Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
trzymam kciuki za maleństwo&&&&&&&&&&&dziewczyny jakis czas temu dowiedziałam się, ze corka mojej mamy chrzesniaka ( lat 17 jest w ciaży), pokazała sie na fb z brzuszkiem malutkim a wczoraj patrze a tu fotka dziecka w inkubatorze, malutki, zółciotki wczesniak, podpiety do 100 roznych rurek i urzadzeńna oko z 700g waży, az spac nie mogłam całą noc :-(
musze Was doczytac ..............
idę cos zjeśc i na herbatkę............
Ja też będę rodzic sama, tzn mąż siedzi aż się faza parta nie zacznie później ucieka i wraca jak się urodzi. Mi to pasuje swobodniej się czuję.Ewa, Monisia gratuluje udanej wizyty. Dzieciak spore, ale w normie jak na moje oko.
Jola trzymam kciuki żeby się cukier uspokoił.
Munis Ty weź usiadz trochę na tylku i odpocznij.
Dzisiaj gadał z polozna że Św. Zofii w WarsZawie i powiedział mi że znieczulenie od kilku miesięcy mają za darmo. Zdziwiła się. Nie wiem tyko czy to dla wszystkich czy w ramach wynajmu położnej.
Koreczek ja mam nadzieję że z tym ciśnieniem Ci się wszystko uspokoi.
Weronika, Munis i Kama podziwiam że chcecie rodzic same. Ją bez męża bym nie dała rady choć nie pamiętam żeby jakoś mi pomagał, ale ważne że był że mogłam go wysłać po polozna że miał mi kto podać wodę itd.

Mąż śpi jeszcze, a ja siedzę bo jak to bywa coraz częściej, od dziś do 10 między 8-15 nie ma wody
Ale informacja wisi od 6.01;-)

Trzymam kciuki żeby ciśnienie się unormowało i żeby Cie wypuścili do domku.
Niech i ten maluszek szybko rośnie.
no i wymiary wskazują na 32,3 hbd. Zmartwiłam się tylko bo główkę ma dużą, na 34 tydzień niby ale lekarz powiedział, że tak bywa, że nie widzi w główce nic niepokojącego, że jak za 10minut by zbadał to mógłby wyjść inny wynik.. mam nadzieję, że wszystko jest ok, bo się zmartwiłam:-( poza tym wszystko w porządku:-) w badaniu szyjka też wygląda ok. Tylko tsh mam niskie i z takim do porodu iść nie mogę bo grozi mi przełom tarczycowy:-( endokrynolog za miesiąc ma mi dać leki, ale one hamują tarczycę dziecka i takie błędne koło... ginek.powiedziała że musze jak najdłużej wytrzymać bez leków a że jak będę musiała je brac od lutego to w lutym na początku weźmie mnie na oddział i da sterydy na rozwój płucek dla małej, bo przy tej tarczycy grozi mi przedwczesny poród:-( sama nie wiem co myśleć o tych sterydach...może akurat udaloby mi się donosić do marca...więc zmartwiłam się..
przynajmniej na razie
mam kupić sobie olejek migdałowy do masażu krocza i masować, wiecie gdzie mogę dostać taki i ile to kosztuje?? ona powiedziała, że to może pomóc mi uniknąć nacięcia, ale moja mama mówi że nie wierzy że przy pierwszym porodzie kobieta nie będzie nacinana....
mam ćwiczyć oddychanie przeponą, mięśnie kegla, generalnie cała rozpiska
zobaczymy jak będzie dalej.