reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
hej

poszłam spac na godzinke :-)

Muniuś przekichane z ta babcia, na pocieszenie Ci powiem, ze moja nam taki numer ostatnio odstawiła, ze chyba w zyciu sie do niej nie odezwe i na pogrzeb nie pojde stara wiedzma :-(

Agnis wskocze do Ciebie na naleśniczka, ja mam grochówkę bo wczoraj byla ale, ze chlopaki byli na pizzy to jest i dzis :)

Susi dobrze ze juz w domku!!!!

chyba musze cos zjeść................

brzuch mnie boli :-(

Ostatnia edycja:
ewa, łazanki jako makaron do grzybowej:D
agnis, wszyscy się cieszą, bo przynajmniej choć dietę utrzyma... a w święta to wątroba by mogła paść i tak na tym domowym jedzonku...
mrowka, większość głównie teściowa robi, my tylko pomagamy jak trzeba albo cos bardziej pracohłonne i mozna na wiecej osob rozlozyc- np uszka czy pierogi...

Ostatnia edycja:
susi super wiadomosc ;)) i że święta spędzisz w domu:) tylko odpoczywaj!

a ja się dziś dowiedziałam przypadkiem,że rodzice chcieli zrobic niespodzianke na styczen i łóżeczko nam kupia :)) z dodatkami
ahh jestem szczesliwa:) bo znow jeden wydatek mniej:)

Nie pochwaliłam sie, wczoraj odebrałam paczke od cioci z Anglii posłała mi mnostwo ubranek kurat na poczatek ;) zabawki, grzechotki i mata na podłogę do zabawy :)

Miłego dnia życzę ;))

megi pegi, to jak sie lakier trzyma zależy od paznokcia. ja mam takie, że nawet hybrydowy mi potrafi sie złuszczyć w ciągu tygodnia. a zwykłe to na następny dzień;/
miękka płytka ot co
za to lakier schnie w 30 sekund nawet...

nikusia, pod zakopanem jest i to od ok 2 tyg;/
zresztą jak ktoś ma pecha to i z krzesła spadając złamie nogę....
jak byś zajrzała na fb to w mojej galerii jest zdjęcie sprzed ok półtorej tyg. właśnie ze śniegiem. na dziś to pod bramą mamy jakiś meter śniegu nawalony a przed furtką popiół wmarznięty w lód...

Mamusia synka wpadaj na naleśniki. Mam z czekoladą i marmoladą :-D
Osatnie włsnie smaze a tak już mi stać przy nich nie chce:baffled:
Zaraz ide spac bo muła jakiegoś dziś mam. Nawet zdomu nie wyszłam. Maz zaprowadzil a potem przyprowadzil Kacpra.
Jak dobrze ze już jest w domu...

reklama
Megi, i jak Ci się książka podoba? I w ogóle - którą masz? Tą nowszą pewnie? Ona ma sensowniejszy układ niż ta poprzednia.
Ja się do końca nie mogę do Julii Child przekonać, ma bardzo specyficzny sposób pisania. Ale wszystkie rzeczy, które próbowałam zrobić, wyszły idealnie, więc coś za coś :)

Upiekłam piernik staropolski. Bosko pachnie! Jak ostygnie, to go przełożę powidłami i odstawię.
A wyszedł pyszny! Wiem, bo zjadłam pierniczka zrobionego z tego samego ciasta - zostało mi trochę, wyszła cała blacha pierniczków :)

Do Teściów miałam piec na Wigilię korzenne muffinki ze śliwkami, ale muszę spytać Teściowej, czy będzie jakiś makowiec, bo jak nie, to chyba zrobię te babeczki: Moje Wypieki | Makowe babeczki.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry