie możemy to zrobić i wygramy). Zapytali tez jakie mamy stosunki z babcią i czemu źle ją traktujemy, to powiedziałam wprost, że chodzi wymyśla bzdury, bo przeszkadzają jej zmiany, przeszkadza jej remont, ale taka była umowa przy wykupie mieszkania na mnie, że będzie remont. Nie widzi tego co dla niej zrobiliśmy tylko chodzi po sąsiadach i opowiada bzdury, że nie ma co jeść to pokazałam policjantom lodówkę, że pełna, to oni na to, że powiedziała, iż my jej nie pozwalamy z niej korzystać! KPINA!

Nie odzywamy się do siebie nawzajem, mi to nie przeszkadza wcale, bo przynajmniej nie podnosi mi ciśnienia swoimi wymysłami jakie nieraz mi zarzucała. Policjanci zobaczyli co się dzieje, że babcia nawymyślała i że normalni jesteśmy i powiedzieli, że jakby to było oficjalne wezwanie, że zadzwoniłaby nie do dzielnicowego, a na 997 to ukarali by ją bezpodstawnym wezwaniem policji, ona to usłyszała i trzepnęła im drzwiami od swojego pokoju przed nosem - jak zwykle pokazała klasę

Nic, już nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, miało być plusem, że mam własne mieszkanie to super zajebista sprawa, przy metrze, Bielany, ładnie i zielono...tylko wolalabym chyba wynajmować i bulić w czyjąś kieszeń, a nie mieć takich jazd z babcią :-(Boję się myśleć co będzie jak urodzę maluszka, bo po urodzeniu Mateusza to kazała mi się wyprowadzić, bo jej płacz dziecka przeszkadzał (o czym też wspomniałam policji, jakby o to zadzwoniła to uprzedziłam ich na zaś), w ogóle nie lubi go i pokazuje to na każdym kroku, a ja prosiłam notariusza o akt służebności, żeby mogła do końca życia tu mieszkać
Mamusia synka – Ty to jesteś przygotowana na tip top, gdyby nie terminy to Gwiazda mogłaby spokojnie już wychodzić. Ja mam jeszcze parę rzeczy do kupienia, ale to w przyszłym miesiącu, bo w tym spłukały mnie piekarnik, płyta gazowa i zmywarka. Twoja koleżanka powinna wziąć się w garść, choć nawet nie wyobrażam sobie co ona czuje w tej sytuacji, w sumie nie mi to oceniać, ale szczerze współczuję i trzymam &&& żeby wszystko u niej i u maluszka było dobrze!

Szacun dla rodziców tego bidulka za wytrzymałość, bo to na pewno nie jest dla nich łatwe…
[FONT="]
Flower – no niestety na policję, ale przyszła i już wyjaśnione. Babcia opowiada, że ją głodzimy, że kuwetę dla kotów każemy jej trzymać w pokoju (i przeniosła spryciula z łazienki do siebie) i różne inne rzeczy, psuje jej się w głowie, ja to już mam dosyć, dobrze, że dzielnicowy zobaczył jacy jesteśmy, podpytał sąsiadów o nas i powiedział, że to co usłyszał mija się z celem. Kurcze, dopiero teraz przeczytałam co napisałaś o tych butach, a już czarne kupiłam…ehh. Co do tych kubków do mrożenia mleka miałam na myśli te [/FONT]
POJEMNIK VIA AVENT POJEMNIKI POKARM 240ml POKRYWKA (3776505171) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Teraz mam mały zamrażalnik to pewnie przystanę na torebkach do mrożenia mleka.
[FONT="]
Jo_asia – no właśnie dzielnicowy przez telefon straszył, że postępowanie karne będzie i zmienił zdanie, za to babcia straciła w naszych oczach i to strasznie. Co do uderzenia w inne auto przyznaj się, że wypięłaś brzuszek jak miałaś do niego podejść, hehe, ciąża to same profity

[/FONT]
Jaspis – hehehe, niezły sen miałaś o tym porodzie, szok!
Josek – to nie sąsiadka, a moja babcia z którą mieszkamy, niestety. Zawiodła mnie i to bardzo!
Megi Pegi – Mateuszowi też nie chciał kikut odpaść po tych nasączanych wacikach i to samo zrobiłam ze spirytusem, teraz to nawet nie mam zamiaru tych wacików kupować (Otenisept) tylko od razu pojadę z tematem spirytusowym, bo to stara i dobra szkoła
Agnis – u nas jest tak, że jak będę rodziła na Żelaznej, to ona wysyła papiery do najbliższego USC (czyli pewnie Wola lub Centrum) i tylko tam trzeba się zgłosić po resztę formalności i chyba tylko tyle
Wrzucę fotkę jak się odstroję, tylko muszę po rajstopy ciążowe podjechać do sklepu

Trzymajcie &&& za udaną zabawę, mam nadzieje, że żarełko będzie dobre skoro pić nie mogę, hehe