reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Nikusia, działa rozluźniająco podobno.
Moja Szwagierka w listopadzie rodziła i miała gaz właśnie. Mówi, że bólu nie zmniejsza, ale może przyspieszyć akcje właśnie przez to rozluźnienie. Poza tym wprowadza człowieka w stan lekkiego "otępienia" :)
Na ten gaz to się najbardziej mój Mąż cieszy ;)

Druga Szwagierka mówiła, że na dniach otwartych szpitala położna im powiedziała, że jak one (położne) mają gorszy dzień czy je głowa boli, to też sobie ten gaz wdychają i przechodzi :)

Nikusia, ewa jak zwiedzaliśmy porodówkę to mojego męża też najbardziej zafascynowała ta butla z gazem :-Djuż coś przy niej chciał majstrować ;-)położne mówiły że rodzące bardzo sobie chwalą i nawet jak już dzieciątko na świecie to chiałyby jeszcze porcyjkę :-D

Ewa - :-D no nie mów??? a ja myślałam, że to jak na haju...znaczy nie wiem jak jest na haju...:sorry2: ale myślałam, że takie odloty się ma czy coś???:-D
Bo na Solcu właśnie inf. znalazłam, że mają gaz i myślę no ale po co?...aaaaale jaja... a Twój mąż to na co buzię cieszy???Sam zamierza wdychać????????

Czesc dziewczyny. Mam kilka pytań do was.:-)

ile waża wasze dzieci? moja wazy miedzy 2100-2400 i się zastanawiam czy nie za duzo... W ogóle przytyłam 3 kg przez miesiąc...mialam straszna ochote na wszystko dosłownie i jadlam duzo,a to świeta były a to po świetach ,nowy rok i tak sie uzbierało. Musze troche przystopować, bo jak tak dalej pojdzie to mała bedzie wazyc ponad 4 kg ;-)

jakie pampersy kupiłyście albo kupicie ?
sa może jakiś promocje teraz gdzies? Kupujecie dużą paczke od razu czy mniejszą?
z jakiej firmy sa najlepsze (przetestowane przez doświadczone mamy ) wkładki laktacyjne?
czy bedziecie chciały rodzić ze znieczuleniem zewnątrzop. Czy bez? Czy każda z nas ma prawo zażyczyć sobie takie znieczulenie?
co najlepsze wedlug was na odparzona pupke i co do kąpieli? Podobno oilatum jest super emulsja.

To są dreczące mnie pytania, byłabym wdzieczna za odp.
Kasia:-)

Waga z 17 stycznia 1700g jutro mam usg prywatnie zobaczymy ile w tydzień przybrał
Ja przez święta przytyłam 1 kg
Pieluchy 1 pampersa 43szt na razie, ale docelową będą chyba bella happy
Ja mam wkładki z belli
Znieczulenia u nas w szpitalu nie ma
Na pupę kupiłam krem linomag A+E , sudokrem dostanę w próbce w szpitalu
do kąpieli kupiłam
ti4623_1.png

reklama
dziękuje dziewczynki za odpowiedz :-) tez kupie na poczatek papmersy baby care a pozniej dady. :):)

jestescie juz spakowane?? ja nie... ale pomalu by sie przydało... ile bierzecie koszul nocnych? musze kupić bo mam 1 i to wkladana przez glowe bez guzików ... i trudno bedzie karmic potem

dziewczyny a jakie proszki i plyny do płuka. macie/kupujecie Lovella?

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry